Αν μας καλέσει ο ΟΗΕ θα πάμε στη Γενεύη, δήλωσε η πρέσβειρα Ντόχερτι σε ομογενείς

doherty-anastas

Αν μας καλέσουν τα Ηνωμένα ‘Εθνη θα πάμε στη Γενεύη, ήταν η απάντηση που έδωσε, σύμφωνα με παράγοντα της Ομογένειας στις ΗΠΑ, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι [στη φωτό με τον πρόεδρο Αναστασιάδη], σε ομάδα Ελληνοαμερικανών με τους οποίους συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η κ. Ντόχερτι βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΣΕΚΑ, της ΑΧΕΠΑ, του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αμερικανίδα πρέσβειρα δήλωσε ενθαρρυμένη από την πρόοδο που σημείωσαν στις συνομιλίες τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, και από την απόφασή τους να μεταβούν στη Γενεύη για συνομιλίες και διάσκεψη. Εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη διαδικασία και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί.

Απαντώντας σε ερώτημα αν θα σταλεί εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης στη Γενεύη, είπε ότι αν προσκληθούν από τα Ηνωμένα ‘Εθνη θα πάνε. Σε άλλη ερώτηση αν προτίθεται ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν να μεταβεί στη Γενεύη, είπε πως δεν πιστεύει ότι η διάσκεψη θα είναι σε τόσο ψηλό επίπεδο.

Η Αμερικανίδα Πρέσβειρα δέχθηκε αρκετά ερωτήματα για την Τουρκία και για το αν οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί λύση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κ. Ντόχερτι απάντησε ότι μέχρι τώρα αυτό φαίνεται.

ΚΥΠΕ

One thought on “Αν μας καλέσει ο ΟΗΕ θα πάμε στη Γενεύη, δήλωσε η πρέσβειρα Ντόχερτι σε ομογενείς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.