ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ 16/02/2017

Η ιστορία ενός «ταπεινού και άσημου» που έγινε «άριστος των αρίστων»

anastasiades-rikkos1

H Οξάνα Λίσνα είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς την Κυριακή 20 Ιουνίου του 1993. Ήταν μόλις 21 ετών. Βρέθηκε τρεις μήνες μετά σ’ ένα ξεροπήγαδο στα Λειβάδια. Είχε βιαστεί και ξυλοκοπηθεί. Λίγες μέρες προηγουμένως είχε εξαφανιστεί και η 28χρονη Κριστίν Κωνσταντινίδου. Ήταν 7 Ιουνίου του 1993. Βρέθηκε θαμμένη στον σκυβαλότοπο του Κοτσιάτη, στις 26 Οκτωβρίου του ιδίου χρόνου, ύστερα από δεκαεπτά συνεχόμενες μέρες ερευνών με τη βοήθεια δέκα εκσκαφέων.

Για τα δύο αυτά στυγερά εγκλήματα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας. Όταν τον Δεκέμβριο του 2008 ο ισοβίτης απέδρασε από το Απολλώνειο Νοσοκομείο, όπου παραθέριζε για μήνες, δικηγόρος του ήταν ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Δικηγόρος μεν, γνωστότατος πολιτικός δε, βουλευτής ήδη από το 1996. Για μένα το θέμα ήταν πάντοτε ηθικό. Αυτή η συνδιαλλαγή της πολιτικής με τον υπόκοσμο δεν μου ήταν ποτέ κατανοητή. Και δεν έχει να κάνει με το αναφαίρετο δικαίωμα στην υπεράσπιση που έχει κάθε πολίτης. Όταν, όμως, ένας πολιτικός (ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου δεν ήταν ο μόνος, η αλήθεια να λέγεται) καταδέχεται να πληρώνεται υπό την ιδιότητα του δικηγόρου από έναν άνθρωπο του υποκόσμου, επιτρέπει να γεννιούνται ερωτηματικά. Και καχυποψίες. Έστω ηθικής τάξης. Πόσο μάλλον όταν ο άνθρωπος του υποκόσμου είναι ένας δολοφόνος καταδικασθείς σε ισόβια και ο πολιτικός ένας εγνωσμένου κύρους βουλευτής και μέλος πληθώρας επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων και της Ειδικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα…

Σύμφωνα με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, η ανάγνωση της προσωπικής του ιστορίας θα μπορούσε να ήταν κάπως έτσι. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν «ένας ταπεινός, μικρός και άσημος επαρχιώτης δικηγόρος από τη Λεμεσό, που έτυχε να γίνει Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας…». Πριν απ’ αυτό, ήταν «ένας, κάθε άλλο παρά αποτυχημένος δικηγόρος που διατηρούσε δικηγορικό γραφείο περισσότερο από 30 χρόνια, απασχολώντας πολυπληθές νομικό και παρανομικό προσωπικό…». Και παρόλο που «…μια απλή σύγκριση των οικονομικών αποδοχών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με τις αποδοχές από την ιδιωτική δικηγορία καταδεικνύει ότι η δεύτερη επιλογή είναι οικονομικά με ασύγκριτο τρόπο συμφερότερη…», δέχτηκε να αποστραφεί τον πλούτο, γιατί «είναι πατριωτικό καθήκον όταν μπορείς να προσφέρεις στην ανοικοδόμηση της χώρας, να το πράξεις, έστω κι αν αυτό είναι προς βλάβη των ατομικών και οικονομικών σου συμφερόντων».

