Ο Ομπάμα αρνήθηκε χάρη στον Τζον Κυριάκου: “Μεγαλόψυχος” με την Τσέλσι Μάνινγκ

john-kyriakou-CIA

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ. 

Αντίθετα, ο κ. Ομπάμα αρνήθηκε να δώσει χάρη στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ήρωας στην Αμερική καθώς έλαβε μέρος σε φονικές μάχες εναντίον της αλ Κάιντα. Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου χαρακτηρίζεται απαράδεκτη από τις ομάδες στήριξης του Τζον Κυριάκου. Αρκετοί Ελληνοαμερικανοί αλλά και μέλη της κοινότητας του Χόλιγουντ, στηρίζουν τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, ο οποίος τόλμησε να αποκαλύψει τα βασανιστήρια, ιδιαίτερα το μαρτύριο του πνιγμού, όταν η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους το έκρυβε. Η αποκάλυψη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον τότε πρόεδρο της Αμερικής. Μετά την αποκάλυψη ο Τζον Κυριάκου δέχθηκε άγριο κυνηγητό, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 3 σχεδόν χρόνια.

Η απόφαση του κ. Ομπάμα σημαίνει ότι η διαφυλική, που ήταν στο παρελθόν γνωστή ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, θα αποφυλακιστεί την 17η Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Manning/Bradley είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών διότι παρέδωσε στον WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Η Μάνινγκ είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Εξάλλου, ο Ομπάμα μείωσε τις ποινές ακόμη 208 κρατουμένων και απένειμε χάρη σε 64 πρόσωπα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Συνολικά, καθώς η θητεία του φθάνει στην ολοκλήρωσή της την Παρασκευή, ο Ομπάμα έχει μειώσει τις ποινές 1.385 ανθρώπων και έχει απονείμει χάρη σε άλλους 212.

MIGNATIOU, ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Το αφήγημα του πρώην Πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου 10/01/2017

Ο Αλέξης Παπαχελάς ταξιδεύει στην Αμερική και συναντά τον πρώην Πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, που στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 είχε υπηρετήσει στην Αθήνα και είχε εμπλακεί στις έρευνες για την εξάρθρωση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Ο ομογενής Κυριάκου πρωταγωνίστησε επίσης στις αποκαλύψεις για τις μεθόδους ανάκρισης που χρησιμοποίησε η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης από τα αμερικανικά δικαστήρια για την αποκάλυψη της ταυτότητας μυστικού πράκτορα της CIA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.