Δεν θα στηρίξει τυχόν συμφωνία που “θα δίνει τη Μόρφου”, δηλώνει ο Οζγκιουργκιούν τσογλάν

ΤΟΥ ΤΗΝ… ΚΟΤΣΙΑΝΕΣΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ!

ozgkiourgkioun

Δεν θα στηρίξει μια συμφωνία που θα δίνει τη Μόρφου, δήλωσε ο “πρωθυπουργός” και πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, υπενθυμίζοντας ότι και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν το 2008 είχε πει ότι η Μόρφου δεν θα δοθεί και “σε αυτή του τη στάση δεν υπήρξε καμιά αλλαγή”. 

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Τ στα κατεχόμενα, ο Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά πήρε… ό,τι ήθελε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε στη Διακυβέρνηση και Διαμοιρασμό της εξουσίας, είτε στην οικονομία.

“Αν μιλήσουμε για τα οικονομικά ανοίγματα, μέσα σε 10 χρόνια στην Κύπρο δεν θα μείνει τ/κ οικονομία, ούτε Τουρκοκύπριοι. Δεν θεωρώ ότι αυτά είναι τελεσίδικα λόγω του ότι εάν δεν συμφωνηθούν όλα τίποτε δεν θεωρείται ότι έχει συμφωνηθεί”.

Χωρίς να προκαλεί σύγχυση πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα, ανέφερε ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά πήρε ό,τι ήθελε και αυτό που δεν μπόρεσε τώρα να πάρει είναι η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από το νησί. “Όταν λένε για τερματισμό της κατοχής, αυτό εννοούν. Δηλαδή, στην πενταμερή διάσκεψη, να στριμώξουν την Τουρκία. Ξέρω ότι αυτό που θα πουν στην Τουρκία είναι `όλα είναι εντάξει, κάνε κι εσύ ένα βήμα στις εγγυήσεις`”. Η Τουρκία δεν θα πέσει σε μια τέτοια παγίδα, πρόσθεσε.

Ο Οζγκιουργκιούν χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν στην Γενεύη ενώ για την πρόσκληση του κατοχικού ηγέτη προς τα “κοινοβουλευτικά” κόμματα για να τον συνοδεύσουν, είπε ότι αυτό θα το αξιολογήσει η κομματική βουλή, το ανώτατο όργανο του ΚΕΕ.

Η στάση του στο θέμα της Μόρφου είναι ξεκάθαρη, είπε. “Δεν μπορεί να δοθεί με κανέναν τρόπο η Μόρφου. Εμείς σε μια τέτοια συμφωνία ούτε υπογραφή βάζουμε ούτε συμφωνούμε, ούτε και θα στηρίξουμε. Θα είμαστε εναντίον”. 

Η Τουρκία ποτέ δεν σκέφτηκε ότι το να δοθεί η Μόρφου θα είναι θετική στάση έναντι μιας λύσης, πρόσθεσε ο Οζγκιουργκιούν προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν το 2008 είχε πει όταν είχε έρθει στα κατεχόμενα πως η Μόρφου δεν θα δοθεί και από τότε δεν υπήρξε αλλαγή σε αυτή τη στάση. Αναφερόμενος στο τελευταίο πολύνεκρο τροχαίο με θύματα μαθήτριες λυκείου ο Οζγκιουργκιούν υποστήριξε ότι έγινε πολιτική καπήλευση του πόνου που προκάλεσε το δυστύχημα και επανέλαβε ότι η “κυβέρνηση” για να αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης επέλεξε να μην μιλήσει αλλά πήρε ταχύτατα κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να γίνει “επαρχία” η περιοχή της Λεύκας, λέγοντας ότι ήταν προηγουμένως “επαρχία” και απλά επανέφεραν αυτό το δικαίωμα.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.