pin-rikkosΗ συνέχεια του έργου γνωστή, κάτι σαν παλιά καλή ελληνική ταινία, όπου πλούσια Βουγιουκλάκη ερωτεύεται φτωχό Παπαμιχαήλ, αλλά αντιδρά ο πεθερός Παπαγιαννόπουλος. Χωρίς το ευτυχές τέλος. Ο «ταπεινός, μικρός και άσημος επαρχιώτης δικηγόρος από τη Λεμεσό που έτυχε να γίνει Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας» πέφτει θύμα «συγκλινουσών μοχθηριών» και το κατεστημένο (της Λευκωσίας κατά την άποψή του, ασχέτως αν η «μάνα» του κατεστημένου έλκει την καταγωγή της από τη Λεμεσό) δυσκολεύεται να το χωνέψει. Αυτός, όμως, «ο ταπεινός και άσημος δικηγόρος», ως άλλος Νίκος Κούρκουλος αντιμέτωπος με τον άτεγκτο Μάνο Κατράκη, δεν σκύβει το κεφάλι, δεν υποκύπτει. «Καταλαβαίνω τη μοχθηρία, καταλαβαίνω την εχθρότητα, αλλά θα τους αντιμετωπίσω. Όχι γιατί νιώθω ότι είμαι αήττητος, αλλά γιατί έχω τον Θεό μαζί μου», είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 σ’ ένα σπαρακτικό επεισόδιο που έκανε το «Τελευταίο ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη να ωχριά μπροστά του.  Όπως, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας, ποτέ ο Θεός των «μικρών, ταπεινών και άσημων» δεν είναι πιο δυνατός από τον Θεό των μεγάλων και κραταιών, κι αυτό αποτυπώθηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο αρχικά σε 48 δικαστικές σελίδες, που σήμαναν την παύση του από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, τον Οκτώβρη του 2015, και σε πέραν των 200 σελίδων μόλις προχθές που τον βρήκαν ένοχο για διαφθορά.

Όσον αφορά την πολιτική του σταδιοδρομία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου αυτή ήταν έντονη, όπως και η προσωπικότητά του. Ξεχωρίζει η ρήξη του με τον Νίκο Αναστασιάδη (εξαιτίας του Σχεδίου Ανάν) τον οποίο αποκαλούσε «Μακιαβέλι» που διαιρούσε και βασίλευε, η αποχώρηση από τον ΔΗΣΥ μαζί με τον Πρόδρομο Προδρόμου καταγγέλλοντας τον Αναστασιάδη ως «πολιτικό που αντιστρατεύεται την εθνική υπόθεση» και η μετέπειτα ίδρυση μαζί με άλλους του ΕΥΡΩΚΟ.

Η κόντρα και οι διαπληκτισμοί με τον Νίκο Αναστασιάδη συνεχίστηκαν και τα χρόνια της διακυβέρνησης Παπαδόπουλου -της πολιτικής του οποίου ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου υπήρξε ένθερμος θιασώτης και διαπρύσιος κήρυκας- με τον σημερινό Πρόεδρο να χαρακτηρίζει το 2007 τους Ερωτοκρίτου-Συλλούρη «Φιλιππινέζες του προεδρικού και μαθητευόμενους μάγους» και τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου να ανταπαντά αποκαλώντας τον «Βόλντεμορτ» – από τον κακό μάγο που μεταλλασσόταν σε φίδι, στο «Harry Potter». Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ήταν, επίσης, ο δικηγόρος ο οποίος ανέλαβε τη νομική διαδικασία εγγραφής του ΕΛΑΜ σε πολιτικό κόμμα – ενώ παλαιότερα φέρεται να μίλησε και σε εκδήλωσή του για τον Γρίβα. Οι σχέσεις του με το ΕΛΑΜ διαταράχθηκαν το 2011, μετά τα πενιχρά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, όταν ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για μετατροπή του ΕΥΡΩΚΟ σε «μια νέα, δημοκρατική, πατριωτική δεξιά, το οποίο οφείλουμε να τοποθετήσουμε σε έναν χώρο δεξιότερα του ΔΗΣΥ, μετατρέποντάς το σε ανάχωμα για ψηφοφόρους προς δεξιότερες αποκλίσεις, δηλαδή προς νεοφανείς πολιτικούς σχηματισμούς». Εννοείται πως το ΕΛΑΜ μπροστά στην επιθυμία τού μέχρι πρότινος δικηγόρου του να σταθεί «ανάχωμα ενάντια στους πραγματικούς Εθνικιστές και Πατριώτες» και να εμφανιστεί… πιο ακροδεξιός από αυτούς, αντέδρασε.

