ΤΙΜΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ! Η Κύπρος είναι τουρκική, δηλώνει ο Μπαχτσελί

Και διερωτάται εάν έχει «θυσιαστεί» η τουρκική Μόρφου και η τουρκική Καρπασία…

Cyprus is Turkish-bachtseli

Είναι λάθος η Τουρκία να εγκαταλείψει την ‘πατρίδα’ μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και διερωτάται εάν έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία.

Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση το Κυπριακό ωστόσο είναι λάθος να εγκαταλειφθεί η ‘πατρίδα’ με υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι το επώδυνο σημείο των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είναι το εδαφικό. “Το έδαφος είναι η πατρίδα, είναι η τιμή. Δεν είναι καθαρό τι δρόμος θα ακολουθηθεί στην Κύπρο στο θέμα της Μόρφου. Η κατάσταση των στρατιωτών στο νησί δεν είναι καθαρή. Είναι λάθος και σκάνδαλο να εγκαταλείψει η Τουρκία την πατρίδα μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση. Σε μια λύση που αρθούν τα πλεονεκτήματα της Τ/κ κοινότητας δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από τον λαό μας. Όλα επικεντρώνονται γύρω από το εδαφικό. Έχει (έδαφος) η ‘τδβκ’ να το επιστρέψει; Αν έχει που είναι; Έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία; Τι θα απογίνει η τουρκική ύπαρξη εκεί; Η ‘τδβκ’ είναι τουρκική πατρίδα κι εκείνοι που λένε να γίνει βιαστικά λύση, εάν προκαλέσουν σύγχυση στους τίτλους ιδιοκτησίας της Κύπρου και τα δώσουν δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξηγήσεις στους ήρωες μας”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης του MHP είπε ότι το κόμμα του από δω και μπρος θα παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και θα παίρνει τις αναγκαίες σημειώσεις. “Και κάθε φορά θα λέμε η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.