ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ 25/01/2017

Προς Τετραγωνοθυμικούς (*)

anastasiades-parliamentary-assembly

Να το ξαναπούμε, καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσφωνούσε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως ο Αρχηγός του Κράτους που θα προεδρεύει αυτό το εξάμηνο.

Ουδείς ρώτησε –αλά Νταβός– τον Ν. Αναστασιάδη:

— Πού άφησες τον… συμπρόεδρό σου;

και ουδείς Άιντα τον εξομοίωσε με … κοινοτάρχη!

Ακόμη, ουδείς τόλμησε να επισείσει το έγγραφο του Νταβούτογλου για… Εκπλιπούσα που παρέλαβε ο θλιβερός Βαγγέλης.

Εν άλλοις λόγοις και κοντολογίς:

• Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στεκόταν -και φαινόταν- ως ισότιμος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλες τις -έσωθεν και έξωθεν- κινήσεις αυτοϋποβάθμισης της τελευταίας διετίας.

Τραγική, βεβαίως, η επιμονή του να… εξηγήσει στην ομιλία του τη… δημοκρατικότητα της ρατσιστικής Διζωνικής, του… σεβασμού των κατακτητών στα θρησκευτικά μας μνημεία -κατέστρεψαν… μόνον 600 εκκλησίες, αλλά συντηρούνται δύο κ.λπ….

Σημασία έχει ότι -και- στην Ευρώπη πια έχουν συνειδητοποιήσει ό,τι και όσα οι -ενδημικές- ηγεσίες αρνούνται ν’ αντιληφθούν, δηλαδή:

— Η Τουρκία μέσω Κύπρου –διζωνικώς και… τουρκοπροτεκτοταρικώς (!)- θα εισέλθει -αδιαπραγμάτευτα και σουλτανοδικτατορικά- στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Οι πιασμένοι από την Τουρκία Φερχόεγκεν του 2004 που θα τετραγώνιζαν τον κύκλο προσφέροντας την Κύπρο στην Τουρκία -και τα πλούσια κοιτάσματα της ΑΟΖ της στις Βρετανικές Βάσεις- είναι -ήδη- δαχτυλοδεικτούμενοι για τον ρόλο τους.

Στα 2017 -και- οι Ευρωπαίοι ανησυχούν, συνειδητοποιώντας ότι είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης που… ορέγονται οι Σουλτάνοι.

Αλλά τα κάποια… υπόλοιπα του ρεβανσισμού του 2004, πανέτοιμα να μας (ξανα)πουν:

— Εάν εσείς δέχεστε να επιστρέψετε σε παρελθόντες αιώνες αποικισμού και φεουδαρχίας, εμείς έχουμε την τεχνογνωσία να τετραγωνίσουμε τον κύκλο!

Γ. Σέρτης

(*) κατά το… κυκλοθυμικά

ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ

Οι κήρυκες φόβου και μισαλλοδοξίας;

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ νομίζει ότι μπορεί «να μας παντρέψει με άδρωπον». Γι’ αυτό και σε ένα κήρυγμα μίσους, εμπάθειας, κακότητας και μισαλλοδοξίας, το περ. Σάββατο, στο Ανώτατο του ΔΗΣΥ, ξέσπασε κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Όταν ακόμη και την ημέρα που για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού μετά το 1963, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία, άλλοι έψαχναν αεροπλάνο να αποδράσουν της ευθύνης.pin-screw-in-brain

Άλλοι επέλεξαν να μην παραστούν. Άλλοι ασχολούνταν με το μέλλον του ενδιάμεσου χώρου και αρκετοί με τη διαρροή εθνικών θέσεων, ή και φαντασιώσεων περί εθνικής τραγωδίας. Η εθνική ενότητα δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά στη δική μας υπομονή και τη δική μας εθνική υπευθυνότητα.

»Όταν από την άλλη έχει στηθεί μία γιγάντια επιχείρηση για να διχάσει τους Έλληνες της Κύπρου και ακόμη χειρότερα τους Έλληνες γενικά. Υπάρχουν, δυστυχώς, πολιτικοί αρχηγοί που έχουν μετατραπεί σε σκαπανείς της μιζέριας, κήρυκες του φόβου, καλλιεργητές της μισαλλοδοξίας». Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο Αβ. Νεοφύτου; Ποιοι εκφοβίζουν τους πολίτες;

Ο Ν. Αναστασιάδης, ο Αβ. Νεοφύτου, ο Ά. Κυπριανού, ο Ι. Κασουλίδης και τα κομματικά και δημοσιογραφικά οργανάκια τους. Ποιοι επικρίνουν την Ελλάδα και ειδικά τον Ν. Κοτζιά; Ο Αβ. Νεοφύτου, αξιωματούχοι του δήθεν εθνικόφρονος ΔΗΣΥ, άνθρωποι του προεδρικού και οι προεδρικές εφημερίδες «Πολίτης» και «Αλήθεια». Ποιοι διχάζουν τους Έλληνες; Οι ολέθριες αποφάσεις του Αναστασιάδη με τη στήριξη των κλακαδόρων του ΔΗΣΑΚΕΛ. Τοις υβρισταίς, ολίγα.