Τα χρόνια πέρασαν και στις προεδρικές εκλογές του 2013 ο αντιδιζωνικός και ακροδεξιός Ρίκκος Ερωτοκρίτου βρέθηκε ένθερμος υποστηρικτής του «ναινέκου» Αναστασιάδη, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση ανά τας οδούς και τας ρύμας. Γι’ αυτό και όταν ο Νίκος Αναστασιάδης τον Ιούλιο του 2013 τον διόρισε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα -«Επενδύω στο όραμα, αλλά και τη συσσωρευμένη εμπειρία σας, την ωριμότητά σας, τη νομική σας κατάρτιση, την εργατικότητα και το πάθος σας να πετύχετε»- πολλοί κάγχασαν με την προδιαγεγραμμένη συνδιαλλαγή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό δεν είναι καινούριο. Είναι συρραφή δύο παλαιότερων κειμένων, του 2015, που δημοσιεύτηκαν στη στήλη μου στο κυριακάτικο ένθετο «ΦΙΛgood» του Φιλελεύθερου και αναδημοσιεύτηκαν  την Κυριακή στο Down Town.

Θανάσης Φωτίου

ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ – με τον ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ποιοι αναρρίπισαν τη θρασύτητα των Τούρκων;

pin-proedriko-potamiΠροσέξτε το κατάντημα του Προέδρου Αναστασιάδη και των συναγελαζομένων λαϊκομετωπικών ΔΗΣΑΚΕΛ: Κλαίνε και οδύρονται στην ποδιά του θρασύτατου υβριστή και αλαζόνα εγκάθετου για να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Τον εκλιπαρούν κυριολεκτικά και αναγγέλλουν ότι θα πάρουν μέτρα για να… διορθώσουν την απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Αντί να απαντήσουν κατάλληλα στους αγαρηνούς μακελλάρηδες, τους εκλιπαρούν να επιστρέψουν στις συνομιλίες, ώστε τα Κύπρια γιουσουφάκια να αποδείξουν στον κατακτητή πόσο ευπειθή και πειθήνια είναι στις προσταγές του. Δεν βλέπουν ότι κάθε ημέρα ο υποτελής της τουρκικής κατοχής, κατ’ εντολήν της Άγκυρας, αναβαθμίζει τις υπερφίαλες αξιώσεις του.

Ο ιδεώδης Δούρειος Ίππος της Τουρκίας, ο Ακιντζί, αποθρασύνεται επειδή απέναντί του έχει γονυπετή και ξεφτιλισμένα γιουσουφάκια, που με την πρώτη απειλή γονατίζουν και εκλιπαρούν. Ποιοι ενθαρρύνουν και αναρριπίζουν τη θρασύτητα του εγκάθετου; Πρώτον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που δεν απαντά στις καθημερινές προκλήσεις του φίλου του. Δεύτερον, το λαϊκομετωπικό ΔΗΣΑΚΕΛ, το οποίο χτυπιέται και οδύρεται οι συνομιλίες να συνεχιστούν και ο Ν. Αναστασιάδης να… πείσει τον υποτελή για τις αγαθές προθέσεις του για τη λύση του Κυπριακού.

Τέτοια ξεφτίλα! Τέτοια αναξιοπρέπεια! Τέτοιος εκπεσμός! Οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά με ποιους ξεφτιλισμένους έχουν να κάνουν. Γι’ αυτό και κάθε ημέρα θέτουν νέες αξιώσεις, νέους όρους και νέες απαιτήσεις. Ξέρουν ότι στο τέλος τα Κύπρια γιουσουφάκια θα ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους…

«Στρατηγικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο»

Τους ακούτε σχεδόν καθημερινά να ψαλμωδούν τον ίδιο αμανέ, που ούτε καταλαβαίνουν ούτε ξέρουν τι σημαίνει. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Άμυνας λένε: «Η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων. Η Κύπρος είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο».

