Η Βρετανία εξασφάλισε εξαίρεση από το διάταγμα Τραμπ για τους πολίτες της με διπλή υπηκοότητα

fanatic-moslems

Η Βρετανία εξασφάλισε χθες την εξαίρεση από τους νέους περιορισμούς που αφορούν την απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών 7 χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό για τους κατοίκους της που έχουν πάρει τη βρετανική ιθαγένεια και αυτούς που έχουν και τις δύο υπηκοότητες. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε την εξαίρεση αυτή έπειτα από “συνομιλίες που είχε με την αμερικανική κυβέρνηση”, διευκρινίζει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του.

Όπως προσθέτει, από την απαγόρευση που επέβαλε με διάταγμά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που έχουν τη βρετανική υπηκοότητα και αυτή μιας από τις επτά χώρες που αφορά η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη), οι οποίοι “μεταβαίνουν στις ΗΠΑ από μια άλλη χώρα” από αυτές τις επτά.

boris bike

Οι μόνοι Βρετανοί πολίτες που μπορεί “να υποστούν επιπλέον ελέγχους είναι αυτοί που μεταβαίνουν στις ΗΠΑ από μια από τις επτά αυτές χώρες, για παράδειγμα ένας Βρετανο-Λίβυος που μεταβαίνει στις ΗΠΑ από τη Λιβύη”, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος οι βρετανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι όλοι οι Βρετανοί πολίτες που “έχουν γεννηθεί σε μια από αυτές τις χώρες” θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ακόμη κι αν έχουν αναχωρήσει από το Ιράκ, το Ιράν, την Υεμένη, τη Συρία, τη Λιβύη, τη Σομαλία ή το Σουδάν.

Το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι καταδίκασε τελικά την απαγόρευση αυτή αφού προηγουμένως όμως είχε επικριθεί έντονα για την αρχική της άρνηση να το κάνει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.