Για μερική πρόοδο στο περιουσιακό και υπό προϋποθέσεις χάρτη, κάνει λόγο η τ/κ πλευρά

pelerin-streetΓια μερική πρόοδο στην πρωινή συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκε κυρίως το περιουσιακό, έκαναν λόγο τ/κ πηγές από την αποστολή που βρίσκεται στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας [φωτό], σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο δεν έκλεισε εξ ολοκλήρου, ωστόσο οι συγκλίσεις προχώρησαν λίγο ακόμα

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σήμερα και αύριο θα αρχίσει η αναζήτηση συμφωνίας πάνω στα κριτήρια αρχών, που θα δημιουργήσουν τη βάση για τις εδαφικές αναπροσαρμογές σε σχέση με τα διοικητικά όρια των συνιστώντων πολιτειών.

Σε περίπτωση που υπάρξει σύγκλιση στα κριτήρια αρχών, ταυτόχρονα θα περάσουμε στο τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας, στις 11 του μήνα, Παρασκευή, προστίθεται. Με τον καθορισμό της ημερομηνίας της πενταμερούς διάσκεψης, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών και των εγγυητριών δυνάμεων, Τουρκίας, Ελλάδας, Βρετανίας, σημείωσαν οι ίδιες πηγές, και ταυτόχρονα παίρνοντας ως βάση τα κριτήρια αρχών στα οποία θα υπάρχει σύγκλιση, πρώτη φορά στο τραπέζι θα τεθεί χάρτης. Σε περίπτωση που δεν καθοριστεί ημερομηνία για την πενταμερή, η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Κύπρο και μεταφέρθηκε γραπτώς στους ηγέτες από την πλευρά των ΗΕ, όπως αναφέρεται, θα χαλάσει και η διαδικασία δεν θα μπορέσει να σημειώσει πρόοδο.

Στο μεταξύ, στον τ/κ Τύπο σήμερα υπήρχαν δημοσιεύματα για την επιστολή που απέστειλε στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος του συνδέσμου ανάπτυξης Μόρφου, (GÜKAD), Ρεσιάτ Κανσόι, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια του κ. Ακιντζί, λέγοντας πως μια ομόσπονδη δομή στη βάση της διζωνικότητας, της δικοινοτικότητας, της μίας διεθνούς προσωπικότητας και της πολιτικής ισότητας, θα σημάνει την απαρχή μιας ειρηνικής περιόδου για την Κύπρο.

Σημείωσε πως η περιοχή της Μόρφου διαθέτει αρκετά εδάφη, τα οποία θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τους Ε/κ, τους Τ/κ, τους Μαρωνίτες και τις μειονότητες.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.