Στις 21 Φεβρουαρίου, στο γνωστό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών Μπεγκίν-Σαντάτ, του Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί μια πολυσήμαντη διεθνής διάσκεψη με θέμα: «Στρατηγικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». Σε αυτήν θα μιλήσουν, εκτός από εκλεκτούς ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Ισραήλ, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ, Κων/νος Μπίκας, ο πρέσβης της Τουρκίας Ουνάλ Τσεβικόζ και – προσέξτε! – ο Υπουργός Εξωτερικών της… Αλβανίας!

pin-donkeys-not-hensΔιερωτηθήκαμε γιατί ανάμεσα στους ομιλητές δεν βρίσκεται τουλάχιστον ο πρέσβης μας στο Ισραήλ. Αν μη τι άλλο, να εξηγήσει γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας» στην πιο ασταθή και επικίνδυνη περιοχή του κόσμου. Η εκλεκτή συνάδελφος Φανούλα Αργυρού έψαξε το θέμα. Έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους διοργανωτές και αυτοί, αμέσως, της απάντησαν:

«We have approached several key ministers and high officials but due to a conflict of timing with the resumed peace efforts in Cyprus, clearly a higher priority, they declined».

Ξέρετε γιατί κανένας δεν θα πάει: Μα για να μη θυμώσει ο πολυχρονεμένος σουλτάνος τους και ο εδώ εγκάθετός του, ο πεφιλημένος τους Μουσταφάς. Να μη χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών!

Πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς κανίβαλοι…

Λαοί που δεν σέβονται την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν αλλά με απείρως χειρότερες θυσίες. Λαοί που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν. Και λαοί που δεν υπερασπίζονται την ιστορία τους, είναι υποκείμενοι στη χλεύη και στην απαξίωση από τους εχθρούς των. Αυτό κάνουν οι Τούρκοι μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή πρότασης να διδάσκεται στα παιδιά μας το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Ιδού τι απαντά σε αυτούς η Αλληλεγγύη:

Hussein Ozgourgioun

«O ψευδοπρωθυπουργός Οζγκιουργκιούν, με θράσος χιλίων πιθήκων, προέβη σε διατύπωση ξεκάθαρης απειλής προς τη Βουλή και τον κυπριακό λαό, για την υπερψήφιση της τροπολογίας για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στις σχολικές μονάδες της Κύπρου. Σημειώνουμε τα εξής: Αιμοδιψείς πολεμοχαρείς κανίβαλοι, οι οποίοι γιορτάζουν επετείους νικών σε επεκτατικούς πολέμους, όπως την 29η Μαΐου και της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, δεν δικαιούνται να παραδίδουν τέτοια μαθήματα συμπεριφοράς στον Κυπριακό Ελληνισμό.

»Δεν δικαιούνται να μιλούν ή να επικρίνουν τη διδαχή αγώνων για την Ελευθερία προς τα ελληνικά νιάτα της πατρίδας μας. Πόσω μάλλον να απειλούν την Κυπριακή Δημοκρατία μιλώντας για νέα εισβολή. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της τακτικής του καλού παιδιού που εφαρμόζουμε πιστά για 9 χρόνια. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Εμείς έχουμε μια περήφανη Ιστορία, που δεν μπορούν ούτε να την διαγράψουν ούτε να την παραγράψουν».

Ναι, μοιράζονται το ίδιο όραμα με τον υποτελή

Κοιτάξτε απορίες και ερωτήματα που επιμένει να θέτει η ΕΔΕΚ προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το ΔΗΣΑΚΕΛ: «Με αφορμή τη συνέντευξη του Ακιντζί, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ‘Πολίτης’ και τα όσα κατ’ επανάληψιν έχει πει το τελευταίο διάστημα, επαναφέρουμε για πολλοστή φορά το ερώτημά μας για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλοι όσοι μοιράζονταν με τον Ακιντζί το ίδιο όραμα, εξακολουθούν να το μοιράζονται;».

Άδικος κόπος, κύριοι της ΕΔΕΚ. Πού ζείτε; Βεβαίως και έχουν το όραμα που διασαλπίζει ο εγκάθετος της τουρκικής κατοχής. Θέλετε αποδείξεις;

Αν δεν είχαν το ίδιο όραμα, θα απαιτούσαν όπως καθαρίσουν τον Πενταδάχτυλο από εκείνη τη βρομιά που τον μαγαρίζει. Θα είχαν απαιτήσει από τον Ιούνιο του 2014 όπως αποσυρθεί από την Ε.Ε. το εξ 105 σελίδων επίσημο τουρκικό έγγραφο, που χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα». Ο Ν. Αναστασιάδης δεν θα κατέληγε στην Κοινή Δήλωση με τον κατοχικό Έρογλου.

