Οι συνταξιούχοι στη Βρετανία έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα από τους εργαζόμενους για πρώτη φορά στην ιστορία!

brit-pensionersΟι συνταξιούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου απολαμβάνουν μεγαλύτερα εισοδήματα από τους εργαζόμενους, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει τις σεισμικές μεταβολές που λαμβάνουν χώρα στη Βρετανική οικονομία και κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία προέρχονται από μελέτη της Intergenerational Commission της Βρετανίας, η οποία ερευνά ζητήματα “δικαιοσύνης” μεταξύ των γενεών. Όπως, λοιπόν, μεταδίδει το Bloomberg, η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι τα μέλη της παλαιότερης γενιάς είναι πιο πιθανό να έχουν ακόμα απασχόληση, να διαθέτουν σπίτι και να απολαμβάνουν κάποιο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.
pensioners-demoΤα παραπάνω σε συνδυασμό με την αδύναμη αύξηση του εισοδήματος μεταξύ όσων βρίσκονται σε ηλικία εργασίας, έχουν ως αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν εβδομαδιαίο εισόδημα μεγαλύτερο κατά 20 στερλίνες σε σύγκριση με όσους είναι εργαζόμενοι. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της οικονομικής πραγματικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ανέκαθεν οι εργαζόμενοι έβγαζαν περισσότερα χρήματα από τους συνταξιούχους. Είναι ενδεικτικό ότι το 2001 οι εργαζόμενοι είχαν μεγαλύτερο εβδομαδιαίο εισόδημα κατά 70 στερλίνες σε σύγκριση με τους συνταξιούχους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.