Όλοι ένοχοι στην υπόθεση Ερωτοκρίτου, αντιμέτωποι με πολυετής ποινές φυλάκισης

Υπόθεση Providencia: Διαφθορά, δωροδοκία, συνωμοσία.

rikos-collapse

Με την απαγγελία της απόφασης, που ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ της Τετάρτης, το Κακουργιοδικείο έκλεισε μια υπόθεση που αναστάτωσε όλο το σύστημα δικαιοσύνης, αλλά και την κυβέρνηση, για πολλούς μήνες, κρίνοντας ένοχους σε όλες τις κατηγορίες διαφθοράς, δωροδοκίας, δωροληψίας και συνωμοσίας, τους: Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Παναγιώτη Νεοκλέους, Ανδρέα Κυπρίζογλου και τη νομική εταιρεία Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Όλες οι κατηγορίες – για τις οποίες προβλέπονται ποινές μέχρι και 7 χρόνια φυλάκισης – έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Στις 17 Φεβρουαρίου θα αγορεύσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης προς μετριασμό των ποινών που θα επιβληθούν και σε άλλη ημερομηνία θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Το Κακουργιοδικείο με την απόφαση του έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι κατά το διάστημα Αυγούστου – Νοεμβρίου του 2013 συνωμότησαν προκειμένου ο Παναγιώτης Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο να μην καταχωρίσουν εμφάνιση σε αγωγή του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, σε υπόθεση για κούρεμα καταθέσεων στη Λαϊκή, ούτως ώστε να εκδοθεί απόφαση ερήμην υπέρ του με όφελος €515.679.

Το αντάλλαγμα ήταν ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως, να προωθήσει ποινική δίωξη πέντε φυσικών και ενός νομικού προσώπου, ενέργεια η οποία εξυπηρετούσε το δικηγορικό γραφείο, που θα αποκτούσε στην υπόθεση της Providencia, η οποία διαχειριζόταν εμπίστευμα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Το δικαστήριο έκρινε ότι για την επίτευξη της συνωμοσίας υπήρξε, από μέρους του Ρίκκου Ερωτοκρίτου παράκαμψη του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Οι Δικαστές έκριναν ότι τα όσα ισχυρίστηκε στην ένορκη κατάθεσή του ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου στερούνται λογικής και η μαρτυρία του ήταν αλληλοσυγκρουόμενη, υπέπεσε σε αντιφάσεις και γενικά επιδόθηκε σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Η μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα κρίθηκε πως ήταν σταθερή και ότι προσήλθε στο δικαστήριο για να πει τα γεγονότα ως είχαν. Δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε μεροληψία από μέρους του και δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε μεμπτό στο γεγονός ότι ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας και παράλληλα το πρόσωπο το οποίο εκ του Συντάγματος έδωσε οδηγίες για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η πολύωρη απαγγελία

Κατάμεστη η αίθουσα σε όλες τις ώρες της διαδικασίας. Στα τρία διαλείμματα ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου κάπνιζε ασταμάτητα. Οι τρεις δικαστές ανέγνωσαν την ογκωδέστατη απόφαση εναλλάξ. Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας έξω από το Δικαστήριο.

Αντίστροφη μέτρηση για Ρίκκο Ερωτοκρίτου

One thought on “Όλοι ένοχοι στην υπόθεση Ερωτοκρίτου, αντιμέτωποι με πολυετής ποινές φυλάκισης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.