Θα απαιτούσε απόσυρση του Αττίλα, όχι να εισηγείται παραμονή 25% για απροσδιόριστη μεταβατική περίοδο. Επειδή έχει κοινό όραμα με τον εγκάθετο φίλο του, γι’ αυτό αποδέχτηκε την πενταμερή και την παραμονή ΟΛΩΝ των εποίκων και φαίνεται να συζητά μηχανισμό για τις εγγυήσεις. Όσα δήλωσε ο πράκτορας της κατοχής, ο Ν. Αναστασιάδης τα επιβεβαίωσε και δέχτηκε. Γιατί η ΕΔΕΚ ακόμα απορεί;

Διαχρονικός βρετανικός εμπαιγμός με τις Βάσεις

Οι Εγγλέζοι είναι επιτήδειοι στο περιπαίξιμο αφελών Κυπρίων. Νομίζουν ότι οι Βάσεις είναι… κληρονομιά από τον παππού τους τον λόρδο. Για να δείξουν, λοιπόν, τη… μεγαλοσύνη και την.. πονοψυχιά τους, κάθε τόσο αμολούν ένα καραμπινάτο περιπαίξιμο όσων τους πιστεύουν. «Θα σας δώσουμε», λένε, «το μισό έδαφος των Βάσεων μόλις λυθεί το Κυπριακό».

brithsh-base-akrotiriΑυτήν τη δήλωση την έχουμε ακούσει τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια δεκάδες φορές. Ιδιαίτερα, μετά το τερατούργημα Ανάν, με κάθε ευκαιρία, οι Εγγλέζοι αμολούν και μία νέα υπόσχεση. «Λύστε το Κυπριακό και θα σας δώσουμε τις μισές Βάσεις», διότι τις άλλες μισές θα τις κρατήσουν στο διηνεκές. Ιδού τι είπε τις προάλλες ο Eγγλέζος Yπουργός Άμυνας που επισκέφθηκε την Κύπρο:

Ο Μάικλ Φάλον επανέλαβε την προσφορά της Αγγλίας για επιστροφή σχεδόν του ήμισυ της περιοχής των Βάσεων σε μια επανενωμένη Κύπρο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή η προσφορά θα είναι μια σημαντική συνεισφορά σε μια τελική συμφωνία. Προσέξτε τα πιο κάτω:

Στην «Ελευθερία» της 29/6/1965, σε πρωτοσέλιδη είδηση από το Λονδίνο, αναφέρεται ότι ο ΥπΕξ της Βρετανίας, Στιούαρτ, είπε στον Κύπριο ομόλογό του, Σπ. Κυπριανού, ότι η Βρετανία «δεσμεύεται να επιστρέψη τας Βάσεις εις την Κυπριακήν Δημοκρατίαν, εάν ποτέ ήθελεν αποσυρθή εκ Κύπρου». Αφού τόσο πολύ… νοιάζονται για την Κύπρο, γιατί δεν τις επέστρεψαν μέχρι σήμερα; Το περιπαίξιμο συνεχίζεται εδώ και 52 χρόνια…

Η Ιστορία δεν είναι άκαιρη, εσείς είστε παράφωνοι!

pin-n-a-for-the-first-timeΤι κατάντημα ενός κόμματος που, άλλοτε, ήταν η έκφραση και η προσωποποίηση της εθνικόφρονος παράταξης… Με αφορμή την πρόταση της Βουλής να διδάσκεται το Ενωτικό Δημοψήφισμα στα παιδιά μας, ο ΔΗΣΥ όφειλε πρώτος να το υπερασπιστεί και κατάλληλα να απαντήσει στους Τούρκους.

Αντ’ αυτής της ξεκάθαρης θέσης, οι βουλευτές του κόμματος τήρησαν αποχή και ο Πρόεδρός του χαρακτηρίζει την απόφαση «άκαιρη». Τι να του πει κανείς… Η Ιστορία δεν είναι ούτε άκαιρη ούτε παράκαιρη, ο ίδιος είναι εθνικά παράφωνος. Δεν ακούσαμε ποτέ τον Αβ. Νεοφύτου να χαρακτηρίζει τα πανηγύρια για το τουρκικό πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1963, ως άκαιρα.