Ο Αβ. Νεοφύτου είναι… εξωγήινος;

Δεν γίνεται, κάτι θα συμβαίνει. Είτε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα, πράγμα που δεν πιστεύουμε, είτε ψεύδεται στα μέλη του κόμματος, πράγμα που πιστεύουμε. Διαβάστε τι είπε το περ. Σάββατο: «Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει, αλλά εδώ και δέκα μέρες η Τουρκία δεν επιτίθεται πλέον στην Ελλάδα και την Κύπρο κυρίως. Την ώρα που εδώ οι δικοί μας μίζερα τα βάζουν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και όλους εμάς, η Τουρκία επιτίθεται στην ίδια την Ευρώπη. Και εδώ κάποιοι, είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει!»

averof-neofytou-asteia-620x310-1

Το περ. Σάββατο, ο Τούρκος ΥπΕξ Τσαβούσογλου επιτέθηκε κατά της Ελλάδος και της Κύπρου. Την Πέμπτη, 19 τρέχοντος, ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ είπε: «Για να μην επιστρέψουμε στην κατάσταση της δεκαετίας 60-70 στην Κύπρο δεν τίθεται θέμα συζήτησης των αποτελεσματικών εγγυήσεων και της ασφάλειας της Τουρκίας». Στις 18/1/2017, ο σύμβουλος του σουλτάνου, ο Γιγίτ Μπουλούτ, σε ένα αισχρό παραλήρημα, απείλησε:

«Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωές μας. Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα και ενόσω δεν γινόμαστε όλοι ήρωες, θα είναι τουρκική πατρίδα». Την ίδια μέρα, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για διαρροή για τους χάρτες. Απορία: Γιατί ο Αβέρωφ δίνει ξανά άλλοθι στην Τουρκία; Γιατί δεν ακούει τι βροντοφωνάζουν οι Τούρκοι; Μα, για να μη ενοχληθεί ο σουλτάνος!

Το… βροντερό γλείψιμο Αβέρωφ στον Νίκο

pin-desy-akel-supportΠροσέξτε πώς ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιχειρεί να αφιονίσει τους δύσμοιρους συναγερμικούς, όσοι ακόμα τον πιστεύουν. Μιλώντας στο Ανώτατο του κόμματος, σε μια έκδηλη ενέργεια γλειψίματος του Αναστασιάδη, αναφώνησε ζωηρά: «Στέλνουμε βροντερό το μήνυμα στήριξης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νίκο Αναστασιάδη, είμαστε στο πλευρό σου! Η εκπλήρωση του εθνικού μας πεπρωμένου είναι η μεγαλύτερη αποστολή που θα μπορούσες να έχεις!

 

Και αυτή την εθνική προσπάθεια δεν θα αφήσουμε κανένα να την υπονομεύσει! Δίπλα σου, για να έρθει η ξαστεριά σ’ αυτόν τον τόπο!» Ποιος είναι ο Ν. Αναστασιάδης που ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ… βροντερά θα τον υποστηρίξουν για να έρθει ξαστεριά(!); Είναι αυτός που κούρεψε την οικονομία του τόπου, ανέχθηκε να του βάλουν πιστόλι στον κρόταφο και επέστρεψε αναξιόπιστος, που συμφώνησε την ολέθρια Κοινή Δήλωση με τον κατοχικό Έρογλου και δεν αντέδρασε όταν οι Τούρκοι χαρακτήρισαν την Κ. Δημοκρατία ως «εκλιπούσα».

Είναι ο Πρόεδρος που προσχώρησε σε όλες τις τουρκικές θέσεις, υπέκυψε στους εκβιασμούς του σουλτάνου, αποδέχτηκε την πενταμερή αλλά για 35 ημέρες ψευδόταν ξεδιάντροπα, αποδέχτηκε παραμονή των εποίκων, Αττίλα και εγγυήσεις. Είναι ο Πρόεδρος που εξαπάτησε πολίτες και κόμματα και αναίρεσε όλες τις δεσμεύσεις του. Με αυτόν τον αναξιόπιστο, ψεύτη και επικίνδυνο ηγέτη θα έρθει… ξαστεριά; Κύριε των Δυνάμεων, φύλαγέ μας από την τουρκοποίηση.

Ο «εθνικόφρων» Αβέρωφ Νεοφύτου

Όποιος δεν ντρέπεται, ο κόσμος είναι δικός του. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου, τόλμησε να αναφερθεί στην εθνικοφροσύνη της οποίας, πάλαι ποτέ, ο ΔΗΣΥ ήταν το προπύργιο και ο θώρακάς της. Σε ομιλία του στο Ανώτατο του κόμματος, το περ. Σάββατο, με οργίλο ύφος είπε: «Ένα έχω να πω σε όσους θυμήθηκαν σήμερα την εθνικοφροσύνη:

stavros-flatley-foustanellesΜαθήματα εθνικοφροσύνης, αλλού! Όχι σ’ εμάς! Όχι στα παιδιά όσων θυσιάστηκαν για να κρατήσουν το εθνικό φρόνιμα ζωντανό σε αυτόν τον τόπο!». Κοιτάξτε ποιος με θράσος μιλά για εθνικοφροσύνη! Ξέχασε ότι ο υπουργός του, Χ. Γεωργιάδης, τάχθηκε κατά της Ελλάδος στην περίπτωση του μνημονίου. Και αποστασιοποιήθηκε στο Γιούρογκρουπ και υβριστικά δήλωνε πως δεν… κατάλαβε τι ζητούσε η Ελλάδα.

