Το παραλήρημα του Αλβανού Ράμα, η Τουρκία και ο Έλληνας και όχι Αλβανός Δούσμανης

rama-albania01

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σοβαρή κλιμάκωση των αλβανικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας με νέα πλήγματα κατά της εκεί ελληνικής μειονότητας. 

Μετά τον Ερντογάν που αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης και ζητά ως και τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και η Αλβανία να πει πως ένας «Αλβανός αρχιεπίσκοπος», ο Γεώργιος Δούσμανης έσωσε την Ακρόπολη. 

Να αναφέρουμε καταρχήν ότι η Αθήνα δεν είχε αρχιεπίσκοπο τότε. Επίσης ο Δούσμανης δεν ήταν Αλβανός αλλά Έλληνας γόνος στρατιωτικής οικογένειας η οποία και μετέπειτα έδωσε στρατηγούς και ναυάρχους στην Ελλάδα, όπως ο περίφημος Βίκτωρ Δούσμανης, επιτελάρχης κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους ή ο ναύαρχος Σοφοκλής Δούσμανης, ο οποίος διατέλεσε και κυβερνήτης του «Αβέρωφ». Επίσης ο «αρχιεπίσκοπος» Δούσμανης δεν ήταν καν κληρικός αλλά λαϊκός άρχοντας στην υπηρεσία των Βενετών.

moroz04-500x368Γκραβούρα εποχής που εικονίζει την πολιορκία της Ακροπόλεως από τον στρατό του Μοροζίνι. 

Επίσης ο Παρθενώνας επλήγη, το πιθανότερο, από ένα αδέσποτο βλήμα που έβαλλε ένας μισθοφόρος πυροβολητής αξιωματικός του Βενετσιάνικου στρατού. Οι Τούρκοι φύλαγαν εντός τα πυρομαχικά τους και ακολούθησε η έκρηξη.

Άρα ο καθόλου Αλβανός, αλλά Έλληνας, από την Κέρκυρα, Δούσμανης δεν έσωσε τίποτα. Επίσης σαφώς δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Αλβανού πρωθυπουργού ότι η Αθήνα – ή οποιοδήποτε άλλο τμήματα της Ελλάδας – κατοικείτο από Αλβανούς.

Οι Αλβανοί, ως έθνος δεν υπήρχαν, οι δε Αρβανίτες μετανάστες που κατέβηκαν στη νότιο Ελλάδα τον 14ο και 15ο αιώνα κυνηγημένοι από τους Τούρκους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν Αλβανοί. Εξάλλου ζούσαν ήδη στην Ελλάδα πάνω από 200 χρόνια την περίοδο της πολιορκίας της Ακρόπολης.

Θα αναφέρουμε ένα μόνο παράδειγμα. Ο Έλληνας ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου «Κατσώνης», Βασίλης Λάσκος που χάθηκε μαχόμενος, μέχρι την τελευταία του πνοή, με το σκάφος του, το 1943, ήταν αρβανίτικης καταγωγής και μιλούσε και αρβανίτικα. Αν ζούσε σήμερα μάλλον θα ξαναπέθαινε από την στεναχώρια του αν άκουγε τον Ράμα να τον θεωρεί Αλβανό.

Γιατί όμως ο Αλβανός πρωθυπουργός αποφάσισε τώρα να ακολουθήσει και πάλι την οδό των προκλήσεων; 

rama-erdoganΕδώ και καιρό η τουρκική διείσδυση στην Αλβανία, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά είναι δεδομένη. Δεν θα ήταν λοιπόν διόλου απίθανο να υποθέσει κάποιος… κακόπιστος, ότι οι προθέσεις Ράμα δεν είναι και πολύ αγνές και σχετίζονται άμεσα με τις ανάλογες και αρκετά χειρότερες, είναι αλήθεια, προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε καλά θα κάνει η ελληνική ηγεσία να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά κατά του λιγότερο ισχυρού εκ των δύο μελών του άξονα Άγκυρας – Τιράνων, εφόσον αυτός υπάρχει, όπως λένε κάποιες κακές γλώσσες, αλλά αρνείται να παραδεχτεί η Αθήνα, απειλώντας την Αλβανία με αναστολή της ευρωπαϊκής της προοπτικής, όπως έκανε μέχρι πρότινος και με την Τουρκία με τα γνωστά ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ αποτελέσματα.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Η αλήθεια για την επίθεση Ράμα-Γκόρου εναντίον των Χειμαρριωτών

Οι οργανώσεις, ΔΕΕΕΜ Ομόνοια-ΚΕΑΔ (Παράρτημα Χιμάρας), η Ενωση Χειμαρριωτών Ελλάδος, η Ενωση Χειμαρριωτών Αμερικής και η Ενωση Χειμαρριωτών Τιράνων, με ανακοίνωσή τους, παρουσιάζουν με ακρίβεια τα γεγονότα που προηγήθηκαν μέχρι και την αποστολή των ειδοποιητηρίων από τον γεννίτσαρο δήμαρχο Γιώργο Γκόρο. 

chimara-n-epirus-house

Καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό Ράμα και αναφέρουν ότι ο τελευταίος έκανε τα πάντα για να εκλεγεί το πειθήνιο όργανο του, ο Γκόρος.

Το κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθεί:

Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες με την απαράδεκτη επίθεση που δεχόμαστε από την αλβανική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό της χώρας πιστεύουμε ότι ως αμέσως βαλλόμενοι είμαστε οι πιο κατάλληλοι για να απαντήσουμε. 