Δεν τον ακούσαμε ποτέ να χαρακτηρίζει τις προκλητικές φιέστες για το κατοχικό ψευδοκράτος ή τα πανηγύρια στα Κόκκινα για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία, ως άκαιρα και υπονομευτικά για τις συνομιλίες. Δεν ακούσαμε ποτέ τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαιτήσει όπως εκείνη η βρομιά στον Πενταδάχτυλο εξαφανιστεί, επειδή είναι προκλητική και εξοργιστική για τους Έλληνες.

Δεν τον ακούσαμε ποτέ να χαρακτηρίζει τα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή ως άκαιρα και προσβλητικά για τους Έλληνες, ή ότι υπονομεύουν τις συνομιλίες. Δεν τον ακούσαμε ποτέ να απαιτήσει να αποσυρθεί η ύβρις περί της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας. Την απόφαση της Βουλής, όμως, τη χαρακτηρίζει «άκαιρη». Απορούμε: Οι πατριώτες συναγερμικοί γιατί ανέχονται έναν τέτοιο παράφωνο ηγέτη;

ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Το βιβλίο του γιατρού Νίκου Ι. Μαρουδιά με προσωπικές μαρτυρίες από την Κύπρο του ’50

Cyprus book-Maroudias

Ο Κυπριακής καταγωγής γιατρός Νίκος Μαρουδιάς μετά από τέσσερα ιατρικά βιβλία, παρουσιάζει μια ξεχωριστή έκδοση με προσωπικά βιώματα από την Κύπρο. 

Καταγράφει τις δύσκολες περιόδους της δεκαετίας του ’50 και του ’60 και προσπαθεί να δώσει τη δική του γνώμη και σκοπιά για τα όσα έζησε ως μαθητής στην Κύπρο πριν φύγει για την Ελλάδα το 1970, όπου και μένει έκτοτε.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Ακριβή μου Κύπρος» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κουκκίδα.

Μιλά  για την ανατροπή των συμφωνιών, τη θλιβερή χρονιά που οδήγησε στη διχοτόμηση της Λευκωσίας και τις μάχες στη Λευκωσία τον Δεκέμβρη του 1963. Μεσα περιγράφει και τις εμπειρίες του, ως ανθυπολοχαγός στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

book-maroudiasΑυτοί που σήμερα αμφισβητούν τον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, λένε ότι ήταν λάθος, ότι δεν συμμετείχαν όλοι οι Κύπριοι ή ότι κάποιοι αποκλείστηκαν, ότι στόχος ήταν η Ένωση και όχι η Αυτοδιάθεση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς δεν αποκλείστηκε, ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ, που για τους δικούς του λόγους δεν συμμετείχε. Όταν έπειτα από έξι μήνες και μετά τη συνάντησή τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Ζαχαριάδη, οι Αντρέας Φάντης και Αντρέας Ζιαρτίδης, βοηθοί γενικοί γραμματείς του ΑΚΕΛ, θέλησαν να συμμετάσχουν, ο Γρίβας πλέον δεν τους δέχτηκε.

Από λάθος του; Επειδή ήταν δέσμιος της στρατηγικής του, μιας αντικομμουνιστικής στρατηγικής που τη βοήθησε το ίδιο το ΑΚΕΛ με το να μην προσχωρήσει εξαρχής στον αγώνα; Το ψευτοδίλημμα πάντως “Αυτοδιάθεση ή Ένωση” είχε απαντηθεί τέσσερα χρόνια πριν τον αγώνα με το δημοψήφισμα, όπου το 96% των Κυπρίων αξίωναν την Ένωση με την Ελλάδα.

