ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΑΤΤΙΛΑ: “Πήραμε την Κύπρο με το αίμα των ηρώων μας”!

Απίστευτη πρόκληση από σύμβουλο του Ερντογάν

yiyi-bulut

Λύπη εξέφρασε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ για τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό, ενώ διερωτήθηκε αν μετά από μια λύση του Κυπριακού οι Τούρκοι πολίτες θα πηγαίνουν στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν. 

Η Άγκυρα μετά την πρόκληση, “δια χειρός” Ερντογάν “ναυαγίου” στις συνομιλίες επί του Εδαφικού στον Μον Πελεράν της Ελβετίας μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναζητά μια νέα γραμμή στρατηγικής πλεύσης όσον αφορά στο Κυπριακό.

Ως “βόμβα” έσκασε από το πρωί η είδηση ότι ο στενότατος συνεργάτης και εξ’ απορρήτων Σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου εισηγείται ξεκάθαρα και απερίφραστα την πλήρη «προσάρτηση – ενσωμάτωση» της ούτω καλούμενης «Βόρειας Κύπρου», κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ότι ενδέχεται να προκαλέσει τεκτονικής κλίμακος αντιδράσεις στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ν.Α. Μεσογείου, καθώς και ραγδαία επιδείνωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ μεσοπρόσθεσμα ενδεχομένως να εξαναγκάσει, για λόγους γεωπολιτικής επιβίωσης κάποιοι είδους και μορφής ένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ελληνικό Κράτος.

katehomena-walkΤα κατεχόμενα να γίνουν επαρχία της Τουρκίας

Τα κατεχόμενα να γίνουν νομός της Τουρκίας, προτείνει ο σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος τάσσεται εναντίον της λύσης στο Κυπριακό.

“Με βίζα Σέγκεν θα πηγαίνω δηλαδή από δω και μπρος στην Κύπρο;”, διερωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γιγίτ Μπουλούτ. Σε συνέντευξή του στο κανάλι A Haber, ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη: “Θα δώσουμε την Κύπρο στην Ευρώπη και μετά θα παρακαλάμε για να πάμε στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν. Αυτό είναι έγκλημα”.

Συγκεκριμένα ο εξ’απορρήτων σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, εισηγείται την προσάρτηση της «ΤΔΒΚ – Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» στην Τουρκία.

Στις δηλώσεις  αυτές προέβη ο Τούρκος αξιωματούχος στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber: «Ακόμη οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την ΤΔΒΚ. Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. Κάποιοι προτείνουν οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι.»

Και συνεχίζει: «Σε περίπτωση λύσης οι βρετανικές βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο. Πρόκειται για δυο βάσεις που έχουν απολαμβάνουν κυρίαρχου καθεστώτος, ήτοι θεωρούνται βρετανικό έδαφος.  Έχουν σημαία και θέση στο διεθνές δίκαιο.

Μετά την λύση συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων. Οι Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί. Στις Βρετανικές Βάσεις την νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα. Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρισκόντουσαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία. Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν ανέμεναν σήματα. Υπό αυτές τις συνθήκες θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία.

Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία. Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της με το υφιστάμενο καθεστώς τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της. Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό».

Ο Γιγίτ Μπουλούτ ήταν οικονομικός αναλυτής και διετέλεσε διευθυντής του καναλιού Χαμπέρτουρκ από το 2009. Το 2013 διορίστηκε σύμβουλος του Τούρκου Πρωθυπουργού και στις 30 Αυγούστου σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου. Είναι ένας από τους 24 συμβούλους του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του στα εθνικά θέματα της Τουρκίας, ενώ προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση το 2013 όταν είχε δηλώσει ότι από διάφορα κέντρα προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν “από απόσταση με τηλεκίνηση”.

Προφανώς ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου ως ένα βαθμό απηχεί απόψεις και πιθανόν και την στρατηγική του Ερντογάν στο Κυπριακό, γεγονός το οποίο θα πρέπει να τύχει της αντίστοιχης επεξεργασίας από τους ιθύνοντες στο Ελληνικό και Κυπριακό ΥΠΕΞ, καθώς η Άγκυρα γίνεται μέρα και με την ημέρα όλο και πιο απρόβλεπτη, δρώντας ως “αδέσποτο κανόνι” στην ευρύτερη περιοχή.

5 thoughts on “ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΑΤΤΙΛΑ: “Πήραμε την Κύπρο με το αίμα των ηρώων μας”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.