Αβέρωφ: Το ζήτημα με την εγκύκλιο για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν άκαιρο!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΤΤΕΙ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΑΠΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ…

averof-neofytou-asteia-620x310-1

«Το ζήτημα με την εγκύκλιο για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν άκαιρο», δήλωσε εκ νέου σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβερωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης.  Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε «δήλωσα χθες και το επαναλαμβάνω και σήμερα πως το ζήτημα με την εγκύκλιο για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν άκαιρο. Ήταν άκαιρο γιατί μετά από 67 ολόκληρα χρόνια, φέρνουμε στο προσκήνιο ένα θέμα για μια αναφορά 5 ή 10 λεπτών, την ώρα που είναι επίσημη αργία, είναι η εθνική μας επέτειος, με επίσημο τρόπο έχουμε τις δοξολογίες, τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις. Για τον απελευθερωτικό μας αγώνα του 1955 -1959».

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι παρά τα πιο πάνω, «κρίνουμε απαράδεκτη την αντίδραση και την συμπεριφορά των τουρκοκυπρίων, να απαιτούν και να υποδεικνύουν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το τι πρέπει να κάνουν ως κράτος και ως βουλή. Ενοχλούνται για μια απλή αναφορά σε ένα ειρηνική ιστορικό γεγονός και δεν κατανοούν πως αισθάνεται ο κάθε Ελληνοκύπριος κάθε Ιούλιο με τις εκδηλώσεις που γίνονται στα κατεχόμενα. Είναι επίσης υπερβολικό και απαράδεκτο, να ερμηνεύουν ότι η ανάγνωση ενός μηνύματος σημαίνει αλλαγή της πάγιας εθνικής πολιτικής και στρατηγικής του κυπριακού ελληνισμού, στην προσπάθεια μας να απαλλαχτούμε από την κατοχή μέσα από την ειρηνική συμβίωση με τους τουρκοκύπριους, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι η σταθερή θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι υπέρ της προσπάθειας επίλυσης του κυπριακού μέσα από διάλογο, «για να καταλήξουμε σε μια ενωμένη πατρίδα, ομοσπονδιακή, στην βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

D-Saheti School Johanesburg 10

«Θέλω να καταλήξω με την θέση μας για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι αρμοδιότητα, θεωρούμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων, να καθορίζει τις όποιες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Αυτή η ευθύνη και η αρμοδιότητα αφορά, κατά την άποψη μας, αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας και αυτό το ζήτημα πρέπει να ρυθμιστή το συντομότερων δυνατόν, για να αποφεύγονται συγχύσεις και να μην δίνονται ευκαιρίες σε οποιονδήποτε για δημαγωγίες. Να κάνω και ένα ρητορικό ερώτημα. Ο κάθε γονιός θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η πρακτική, όπου οι βουλευτές, όποτε κρίνουν, θα προσθέτουν εγκυκλίους, γιορτές και εκδηλώσεις;», σημείωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΚΥΠΕ

3 thoughts on “Αβέρωφ: Το ζήτημα με την εγκύκλιο για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν άκαιρο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s