Πλοίο γενικής υποστήριξης παραχωρήθηκε στην Κύπρο ως δώρο από το Ομάν

kypros-alasia

Στο λιμάνι της Λάρνακας έγινε η τελετή παραλαβής του πλοίου γενικής υποστήριξης, το οποίο παραχωρήθηκε στην Κύπρο από τον σουλτάνο του Ομάν. Στο πλοίο δόθηκε το όνομα «ΑΛΑΣΙΑ». 

Ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, διαβίβασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη προς τον σουλτάνο του Ομάν για τη δωρεά του σκάφους που αποτελεί, όπως είπε, «έκφραση των αδελφικών αισθημάτων φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τις δύο χώρες».

Ο κ. Φωκαΐδης επεσήμανε ότι για την Κύπρο, ένα νησί ευρισκόμενο στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η ανάπτυξη ναυτικού «ήταν και θα είναι πάντοτε επιβεβλημένη και αναγκαία», σημειώνοντας ότι «ανεξαρτήτως λύσης ή όχι του Κυπριακού, η γεωγραφία της Κύπρου δεν θα αλλάξει ούτε και οι νέου τύπου απειλές που την περιβάλλουν».

Ο πρέσβης του σουλτανάτου του Ομάν, Αχμέτ Αλ Σανφαρί, ευχήθηκε να υπερισχύσει στην περιοχή η ειρήνη και η σταθερότητα. Αναφερόμενος στο ταξίδι του πλοίου από το Ομάν στην Κύπρο, με πλήρωμα και από τις δύο χώρες, τόνισε ότι αυτή η πράξη συμβολίζει τη φιλία και τη συναδελφοσύνη των δύο λαών. Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων πρέσβεις και ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Πλοίο γενικής υποστήριξης παραχωρήθηκε στην Κύπρο ως δώρο από το Ομάν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s