Που φτάσαμε… Ο Ακιντζί δίνει εντολές στους Ελληνοκύπριους πολιτικούς να αλλάξουν απόφαση της Βουλής

Akinci-sit!Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη, όχι μόνο στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, αλλά και στην Τουρκία, και σε όλο τον τουρκικό κόσμο. Ξεπέρασε και τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας, διότι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το γνώριζε. Άλλωστε γι’ αυτό είναι ανεξήγητη η επιμονή του να τον εμπιστεύεται. Ο κ. Αναστασιάδης είχε πληροφορηθεί από καιρό ότι ο κατοχικός ηγέτης ορκίστηκε να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία… Ούτε καν ο αρρωστημένος εθνικιστής Ραούφ Ντενκτάς δεν είχε παρόμοιες ιδέες.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του στην εφημερίδα ‘Πολίτης’ είχα υποψιαστεί ότι οδηγούσε τα πράγματα σε σύγκρουση, στοχεύοντας στο αδιέξοδο το οποίο θα επιχειρούσε να φορτώσει στον Κύπριο Πρόεδρο.

Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε στην απόφαση της Κυπριακής Βουλής για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, του 1950, έδειξε πως ήταν έτοιμος από καιρό. Δεν έχασε την ευκαιρία, που του έδωσε το εθνικιστικό ΕΛΑΜ, αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Και ως να είναι ο συγκυβερνήτης της Κύπρου απαίτησε με ιταμό τρόπο από τον κ. Αναστασιάδη και τους ηγέτες των «αδελφών» κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να αποκηρύξουν την απόφαση της Βουλής και να την ανατρέψουν. Άστραψε και βρόντηξε ο κατοχικός ηγέτης και σε μένα έδειξε ότι ΑΛΛΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ με τον Κύπριο Πρόεδρο, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον κ. Άνδρο Κυπριανού. Τους έδωσε εντολή ο εταίρος Μουσταφά, και είμαι έτοιμος να στοιχηματίσω ότι θα την υλοποιήσουν. 

Πριν προχωρήσω θα ήθελε να καταθέσω τη γνώμη μου για την πρόταση του εθνικιστικού ΕΛΑΜ. Πρώτα απ’ όλα διέγνωσα ότι οι τύποι αυτοί ξέρουν να το παίζουν το παιγνίδι. Έκαναν μία πρόταση και ανάγκασαν όλο το πολιτικό σύστημα να μετατραπεί σε τρικυμισμένη θάλασσα. Το κέντρο έσπευσε να υποστηρίξει την πρόταση, ο φίλος ο Αβέρωφ είδε τον (πολιτικό) Χάρο με τα μάτια του και λιποθύμησε και οι Ακελικοί, που το 1950 μαζικά υποστήριξαν το Ενωτικό Δημοψήφισμα, έσπευσαν να καταδικάσουν… Προσωπικά, αν ήμουν στη θέση αυτών που υποστήριξαν τους εθνικιστές Ελαμίτες θα αντιδρούσα ως εξής: Θα τους έλεγα πως και εγώ, όπως η πλειοψηφία του λαού, τιμά το Ενωτικό Δημοψήφισμα, αλλά η πρότασή τους ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Έγινε μόνο για λόγους δημοσίων σχέσεων και για να ωθήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός του ΑΚΕΛ, σε σύγκρουση με τους πολίτες [ΣΗΜ. εννοεί τους Τούρκους;]. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου γνωρίζει ότι οι ψηφοφόροι του θα τον περιμένουν στη γωνία. Έδωσε και ένα σωρό ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και στις εκλογές θα πάρει το …αυγό να το κουρέψει.

Ως συμπέρασμα: Κέρδισαν μόνο οι εθνικιστές του ΕΛΑΜ και έδωσαν την ευκαιρία στον κατοχικό ηγέτη να κάνει τα τσαλιμάκια του. Βεβαίως ουδείς τον πιστεύει. Διότι και ο κ. Αναστασιάδης γνωρίζει από καιρό, πως το τουρκικό σχέδιο επίρριψης ευθυνών θα εκμεταλλευόταν μία πράξη των δικών μας εθνικιστών. Οι οποίοι είναι και προβληματικοί άνθρωποι, με πολλά απωθημένα [ΣΗΜ. Από πότε ο πόθος για την Ένωση ήταν κάτι το απωθημένο; Ακούς Γληόρη;], άρα και επικίνδυνοι.

Akinci dogΟ Μουσταφά Ακιντζί, που αποδεικνύεται το πιο πιστό «πολιτικό σκυλί» του Ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έπαιξε το θέατρο του άγαρμπα. Προσέξτε: Έκανε τις εμπρηστικές δηλώσεις του, απαίτησε από τους Αναστασιάδη, Νεοφύτου και Κυπριανού να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής και στη συνέχεια ενημέρωσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και μερικές ξένες πρεσβείες. Όλα οργανωμένα.

Ποιος τα έκανε όλα αυτά; Μα ο Τουρκοκύπριος «αδελφός» του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, ο φίλος ο κολλητός του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος του επέτρεψε να δρα ως συν-πρόεδρος, ο αγαπημένος μίας μεγάλης και οργανωμένης ομάδας Ελληνοκυπρίων δημοσιογράφων. Ο άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται είχε το ίδιο όραμα μαζί μας για τη λύση του Κυπριακού… 

Όσο και να διαφωνώ με τον χρόνο της κατάθεσης της πρότασης, οι κ. Αναστασιάδης, Νεοφύτου και Κυπριανού ΔΕΝ πρέπει να συνασπιστούν για να την ακυρώσουν. Θα γίνουν καραγκιόζηδες και ο λαός της Κύπρου τους απορρίπτει (τους μεταλλαγμένους ηγέτες), ως γνωστόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να ήταν ακόμα πιο ισχυρός στη δήλωσή του για τον κατοχικό ηγέτη – ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος είναι Πρόεδρε.

Ποιος μιλά τώρα, λοιπόν; Ο πρώην θαυμαστής των Σοβιετικών και τώρα των Αμερικανών, Ακιντζί, ο οποίος απολαμβάνει την 20η Ιουλίου, ημέρα της μεγαλύτερης τραγωδίας της Κύπρου, την παρέλαση των ορδών του Αττίλα. Και δεν ντρέπεται ο κύριος αυτός και βγαίνει και από πάνω… Αλλά έχουν μεγάλη ευθύνη για το θράσος του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του δεξιού ΔΗΣΥ και ο πρόεδρος του κομουνιστικού ΑΚΕΛ. Έθρεψαν ένα δράκο στην αγκαλιά τους… 

Πηγή: mignatiou.com

Ο Ακιντζί ζητά βοήθεια από Άιντα για την “Ένωση”: Ζητά να μην υπογράψει ο Αναστασιάδης

ΕΛΑΜ: Δεν ξεπουλάμε την ιστορία στο βωμό λύσης ομοσπονδίας

One thought on “Που φτάσαμε… Ο Ακιντζί δίνει εντολές στους Ελληνοκύπριους πολιτικούς να αλλάξουν απόφαση της Βουλής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s