Όπως έγινε ευρέως γνωστό, στις 28 Οκτωβρίου την ημέρα που στην Χιμάρα γιορτάζαμε την εθνική μας επέτειο, εστάλησαν 19 ειδοποιητήρια από τον δήμαρχο Χιμάρας για την κατεδάφιση αντίστοιχων σπιτιών και καταστημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι πάνω από 100 ετών. Τα ειδοποιητήρια αυτά εστάλησαν αποκλειστικά σε ελληνικής καταγωγής πολίτες, ήταν «λιτά» χωρίς καν αναφορά στο νομικό πλαίσιο της διαταγής. Το ειδοποιητήριο έδινε προθεσμία εκκένωσης εντός 5 ημερών με την δικαιολογία ότι θα συνεχιστεί το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Χιμάρας. 

Ενώ η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε στο άκουσμα αυτής της είδησης, η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένη αλλά αποτελεί συνέχεια ενός οργανωμένου σχεδίου για την υφαρπαγή της περιουσίας μας, την απογύμνωση από οικονομικούς πόρους και εν τέλει τον εξαναγκασμό μας σε εγκατάλειψη της Χιμάρας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως την ώρα που κατεδαφίζονται αυτά τα κτίσματα, στις Παραλίες του Λειβαδιού, στο Ποτάμι, στον Δραλαίο και στο Κηπαρό έχουν δοθεί άδειες ανέγερσης πολυώροφων κτισμάτων (ξενοδοχείων / πολυκατοικιών) σε μη ντόπιους με διάτρητα και πλαστά έγγραφα. 

Ημερομηνία ορόσημο της τελευταίας πράξης του δράματος που ζούμε ως κοινότητα ήταν η 31 η Ιουλίου του 2014 όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός αποκάλυψε σαφώς την σκοπιμότητά του για την Χιμάρα. Από το βήμα της αλβανικής βουλής, κατά την συνεδρίαση για την νέα διοικητική διαίρεση ανέφερε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να κερδίσει την συναίνεση των εθνικιστών Αλβανών βουλευτών «η Χιμάρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα». Έτσι στην λήξη της συνεδρίασης ψηφίστηκε η καινούρια διοικητική διαίρεση της Αλβανίας που ένωνε τον δήμο μας με άλλες περιοχές, ξένες προς τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας σε αντίθεση με όσα προβλέπει ακόμα και το ίδιο το αλβανικό σύνταγμα. Αμέσως μετά η συνέχεια του σχεδίου εξελίχθηκε κατά τις δημοτικές εκλογές του 2015 όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έκανε τα πάντα για να εκλεγεί το πειθήνιο όργανο του ο Γκόρος. 

Για να είναι εντελώς σίγουρος ότι δεν θα ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχό του παρά την εγγύηση που του έδινε η υλοποίηση της διοικητικής διαίρεσης, ασχολήθηκε προσωπικά με το διορισμό του Γκόρου ως δημάρχου. 

Ερχόμενος τρεις φορές προεκλογικά στην Χιμάρα, έστησε ένα σκηνικό τρόμου για να εκβιάσει τον λαό της και να υφαρπάξει την ψήφο του. Τελικά αφού πήγαμε σε εκλογές χωρίς παρατηρητές και χωρίς συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή, το αποτέλεσμα για τον κύριο Ράμα και τον κύριο Γκόρο ήταν το επιθυμητό. 

ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ

Θέλουμε να καυτηριάσουμε και να παραδώσουμε στην χλεύη της ιστορίας όλους αυτούς τους «Έλληνες» οι οποίοι συνεργάστηκαν και συναίνεσαν ώστε να έχουμε το μοιραίο τρίδυμο Ράμα – Κοκδήμα – Γκόρο στην εξουσία της Χιμάρας. Αμέσως μετά την εκλογή του κυρίου Γκόρου μπήκε μπροστά το σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιών και αφελληνισμού της Χιμάρας καλυπτόμενο πίσω από όμορφα λόγια και υποτιθέμενους σχεδιασμούς όπως πολεοδομική ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη, επαναξιοποίηση κτλ. 

Όλοι εμείς, εδώ και ενάμιση χρόνο καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους αυτό το ύπουλο και καταστροφικό σχέδιο βρίσκοντας συνήθως μη ευήκοα ώτα (4 διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, υπομνήματα σε φορείς και ξένες πρεσβείες, επιστολές προς την πολιτεία, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ κ.α.) 

Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πως ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα αφού τρομοκρατεί τον λαό της Χιμάρας παραχαράσσοντας την ιστορία του. Προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες των ύβρεων αμφισβητώντας της ελληνική εθνική μας καταγωγή και στερώντας το δικαίωμά μας στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό. 

Σχετικά με την φιλοδοξία του να παριστάνει τον ιστορικό, έχουμε να του συστήσουμε να περιοριστεί στα καθήκοντά του γιατί έχει την θλιβερό προνόμιο να πρωθυπουργεύει στην φτωχότερη χώρα της Ευρώπης και να ηγείται της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Αλβανία. 

Έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως είμαστε γηγενείς κάτοικοι, με ιστορική, εθνική, πολιτιστική και ανθρωπολογική συνέχεια σε αυτές τις εστίες εδώ και πάνω από 3000 χρόνια και με την αποφασιστικότητά μας, τον αγώνα μας και την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολλές χιλιετίες ακόμα. 

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους στέκονται στο πλευρό μας, υπερασπιζόμενοι τα δίκαιά μας. 

North Epirus simaiaΥπογράφοντες:

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ / ΚΕΑΔ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΜΑΡΑΣ 

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ

Πηγή: mignatiou.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.