Είναι ο Χ. Γεωργιάδης που δήλωσε ότι οι μόνοι δεσμοί που ενώνουν την Κύπρο με την Ελλάδα, είναι πολιτισμικοί. Λησμόνησε ότι ανδρώθηκε υπό τα λάβαρα της εθνικοφροσύνης που ο ΔΗΣΥ αναπετούσε και ο ιδρυτής του ψαλμωδούσε «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω». Είναι ο Ν. Αναστασιάδης που υβριστικά δήλωσε ότι πρέπει να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο με τη Μητέρα Ελλάδα.

Είναι ο Αναστασιάδης που αναφέρθηκε χλευαστικά για τους «εξ Ελλάδος επισκέπτες». Ο ασεβέστατος! Είναι ο Αβέρωφ και ο νηπιώδης περίγυρός του που επιτίθενται κατά του Έλληνα ΥπΕξ επειδή τους χάλασε τη σούπα της υποταγής. Οι ποδκιάντραποι «εθνικόφρονες» ας κατανοήσουν, επιτέλους, τη σημασία του πολιτικού σκασμού!

Ο ακαταλόγιστος Νορβηγός αστρολόγος

Ο Έιντε είναι υπάλληλος του ΟΗΕ. Δεν είναι μεσολαβητής. Φαίνεται πως ο ακαταλόγιστος Νορβηγός αστρολόγος εννοεί να παίζει τα δικά του παιχνίδια. Ιδού τι αποκαλύπτει ο εκλεκτός συνάδελφος, Μιχ. Ιγνατίου: «Στη Διάσκεψη της περασμένης Τέταρτης, στη Γενεύη, υπήρξε ένα ακόμη επεισόδιο στη δύσκολη σχέση του κ. Έιντε με τον Νίκο Κοτζιά.

pin-eide-stringsΟ ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό υποστήριξε ότι πουθενά δεν υπάρχει αναφορά του ΟΗΕ σε κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο, θέλοντας έτσι να χειραγωγήσει τις συνομιλίες σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο.

Τότε ο Έλληνας Υπουργός, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, εξέθεσε τον κ. Έιντε καθώς παρουσίασε τις αποφάσεις της Γ.Σ. του ΟΗΕ το 1983 που ζητούσαν με σαφήνεια την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο.

»Ήταν μία δύσκολη στιγμή για τον αξιωματούχο του ΟΗΕ που, ενώπιον του προϊσταμένου του, έδειξε να αγνοεί τις βασικές αρχές του Κυπριακού, τις οποίες αποτελούν η εισβολή και η κατοχή. Ο κ. Κοτζιάς τόνισε στον κ. Έιντε ότι “είσαι υπάλληλος του ΟΗΕ, δεν είσαι μεσολαβητής, και πρέπει να τηρείς με ευλάβεια τις αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού.

Πρέπει να καταλάβεις ότι πρέπει να φύγει ο κατοχικός στρατός”. Και όταν ανέφερε πως δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις, ενώπιον του κ. Γκουτέρες, του είπε: “Πάρε μία απόφαση να την έχεις”…». Αυτός ο αστρολόγος είναι ακόμα στη θέση του.

Οι «ζοππόβορτοι» – Πόσο δίκαιο είχε ο Θ. Δέρβης…

Κάποτε, σε παλαιούς καιρούς, ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας και πολιτευτής, γιατρός Θεμιστοκλής Δέρβης, διατύπωσε μία φοβερή απόφανση για τον Κύπριο. Τον χαρακτήρισε «ζοππόβορτο». Από το ιταλικό zoppo, που σημαίνει αδέξιος, κενόδοξος, άνομος. Ο βόρτος ή βόρδος είναι ο αρσενικός ημίονος (Χατζηιωάνου και Γιαγκουλλής). Οι δύο λέξεις αποδίδουν συμπεριφορά και νοοτροπία άξεστου, απελέκητου, αγροίκου, αχάμπαρου και αμαθούς.

image-birmingham-donkeys-1427044357Αυτά θυμηθήκαμε όταν διαβάσαμε τη δημοσκόπηση της «Σ» και ιδιαίτερα την απάντηση στο ερώτημα πώς αξιολογείται η στάση των πολιτικών στη Γενεύη. Ο Αναστασιάδης και ο Ν. Κοτζιάς έρχονται πρώτοι με 80% θετική έως μάλλον θετική στάση, ενώ οι Αβ. Νεοφύτου και Α. Κυπριανού συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές ψήφους.

Διερωτάται κάθε πολίτης που διατηρεί ακόμα σώας τας φρένας: Πώς είναι δυνατόν οι Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος να συγκεντρώνουν θετική ψήφο, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι: Και οι τρεις υποστηρίζουν τη ρατσιστική και αντιευρωπαϊκή διζωνική; Ο Αναστασιάδης διά της πενταμερούς εξαφάνισε την Κ. Δημοκρατία από τις συνομιλίες. Ο Αναστασιάδης για 35 ημέρες ψευδόταν ξεδιάντροπα και ισχυριζόταν ότι πολυμερής θα είναι η διάσκεψη της Γενεύης.

