Η Παροικία Αγγλίας στα πρώτα χρόνια του «Yog»

george-michael-thalassa-rest

Ο πατέρας του George Michael, Κυριάκος Παναγιώτου, με καταγωγή από το Πατρίκι της επαρχίας Αμμοχώστου, μετακόμισε στην Αγγλία τη δεκαετία του ’50. Μπορεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο George Michael, ή αλλιώς Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, να μην μίλησε ποτέ για την ελληνοκυπριακή καταγωγή, εντούτοις η παιδική του ηλικία ήταν γεμάτη από… Κύπρο.

Ο πατέρας του Κυριάκος Παναγιώτου, από το Πατρίκι της Καρπασίας, μετακόμισε στην Αγγλία τη δεκαετία του ’50, όπου εκεί άλλαξε το όνομά του σε Τζακ Πάνος και άνοιξε το δικό του εστιατόριο “Θάλασσα”. Εκεί γνωρίστηκε με την σύντροφό του, την χορεύτρια Λέσλι, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την [Πάνα-] Γιώτα, την Μέλανι και τον Γεώργιο (George Michael).

kyriakos-panayiotou-father-of-george-michaelΟ πατέρας του George Michael Κυριάκος

Λόγω του βαφτιστικού του ονόματος, oι συγγενείς του τον φώναζαν «Yog», κάτι που υιοθετήσαν και οι φίλοι του. Κολλητός του κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων, ήταν ο Άντρος Γεωργίου, επίσης Κύπριος σε καταγωγή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο ο George Michael, εκμυστηρεύτηκε την ομοφυλοφιλία του, αλλά και τον έρωτά του για τον Βραζιλιάνο Ανσέλμο Φελέππα, ο οποίος αργότερα πέθανε από AIDS. 

Η ψυχολόγος Δρ Λίντα Παπαδοπούλου είπε ότι η αφίσα του Τζορτζ Μάικλ στόλιζε τον τοίχο του εφηβικού της δωματίου και ότι τον θαύμαζε και τον αγαπούσε για την ευτυχία που έφερνε στον κόσμο, αισθανόμενη παράλληλα υπερήφανη για το ότι «είχε και εκείνος καταγωγή από το μικρό μας νησί, την Κύπρο». Ο ηθοποιός Πίτερ Πολυκάρπου είπε ότι ο Τζορτ Μάικλ είχε αγγελική φωνή και αποτελούσε έμπνευση για τους Κύπριους.

thalassa-restΤο εστιατόριο του Κυριάκου Παναγιώτου Thalassa στην περιοχή Πάλμερς Γκρην,  Βόρειο Λονδίνο

Ο επιτυχημένος Βρετανοκύπριος επιχειρηματίας Θίο Παφίτης και ο Βρετανοκύπριος τραγουδιστής-τραγουδοποιός Γιουσούφ Ισλάμ/Κατ Στίβενς εξέφρασαν μέσω Twitter τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του Τζορτζ Μάικλ, «του Κύπριου αδερφού», όπως σχολίασε ο κ. Στίβενς.

Χρήστες του Twitter, εξάλλου, έχουν επισημάνει ότι υπέγραφε αρκετές αναρτήσεις του ως ο «Έλληνας που τραγουδά». 

Τζορτζ Μάικλ: Είχε εισαχθεί σε πανάκριβη κλινική αποτοξίνωσης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.