Τζιχαντιστές προβαίνουν σε ομαδικές εκτελέσεις και αποθηκεύουν χημικά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

ISIS executionΤζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν πολλούς ακόμη ανθρώπους αυτή την εβδομάδα γύρω από τη Μοσούλη και υπάρχουν πληροφορίες ότι συγκεντρώνουν επικίνδυνα χημικά σε περιοχές αμάχων, πιθανόν για να τα χρησιμοποιήσουν ως χημικά όπλα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι. 

Ένας ομαδικός τάφος με περισσότερες από 100 σορούς, που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη Χαμάμ αλ-Αλίλ, ήταν ένας από τους τόπους εκτελέσεων του Ισλαμικού Κράτους, που είναι αρκετοί, δήλωσε η Σαμντασάνι, επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές στην περιοχή, ανάμεσα στις οποίες και ένας άνδρας που προσποιήθηκε τον νεκρό στη διάρκεια της εκτέλεσης περίπου 50 ιρακινών στρατιωτών.

«Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά ακόμη λιβάδια του θανάτου. Έχουμε επίσης πληροφορίες για άλλους ομαδικούς τάφους που δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να επιβεβαιώσουμε», δήλωσε η Σαμντασάνι στους δημοσιογράφους, αναφέροντας σημεία στο αεροδρόμιο της Μοσούλης και στο χωριό Ταλ αλ-Θάχαμπ.

Ιρακινά στρατεύματα βρήκαν μεγάλα αποθέματα θείου και υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες πως το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε «βλήματα φωσφόρου» στην Καγιάρα, κοντά στη Μοσούλη, δήλωσε η Σαμντασάνι.

«Σύμφωνα με παρόμοιες αξιόπιστες πληροφορίες στη Μοσούλη, έχουν δημιουργήσει πηγάδια με φώσφορο κοντά σε αμάχους», δήλωσε η εκπρόσωπος.

hanged by ISIS2

Οι πηγές των πληροφοριών του ΟΗΕ περιλαμβάνουν ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μιλήσουν.

«Παίρνουμε τόσο πολλές πληροφορίες», είπε η Σαμντασάνι χωρίς να επεκταθεί. «Βρισκόμαστε στο Ιράκ εδώ και πολύ καιρό».

Η Σαμντασάνι είπε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, 40 άμαχοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν την Τρίτη για «προδοσία και συνεργασία» με τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και οι σοροί τους κρεμάστηκαν από στύλους του ηλεκτρικού σε διάφορα σημεία της Μοσούλης. Την ίδια ημέρα ένας 27χρονος πυροβολήθηκε επειδή χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο, δήλωσε η Σαμντασάνι. ‘Εξι άλλοι άνθρωποι απαγχονίσθηκαν στις 20 Οκτωβρίου επειδή είχαν κρύψει κάρτες SIM και άλλοι 20 πυροβολήθηκαν την Τετάρτη επειδή διέρρευσαν πληροφορίες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει στα δρομάκια της Παλιάς Μοσούλης αυτούς που αποκαλεί «γιους του χαλιφάτου», οι οποίοι είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά και ο ΟΗΕ έχει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι είναι εφήβοι και νεαρά αγόρια, δήλωσε η Σαμντασάνι.

Το ΙΚ ανακοίνωσε επίσης στις 6 Νοεμβρίου πως αποκεφάλισε επτά μαχητές του επειδή εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης στο Κοκγιάλι, είπε η Σαμντασάνι.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε επίσης ως γνήσιο ένα προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ που δείχνει τέσσερα παιδιά, στα οποία φέρεται ότι περιλαμβάνονται ένας παιδί από τη Ρωσία κι ένα από το Ουζμπεκιστάν, να εκτελούν τέσσερις ανθρώπους για κατασκοπεία.

Ο ΟΗΕ έχει πληροφορίες ότι γυναίκες που έχουν απαχθεί, μεταξύ άλλων και από τη μειονότητα των Γιαζίντι, «διανέμονται» σε μαχητές ή τους λένε ότι θα χρησιμοποιηθούν για να συνοδεύσουν φάλαγγες οχημάτων του Ισλαμικόυ Κράτους, είπε η Σαμντασάνι.

«Μιλάμε για εγκλήματα πολέμου, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ακόμη και για γενοκτονία», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.