Αποδέχτηκε, χωρίς νηφαλιότητα, στο δείπνο της υποταγής, όλους τους τουρκικούς όρους. Αποδέχτηκε παραμονή όλων των εποίκων, κατοχικών στρατευμάτων μετά από πιθανή λύση και… «εκσυγχρονισμένες» εγγυήσεις. Αναίρεσε όλες τις δεσμεύσεις του προς κόμματα και τους πολίτες. Και το ΔΗΣΑΚΕΛ τον χειροκροτεί! Να μυρίσει ο τάφος σου, μ. Θεμιστοκλή Δέρβη.

ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Ο Ελληνικός στρατός και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Στην ερώτηση ποιος θάρθει να διώξει τα τούρκικα στρατεύματα, που εισηγείται η συναπαρτζιά Αναστασιάδη να παραμείνουν και μετά την λύση, και μετά τους 29 μήνες όταν δεν θα ξεκουμπίζονται, υπάρχει απάντηση: Εκείνοι που το ξανάκαναν! Ο Ελληνικός στρατός! Εκείνος ο ίδιος Ελληνικός στρατός που το 1968, ενώ ήταν μια ολάκερη μεραρχία εδώ, έβαλε την ουρά στα σκέλια και σηκώθηκε και έφυγε, επειδή τον διέταξαν μια χούφτα προδότες χουντικοί, το απαίτησαν Τούρκοι και Αμερικάνοι κτλπ, κτλπ. Κάποιοι λένε πως ήταν ο Μακάριος που οργάνωσε την Κοφίνου τον Νιόβρη του 1967 για να διώξει την Ελληνική Μεραρχία! Αν είναι έτσι, και υπάρχουν αποδείξεις, όχι φανταστικές θεωρίες, εγώ δεν πρόκειται να κάτσω να εφευρίσκω δικαιολογίες για τον Μακάριο. Αλλά από την άλλη, προτείνω να διαβαστεί το τρίτομο βιβλίο του παραμάσχαλου του Γρίβα, του Σπύρου Παπαγεωργίου, «Από την Ζυρίχην εις τον Αττίλα» και να διαβαστεί προσεκτικά εκείνο το σημείο στο οποίο περιγράφει την παρουσία του Γρίβα στην Κοφίνου, ενδεδυμένου με την επίσημη στολή Έλληνα στρατηγού, μετά την κατάληψη της, στην παρουσία ΟΗΕδων!… Και κάποιοι να μας πουν πως και ο Μακάριος δεν έκανε τίποτα για να φύγει η Ελληνική μεραρχία, η οποία ειρήσθω ήλθε εδώ ύστερα από δικές του ενέργειες και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και «το έκανε» μερικούς μόνο μήνες, μετά το χουντικό πραξικόπημα στην Ελλάδα! (Κάποιοι τότε ΚΑΙ στην Κύπρο το αποκαλούσαν «Εθνοσωτήρια Επανάσταση»!).

Κάποιοι βέβαια, τώρα θα αρχίσουν να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, αλλά ας σκεφτούν πρώτα, πώς ήταν δυνατόν, ολάκερος Ελληνικός στρατός να υπακούει σε μια χούφτα προδότες ΕΜΜΙΣΘΑ, ΜΙΣΘΑΡΝΑ, ΟΡΓΑΝΑ της CIA (Αλέξης Παπαχελάς, Γιάννης Κάτρης, Μάνος Ηλιάδης κ.α. Για όποιον ενδιαφέρεται, να γράψω και τους τίτλους των βιβλίων…), που αποτελούσαν την χούντα. Και εμένα μου είναι αδιάφορο είτε την αποχώρηση διέταξε η χούντα ή «την εκβίασε» ο Μακάριος.

Και η ντροπιαστική αποχώρηση του 1968 ωχριά μπροστά στο πραξικόπημα του 1974. Μπορεί κάποιος νηφάλια να απαντήσει και γιατί το 1974 δυο ολόκληρες ΕΛΔΥΚ κάθισαν και υπερασπίστηκαν, ηρωικά μεν αλλά μάταια (κρίμα σε όλα εκείνα τα ηρωικά παιδιά που χάθηκαν άδικα!), ένα χωράφι, κάπου μεταξύ Αγίου Δομετίου και Γερολάκου, (το στρατόπεδο τους… ) ενώ γινόταν απόβαση στην Κερύνεια και η αντίστοιχη ΤΟΥΡΔΗΚ ήταν εκεί από την προηγούμενη και υποστήριζε την απόβαση;

