Δύο εκ. Πόντιοι πανηγυρίζουν την αποπομπή του αρνητή της Γενοκτονίας Ν. Φίλη

syntagma_pontioi_1Από το παμποντιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος τον Νοέμβριο του 2015, με αίτημα την αποπομπή Φίλη 

Σύλλογοι, μαζικές οργανώσεις, προσωπικότητες και απλός κόσμος με καταγωγή από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, στην κυριολεξία πανηγυρίζουν για την αποπομπή από την κυβέρνηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος ως γνωστόν, με άρθρο αλλά και δηλώσεις του αμφισβήτησε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Όταν αναδείχτηκε το θέμα, έγιναν διαδηλώσεις στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ υπήρξαν και πόλεις όπου οι σύλλογοι είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον Νίκο Φίλη.

N.Filis-asleep in Vouli

Ανεπιθύμητο τον χαρακτήρισε μετά τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, δρ Χρίστος Ιωαννίδης, όταν ο υπουργός είχε επισκεφθεί την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις αναίτιες επιθέσεις του Νίκου Φίλη στην Εκκλησία, βαρύνουσα σημασία στην απομάκρυνσή του έπαιξαν οι διαμαρτυρίες και τα διαβήματα των ποντιακών και μικρασιατικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τον κόσμο, εξ ου και οι πανηγυρισμοί.

pontos-news.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.