Δολοφονία Καλοψιδιώτη: Πράματα και θάματα αποκαλύπτει η έρευνα για τα «σάπια μήλα» εντός της Αστυνομίας

Ayia Napa killings-collage

 Έγιναν ανακρίσεις γύρω από την εμπλοκή αστυνομικών στο τετραπλό της Αγ. Νάπας και το “φιάσκο” με την Ιντερπόλ Σερβίας. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις διαφθοράς για συγκεκριμένα, ακόμα και υψηλόβαθμα, στελέχη εντός Αστυνομίας.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το έργο των τριών ποινικών ανακριτών που διερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής αστυνομικών σε αδικήματα διαπλοκής και διαφθοράς σε σχέση με την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα και τη διαχείριση των πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία Κύπρου από την Ιντερπόλ Σερβίας για άφιξη στην Κύπρο Σέρβων πληρωμένων δολοφόνων.

Σε κάθε περίπτωση κρίνεται ως απαραίτητο να χυθεί άπλετο φως και να καταλογισθούν ευθύνες ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας και τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι συνταρακτικά.

Εντοπίζεται λοιπόν αδράνεια ή και αμέλεια σε υψηλό επίπεδο της κυπριακής Αστυνομίας από τις έρευνες που αφορά τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν επανειλημμένως από τις σερβικές Αρχές για Σέρβους εκτελεστές που σχεδίαζαν δολοφονία στην Κύπρο και παρόλλο που είχαν δοθεί και στοιχεία με πληροφορίες αλλά και ονόματα στην ουσία δεν έγινε οτιδήποτε, με αποτέλεσμα να μην αποτραπεί ο τόσο φόνος του Φάνου Καλοψιδιώτη όσο και των άλλων τριών ατόμων.

Η τριμελής ομάδα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που ασχολείται με την υπόθεση απαρτίζεται από τον πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας, Ανδρέα Πασχαλίδη και τους πρώην αξιωματικούς της Αστυνομίας, Παναγιώτη Πελαγία και Αγαμέμονα Δημητρίου.

ayia Napa murder-collage1Οι ανακριτές διορίστηκαν στις 9 Αυγούστου από τον Γενικό Εισαγγελέα για τη διεξαγωγή της ποινικής ανάκρισης αναφορικά “με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή μελών της Αστυνομίας ή άλλων προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς και άλλων αδικημάτων στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα με επιστολή του Αρχηγού Αστυνομίας στις 2/8/2016 και με επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης στις 8/8/2016”.

Οι οδηγίες που είχαν ήταν να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την ημέρα του διορισμού τους, ωστόσο μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν προς τον Γενικό Εισαγγελέα πήραν παράταση για ακόμη δύο μήνες λόγω του μεγάλου όγκου των εγγράφων, πληροφοριών και καταθέσεων που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί και θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας.

Σύμφωνα με πηγή, οι ανακριτές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ολοκληρώσουν το έργο τους και η έρευνα βρίσκεται σε πολύ μεγάλο βάθος, ενώ από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση εντοπίζονται και ποινικά αδικήματα.

2 thoughts on “Δολοφονία Καλοψιδιώτη: Πράματα και θάματα αποκαλύπτει η έρευνα για τα «σάπια μήλα» εντός της Αστυνομίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.