(Εδώ μια παρένθεση/προσωπική μαρτυρία: Αποπειράθηκα τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 1974 να περάσω από τον Γερόλακο για να πάω στην Κερύνεια, περνώντας από τα μπλόκα των πραξικοπηματιών, μπροστά από την ΕΛΔΥΚ και στο σημείο που ενωνόταν ο δρόμος Λευκωσίας – Μόρφου με τον δρόμο Γερολάκου –Κερύνειας. Μόλις έστριψα προς Γερόλακο είδα στα δεξιά μου έξω από τον δρόμο πιο ψηλά σε ένα υπερυψωμένο σημείο του εδάφους, έναν στρατιώτη με κοντό παντελόνι χακί, ξαπλωμένο ανάσκελα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και το ένα πόδι πάνω στο άλλο, σε στάση απόλυτης χαλάρωσης, πίσω από ένα φυλάκιο με γαιόσακους και ένα «τριαντάρι» πολυβόλο Μπράουνινγκ. Την ίδια στιγμή, σε ελάχιστη απόσταση και παράλληλα προς τον Πενταδάκτυλο περνούσαν Τούρκικα μεταγωγικά αεροπλάνα με εμφανέστατη την Τούρκικη σημαία ζωγραφισμένη στο πίσω κάθετο πτερύγιο τους, από τα οποία έπεφταν αλεξιπτωτιστές, ξεκινώντας από τον Γερόλακο και φτάνοντας μέχρι και το Κιόνελι (η γνωστή σκηνή που από τότε την βλέπουμε επετειακά όλοι από την τηλεόραση…). Σταμάτησα το αυτοκίνητο δίπλα από τον ξαπλωμένο στρατιώτη και του είπα: «Ρε, γίνεται απόβαση και εκείνα είναι Τούρκικα αεροπλάνα και εκείνοι Τούρκοι αλεξιπτωτιστές! Γιατί δεν τους ρίχνεις;». Ο στρατιώτης τότε σηκώθηκε και έκατσε και μου λέει με αυταρχικό, επιτακτικό ύφος: «Έννεν που την δουλειά σου, τι κάμνω. Πήαιννε στην δουλειά σου!». Προφανώς τέτοιες διαταγές είχε από τους Έλληνες αξιωματικούς του. Να προσέχει από τους Έλληνες Κύπριους! Όχι από τους Τούρκους…).

Μην μου παραστήσει τώρα κάποιος τον πολλά περισσότερο Έλληνα από εμένα, γιατί από τέτοια, χόρτασα. Απάντηση στα πιο πάνω να μου δώσει! Επειδή ξέρετε, το 1974, το δικό μου σπίτι ήταν εκεί που γινόταν η απόβαση και κάποιοι δικοί μου (εγώ, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, βρέθηκα από την προηγούμενη στην Λευκωσία…) ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, τους Τούρκους της ΤΟΥΡΔΥΚ, να κυκλοφορούν στην περιοχή από τα ξημερώματα, πριν ακόμα πλησιάσουν αποβατικά στο Πέντε Μίλι…

Ξέρετε, όλοι αυτοί οι απατεώνες, Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης, Πρόδρομος Προδρόμου και λοιποί, που όπου βρουν μικρόφωνο το κάμνουν κατοχή και διαλαλούν την εθνικοφροσύνη τους και τον βαθύτατο γαλάζιο πατριωτισμό τους και βροντοφωνάζουν πως «δεν δέχονται μαθήματα πατριωτισμού από κανένα», αυτοί είναι που έχουν αυτές τις λαμπρές ιδέες περί παραμονής τούρκικου στρατού και μετά την λύση, και αυτούς να ρωτούν όσοι ρωτούν ποιος θα διώξει τους τούρκους που προτείνουν εκείνοι να μείνουν, αν, όπως είναι σίγουρο, δεν θα ξεκουμπίζονται, όταν έρθει η ώρα.

Ανδρέας Τ. Λουκάς

 ΣΧΟΛΙΟ Φ.Α.

«Σύμφωνο Προσωρινής Στάθμευσης»

Ούτε του κ. Κοτζιά ούτε του Αναστασιάδη και των ‘συμβούλων’ τους η έμπνευση και σχέδιο για ‘Σύμφωνο Προσωρινής Στάθμευσης’ τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων για 29 μήνες και παραμύθια.  Αλλά των ιδίων που σχεδίασαν όλα τα υπόλοιπα για την ΔΔΟ όλα αυτά τα χρόνια.  Ούτε ήταν τυχαίο που επανέφεραν (για δεύτερη φορά στην Υπ. Αρμοστεία στην Λευκωσία ως ΄Υπ. Αρμοστή)  τον κ. Μάθιου Κίντ  (και 3η φορά σε υπηρεσία στην Κύπρο).  Αν δεν έχετε διαβάσει το άρθρο μου στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στη Σημερινή και στα Νέα (ηλεκτρονικά) Λονδίνου ίσως να σπαταλήσετε , αν θέλετε, ορισμένα λεπτά να το διαβάσετε.

1983 « Rear Areas¨    –  2017 «Προσωρινή Στάθμευση».

Αυτά όσον αφορά την πολύ πρόσφατη  πρόταση Κοτζιά, που φαίνεται σύμφωνα και με το δημοσίευμα της Αλήθειας στο οποίο αναφέρεται το κύριο χθεσινό άρθρο της Σημερινής, είναι και θέση της  Λευκωσίας. Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει  πλέον τους πραγματικούς εγκεφάλους για μια τέτοια πρόταση.

(Για τις ευθύνες Μακαρίου για την αποχώρηση της Μεραρχίας έχω γράψει στα βιβλία μου).

Ευχαριστώ,  Φανούλα Αργυρού Λονδίνο.

