Έχει συμφωνηθεί η μορφή της διάσκεψης στη Γενεύη ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Ποιος λέει αλήθεια; Όχι πάντως ο “δικός” μας που δεν ξέρει τι… φρούτο είναι τούτο.

ertugruloglu

O παράνομος «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου [φωτό] δήλωσε ότι η συμμετοχή της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής πλευράς, των τριών εγγυητριών δυνάμεων, Τουρκίας, Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, έχει συμφωνηθεί, αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί να αλλάξει τη μορφή της διάσκεψης με μια μονομερή δήλωση, σημειώνοντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του ο Ερτουγρούλογλου αναφέρει ότι μια τέτοια προσπάθεια δεν συνάδει με αυτό που προνοούσε η διάταξη Μπούργκενστοκ και είναι αντίθετη με την αποστολή καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι η πενταμερής θα είναι τετραμερής “με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και των τριών εγγυητριών».

Συνέχισε, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέει ότι θα πάει στη Γενεύη ως «Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας» και ότι «αν δεν παρουσιαστεί χάρτης, η διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου θα είναι αδύνατη». Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει στην παρουσία των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη. Μια τέτοια συμμετοχή δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ούτε και θα υπάρξει, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός του ότι τίθενται προϋποθέσεις, τέτοιες δηλώσεις στοχεύουν στην παρεμπόδιση του να υπάρξει αποτέλεσμα από τις συναντήσεις.

Είπε, επίσης, ότι ο ΟΗΕ δεν πρέπει να τηρήσει σιγή και ότι πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία για τη συνάντηση στη Γενεύη.

Ευχήθηκε η ελληνοκυπριακή πλευρά να παραιτηθεί από τέτοιου είδους προϋποθέσεις και παιχνίδια και να προσέλθει στη Γενεύη με καλή θέληση και εποικοδομητικό πνεύμα και να εμπλακεί στη συζήτηση για να υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις.

ΚΥΠΕ

One thought on “Έχει συμφωνηθεί η μορφή της διάσκεψης στη Γενεύη ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.