Λεπέν: Οι ημέρες της Μέρκελ είναι μετρημένες

“ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!”

lepen-21-11-708

Οι ημέρες της Ανγκελα Μέρκελ είναι «μετρημένες», εκτίμησε η Μαρίν Λεπέν.

Μία ημέρα μετά από την επίσημη ανακοίνωση από την Καγκελάριο, ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή της, σε μία τέταρτη θητεία, το 2017, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι η  Μέρκελ δεν ταιριάζει στο κλίμα της εποχής, προσθέτοντας ότι είναι απομονωμένη.

«Η Ανγκελα Μέρκελ είναι μία δύναμη αδράνειας. Είναι εκείνη που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και οι ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν να υποβάλλονται στις ίδιες ”θεραπείες”, οι οποίες στην πραγματικότητα τις σκοτώνουν», δήλωσε η Λεπέν στο CNBC. «Σήμερα η κ. Μέρκελ είναι πολύ απομονωμένη. Εκείνοι που υπερασπίζονται το όραμά της είναι πολύ απομονωμένοι μαζί της», πρόσθεσε.

Ακόμη, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι θα ήταν φυσικό για τη Γαλλία να διατηρήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, δεδομένης της ιστορίας μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, επέκρινε τις ΗΠΑ για τον Ψυχρό Πόλεμο, σχολιάζοντας ότι έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο τη Γαλλία και την Ευρώπη, με δεδομένο ότι βρέθηκαν στη μέση.

«Ο Ψυχρός Πόλεμος, των Αμερικανών ενάντια στη Ρωσία είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη. Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία, όπως και μία σειρά από άλλες χώρες ανάμεσά τους και η Γαλλία, μπορούν άριστα να διατηρήσουν ειρηνικές και ισορροπημένες σχέσεις, χωρίς να δημιουργούν συγκρούσεις. Συγκρούσεις που είναι αντικειμενικά τεχνητές», τόνισε.

Ρ.Β.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.