Μερική ‘μόνιμη’ παραμονή τουρκικών στρατευμάτων

akinci-geneva«Η αυτού εξοχότης»

Ο Α. Ιωαννίδης διερωτάται γιατί να γίνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό εκτός Κύπρου με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Εφ’ όσον η ανάγκη να προσφωνείται ο Μουσταφάς ως «η αυτού εξοχότης» εξέλιπε, γιατί οι συνομιλίες εξακολουθούν να γίνονται μακριά από την Κύπρο; Έχουμε λεφτά του φορολογουμένου να ξοδέψουμε και αντί να προσλάβουμε κανένα γιατρό, σκορπίζουμε τα ξένα λεφτά στην Ελβετία; Εάν ο Μουσταφάς έχει εθισθεί τόσο πολύ με την «αυτού εξοχότητα», μπορούμε κάλλιστα να προσλάβουμε έναν κήρυκα να τον φωνάζει κάθε τόσο. Θα στοίχιζε πολύ λιγότερα από τα έξοδα στην Ελβετία τόσων τεχνοκρατών για τόσες μέρες ή και μήνες.

Α. Ιωαννίδης

Λύση γιοκ και διάφορα άλλα… γιοκ

mouftis Atalai-Chrysostomos look

«Θα το ξαναπώ. Δεν βλέπω λύση γιατί οι Τούρκοι τα θέλουν όλα. Ακόμη και αν εμείς κάνουμε εκπτώσεις, αυτές δεν θα περάσουν από τον λαό. Για να σας το πω και στα τούρκικα: Λύση γιοκ!», δήλωσε με τον χαρακτηριστικό του λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Και επειδή, Μακαριότατε, μπορεί να μην πήραν όλοι το μήνυμά σας και ιδιαίτερα εκείνοι που πιστώνουν ακόμα τον Ερντογάν με καλή θέληση, εισηγούμαστε να πείτε στα τούρκικα και διάφορα άλλα πράματα γύρω από το Κυπριακό, ίσως το καταλάβουν.

Να σας προτείνουμε μερικά:

«Γενεύη αλισβερίς, μπουγιούκ χαττά».

«Μον Πελεράν, ίδιο τούρτζιηκο αμανέ».

«Εγγυήσεις ντουνιά, έβετ. Εγγυήσεις Τουρκιγιέ, γιοκ».

«Νίκο Κοτζιά τσαμπουκκά, έβετ. Σφάξε με αγά μου, γιοκ».

«Τουρκ ασκέρ, γιοκ. Τούρκο έποικο κκιλίντζιηρο, γιοκ».

«Λύση Κυπριακού έβετ, αμμά ππαρά γιοκ».

«Νίκο – Μουσταφά σεβντά, πιττί».

«Έιντε μασκαραλλίκ τζιαι κεβεζελλίκ, γιοκ».

«Προεδρία πουμουσιάρικη, γιοκ».

«Μόρφου παζαρλίκ, γιοκ».

«Λύση αμάν-αμάν, γιοκ».

«Νίκο, γιαβάς-γιαβάς! Ερντογάν σουλτάν ττεμενά, γιοκ».

Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας στον… Προκαθήμενο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ανθρώπινα ποντίκια…

vaseline-21-01-17

Άλλο  “Άνθρωποι και ποντίκια”  το αριστούργημα του Στάϊμπεκ που περιγράφει μία σκληρή ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων και άλλο τα ανθρώπινα ποντίκια, αρουραίοι και τυφλοπόντικες της πολιτικής που με το έτσι θέλω διαψεύσανε τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού.

Τρωκτικά βρωμερά, φορείς επιδημιών ανηθικότητας και οπορτουνισμού, μαγάρες ιδεών και αγώνων, κλέφτες ελπίδων και προσδοκιών.

Λίγο πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση τρωκτικών, είχαμε τα “mail Χαρδούβελη”.

Σήμερα έχουμε τις επιστολές Τσαλακωτού.

Προοιωνίζουν άραγε την φυγή και τούτης της ορδής; 

Για νά ‘ρθει η επόμενη που ήταν η προηγούμενη;

Σταματήστε να υποχωρείτε πιαα, θλιβερά ποντίκια της κυβέρνησης.

Σταματήστε να ξευτιλίζετε πιά ένα ολόκληρο έθνος, έναν λαό, μιά χώρα.

Γιατί εμάς ξευτιλίζετε. Όχι τα μούτρα σας.  Εσείς έτσι κι αλλιώς φαίνεται πως γεννηθήκατε ξευτιλισμένοι.

Σταματήστε να στέλνετε επιστολές υποταγής και δουλείας εκ μέρους ενός λαού.

Όσο ηλίθιος κι αν είναι αυτός ο λαός που σας φέρνει στην εξουσία, δεν είναι τόσο ξευτιλισμένος όπως εσείς.

Μη σκύβετε πια άλλο. Έχει φανεί πια η υφαλοτρυπίδα σας που χάσκει, βρωμεροί κίναιδοι της πολιτικής.

Ποντίκια και π@@στηδες μαζί.  Με όλη την αρνητικά φορτισμένη σημασία του όρου.

Κι αφήστε τις μ@λακίες περί  “ομοφοβίας” κλπ. Χρόνια και χρόνια ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι ζούσαν αρμονικά, ή έστω ανεκτικά μαζί, μέχρι που ήρθατε εσείς και μας δείξατε πώς είναι η π@υστιά και το να είσαι π@ύστης.

