Αντρος Κυπριανού: Το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ

20140416_FOCUS_disy_akel_2

Την εκτίμηση ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού επισημαίνοντας την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων που θα ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. Το ΑΚΕΛ, είπε, είχε επισημάνει από την αρχή ότι η απόφαση της Βουλής θα προκαλούσε αντιδράσεις και προβλήματα.

Αναφερόμενος στη στάση των άλλων κομμάτων, υποστήριξε ότι κάποιοι λειτούργησαν συνειδητά, άλλοι με υστεροβουλία λόγω προεδρικών εκλογών και κάποιοι με επιπολαιότητα.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Μουσταφά Ακιντζί και της τουρκοκυπριακής κοινότητας ευρύτερα.

Υπερβολική χαρακτήρισε όμως και την αντίδραση του προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος, είπε, θα μπορούσε να απαντήσει με τρόπο που θα έχτιζε γέφυρες αντί να τις γκρεμίζει.

Ο Αντρος Κυπριανού κάλεσε τους δύο ηγέτες να σταθούν πάνω από όλα αυτά και να διαμορφώσουν συνθήκες εξομάλυνσης της κατάστασης.

>>> Αβέρωφ: Το ζήτημα με την εγκύκλιο για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν άκαιρο!

3 thoughts on “Αντρος Κυπριανού: Το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.