Ποντίκια ανθρώπινα, βρωμερά και τρομοκρατημένα, δεν τολμάτε ούτε μιά αλήθεια να αρθρώσετε.

Ζείτε μέσα στο ψέμα και την απάτη όπως τα πραγματικά ποντίκια στους οχετούς και στους υπονόμους.

Μην βλέπετε που σας ανέχεται ο κόσμος.

Είναι που τον έχετε τρομοκρατήσει.

Είναι που δεν βλέπει πόσο πιο τρομοκρατημένοι είσαστε εσείς.

Αν ο λαός αντιληφθεί πόσο ποντίκια είσαστε θα σας πατήσει, θα σας λιώσει.

Γι’ αυτό απ’ τη μια φοβερίζετε, βάζετε φόρους και πρόστιμα, ψηφίζετε νόμους άνομους κι απ’ την άλλη στέλνετε επιστολές υποταγής να σώσετε το τομάρι σας.

Άθλια ποντίκια μέσα στην βρωμερή ποντικοφωλιά σας.

Άθλιοι μαγάρες του έθνους.

Βάζετε φωτιά στην χώρα και στον λαό και λέτε πως θα γλυτώσετε.

Επειδή στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες τα ποντίκια φεύγουν πρώτα.

Για να δούμε!…

Κώστας Μαντατοφόρος, “Ουδέν Σχόλιον”

Ελευθεροστομίες

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω το πρώτο θέμα, με το οποίο θα ξεκινούσα τη στήλη σήμερα, φίλοι αναγνώστες: Είχα ως υποψήφια τρία θέματα: Ακιντζί, Αϊντα και χρεώστες προς το κράτος ύψους 1,8 δισ., παναπεί φορολογούμενους, που ακολουθούν πιστά τη φιλοσοφία του Ντάριο Φο και του γνωστού θεατρικού του έργου «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!».

Για να μη βρεθεί κανένας σας να μου πεί «Ε, κκατζιντζί, κύριε! Κανεί Ακιντζί», ή να σχολιάσει «κάτι μας είπες, ξέραμε ότι ο Άιντα θα την σκαπουλάρει και θα βγει λάδι από πάνω στο Συμβούλιο Ασφαλείας καθ’ ότι επιπλέων… φελλός», επέλεξα τελικά το τρίτο θέμα για εκκίνηση: Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Φ», εκείνο με τους φορολογούμενους, οι οποίοι ούτε καν το άλλο έργο του Φο δεν ακολουθούν: Εκείνο το «Περάστε στο τέλος του μηνός»…

Και πάμε παρακάτω στο πολυαγαπημένο και… αβανταδόρικο για τον γράφοντα, θέμα, εκείνο με τον Μουσταφά.

– Άκρως προκλητική χαρακτηρίζεται η εμφάνιση του κ. Ακιντζί στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, στην προσπάθειά του να πάρει συγχωροχάρτι και… παράταση ζωής από τον σουλτάνο.

-Επιδίωξις μου, ξεκαθάρισε, είναι μια λύση που να είναι κομμένη και ραμμένη στο σημερινό «στάτους κβο» και, φυσικά, θα προβλέπει μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων και επίσης… φυσικά, θα υπάρχουν τουρκικές εγγυήσεις!

Και, βέβαια, δεν μπορούσε να μην στηρίξει τον… καημό του μάστρου του για το φυσικό αέριο, που θα πρέπει -πάλι… φυσικά-  να μεταφέρεται μέσω Τουρκίας, καθώς και στην απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία και κάμποσα άλλα που ηχούν όμορφα στα αφτιά του Ερντογάν, ώστε να τον… αφήσει να φύγει από την Τουρκία και να επιστρέψει στα κατεχόμενα. Όπου τον περιμένει άλλο βάσανο με το όνομα  Οζκιουργκιούν, ψευδοπρωθυπουργος, ορκισμένος εχθρός του και εν δυνάμει διάδοχός του.

Δεν πρόφτασε, μάλιστα, να κατεβεί από το αεροπλάνο ο Μουσταφάς και άρχισε να του βάλλει: Τον κατηγόρησε, περίπου, ως προδότη διότι, λέει, με την απαίτηση που προέβαλε για διεκδίκηση δύο θέσεων στην Ευρωβουλή, που ανήκουν, τάχα, στους Τουρκοκύπριους, διέπραξε το μέγα έγκλημα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία!

Κι άντε τώρα να καρτεράς που τον τίθκιον της μυλωνούς ορθογραφία και να ελπίζεις ότι θα κάτσει, έστω και μια φορά, πάνω στο βουνάρι που το αλεύρι, χωρίς να αποτυπώσει κάτι διαφορετικό από το… όμικρον!

Υ.Γ.: Σας υποσχέθηκα ότι θα παραλάβω και τον Άιντα. Αλλά ο χώρος δεν μου το επιτρέπει. Άλλωστε, έτσι που τα καταφέρνει και βγαίνει από πάνω κούππα άπαννη, ποιος τον… χέζει τον Νορβηγό!

pin-eide-starsΟ.Κ.  θα ασχοληθώ με τον κ. Άιντα αν επιμένετε. Και ευτυχώς, δηλαδή, σε τελευταία ανάλυση. Επειδή μου δίνεται τώρα η ευκαιρία να αποκαταστήσω μια στραβομάρα μου, κάτι που σπανίως μου συμβαίνει, αφού όπως ξέρετε, δεν αφήνω τίποτε να πέσει χαμαί.

Και αναφέρομαι, βεβαίως, όπως καταλαβαίνετε στην μάρσο κατσάδα που εισέπραξε ο Νορβηγός από τον Νίκο Κοτζιά και τον κατάπληκτο μάστρο του, τον κ. Γκουτέρες, από το χοντρό ψέμα που το τσιράκι του προσπάθησε να πουλήσει.

Που λέτε, αυτό το τουρκοσπορικών… προδαγραφών, κοπέλι (που μετά την γκάφα του θα έπρεπε ηδη να τα διπλώσει και να εξαφανιστεί, αλλά πού τετοια ευαισθησία), μιλώντας με τον΄Ελληνα ΥΠΕΞ στην Γενεύη, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, τι έκανε νομίζετε;

Σου λέει, «πού να ξέρει τώρα αυτός ο βλάχος ο Έλληνας την αλήθεια». Γι’ αυτό και προσπάθησε να τον νουθετήσει με εκείνη την περιβόητη δήλωσή του ότι «δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε ψήφισμα του ΟΗΕ σε κατοχικές δυνάμεις», θέλοντας προφανώς να χειραγωγήσει τις συνομιλίες σε ό,τι αφορά στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Άστραψε και βρόντηξε και τον έκανε θκυο παράδες ο Κοτζιάς: Έβγαλε απο την τσέπη του – στην παρουσία του Γκουτέρες – το ψήφισμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ του 1983, το οποίο αναφέρεται με σαφήνεια στην αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από την Κύπρο!

Και για να τον κάνει εντελώς ρεζίλι των σκυλιών, ο Νίκος Κοτζιάς του έδωσε αντίγραφο εκείνης της απόφασης του ΟΗΕ και του είπε με ειρωνικό ύφος: Πάρε την απόφαση για να την έχεις…

Με τον Γκουτέρες να ψάχνει τόπο να κρυφτεί!

Δημήτρης Παπαδημήτρης

 ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

famous-whores

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ANΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Διαπραγματευτής

«Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθούμε στον πούντο μας…»

Εσείς έχετε ξεπεράσει τον «πούντο μας» έτη φωτός και ξεπεράσετε και τη ‘ρκαν που ακόμη και όταν την έπαθε, δεν έβαλε ρομανίσι…

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΑΚΕΛ

«Είναι ακατανόητη η επιμονή της Κυβέρνησης να προχωρά με την ενοικίαση του κτηρίου Παραλιμνίου για τη στέγαση των Υπηρεσιών του Κτηματολογίου…»

Εδώ ο Αναστασιάδης ετοιμάζεται να ενοικιάσει μακροχρόνια την Κύπρο στην Τουρκία χωρίς δικαίωμα έξωσης, και το ΑΚΕΛ ανησυχεί επειδή η Κυβέρνηση ενοικιάζει ένα κτήριο…

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ Κατοχικός ηγέτης

«Ένα σχέδιο που δεν περιέχει την εκ περιτροπής προεδρία, ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα το πάει σε δημοψήφισμα…»

Μην αγχώνεσαι Μουσταφά. Ο Αναστασιάδης θα αποδεχθεί και την εκ περιτροπής προεδρία…

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Πρόεδρος Δημοκρατίας

«Μία λύση του Κυπριακού θα αποτελούσε ένα success story για την Ευρώπη…»

Παναγία μου! Άλλο success story, μετά από εκείνο του κουρέματος της οικονομίας. Τώρα προπονείται για το success story του κουρέματος της Κυπριακής Δημοκρατίας…

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΑΚΕΛ

«Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να γίνει το ΑΚΕΛ, είναι “ουρά” του οποιουδήποτε».

Από το 1974 μέχρι σήμερα είσαστε η “ουρά”, κρυφίως ή φανερά, πότε του Μακαρίου, πότε του Κληρίδη, πότε της Νούλαντ και πότε του Αναστασιάδη…

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας

«Θεωρώ μέγιστη επιτυχία της ελληνικής και κυπριακής διπλωματίας, ότι ο πυρήνας του κυπριακού προβλήματος βγήκε από τον βυθό…».

Και επί της τράπεζας των διαπραγματεύσεων, ξαναμπήκε στον βυθό…

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ

«Οι στιγμές στο Κυπριακό είναι κρίσιμες…».

Πόσων ετών είσαι, Στέφανε; Άκουσες έστω και μία φορά στα τελευταία 42 χρόνια που να μη λέγεται ότι «το Κυπριακό εισήλθε σε κρίσιμη φάση»;

ΕΣΠΕΝ ΜΠΑΡΘ ΕΪΝΤΕ Ειδικός Σύμβουλος Γ.Γ. ΟΗΕ

«Αυτή είναι η μορφή της Διάσκεψης: Οι δύο πλευρές στην Κύπρο και οι εγγυήτριες δυνάμεις και δεν αλλάζει».

Διάβασε κανείς να αναφέρεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Είναι εκλιπών…

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κι ένα τελευταίο γλυκό δωράκι

Tango “Derecho Viejo”. Julian Sanchez y Melina Mourino

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.