Κύριε Αναστασιάδη απαντήστε

pin-akinci-insecureΑυτό το έκτρωμα άκρατου σοβινισμού πάνω στα τουρκο-κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας που αντιπροσωπεύετε, για πόσο καιρό θα το ανέχεστε ακόμα;  Πως δεχθήκατε να τρώτε και να πίνετε ζιβανίες με τον εγκάθετο της κατοχικής δύναμης και να… διαπραγματεύεστε τις περιουσίες μας σε ξένα βουνά και να μην απαιτείτε πρώτα να ξεκαθαρίσει τουλάχιστον, ο κατεχόμενος Πενταδάκτυλος από τη βρωμιά και μόλυνση σοβινισμού;

Πότε θα το εγείρετε ως  θέμα προτεραιότητας και αξιοπρέπειας στον νέο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο  Γκουτιέρες και τον Νορβηγό αστρολόγο Έιντε;

Όσο για το θράσος του Μουσταφά για την αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950 και όσους δικούς μας τον υποστηρίζουν,  όχι μόνο αυτό να του πείτε, αλλά και το έγγραφο με τις υπογραφές Κουτσιούκ και Ντενκτάς του Σεπτεμβρίου 1963 με το προμελετημένο σχέδιό τους για το πραξικόπημα και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ίδρυση δύο κρατών,  θα πρέπει επιτέλους να διδάσκονται και να μελετούν τα παιδιά στα σχολεία. Και όχι μόνον… Ως υποχρεωτικό κεφάλαιο της ιστορίας της Κύπρου.

Φανούλα Αργυρού  14.2.2017

Προς Μονοπροσηλωμένους

Δεν μπορούσε να ήταν αλλιώτικη -και- η προχτεσινή συνεδρία του Προέδρου με τους κομματάρχες, καθώς -και- από την επιστολή που τούς (απ)έστειλε διαφαινόταν -ειρωνικά, κιόλας- το χάσμα. Περίπου:

pin-all-ears– Επειδή κουράστηκα να με επικρίνετε, να μου δώσετε γραπτώς τις προτάσεις σας για την …άλλη στρατηγική που επικαλείστε!

Περιέργως ούτε και εκείνοι που (επ)έδωσαν προτάσεις στο παρελθόν, ούτε και εκείνοι που κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, δεν ρώτησαν:

– Γιατί, οι παλιές μας προτάσεις χάθηκαν στα γνωστά …συρτάρια του Προεδρικού;

Ότι:

Απαιτείται γενικότερη αποδοχή των -ανάλογων – ρόλων για να εμφανίζεται το θέατρο του παράλογου σαν σοβαροφανής παράσταση.

Εν πάση περιπτώσει, ας αφήσουμε τους αυτοεμφανιζόμενους σαν εθνοσυμβούλους στις στοχοπροσηλώσεις τους, και να περιοριστούμε στις ατομικές μας αντιδράσεις, τουλάχιστον όσοι γνωρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα στη στρατηγική και την τακτική.

Απλώς θα προτείναμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αντί -δήθεν- να εμφανίζεται  πρόθυμος ν’ ακούσει …άλλων -άλλες- προτάσεις, να ρίξει μια ματιά στις δικές του, όταν διεκδίκησε τις ψήφους που τον ανέδειξαν που τον ανέδειξαν στην Προεδρία, με το σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις-Η κρίση θέλει ηγέτη».

Ήταν συγκεκριμένες οι προτάσεις του Ν. Αναστασιάδη:

∙  «Το Κυπριακό είναι υπόθεση όλων. Οι ώμοι κανενός, είτε Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε πολιτικού αρχηγού, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του εθνικού μας προβλήματος. Απαιτείται συλλογικότητα στη βάση μιας διεκδικητικής στρατηγικής».

(Με υπερτονισμένα τα γράμματα της πρώτης πρότασης -της θεματικής- και της τελευταίας -καταληκτικής- της παραγράφου).

∙  «Προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά μας (εκ περιτροπής προεδρία, παραμονή 50.000, για περιουσιακό, τέσσερις ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους) θα αποσυρθούν».

∙  «Η επαναφορά του σχεδίου Ανάν στο σύνολό του ή με φραστικές αλλαγές, είτε η διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου που θα είναι παραλλαγή του Σχεδίου Ανάν, δεν γίνεται αποδεκτή».

Τήρησε τα ανωτέρω ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, και ζητά προτάσεις από άλλους;

Γ. Σέρτης

Δικέφαλοι

Εγώ λοιπόν ισχυρίζομαι πως, δοθείσας της αφορμής, ο Αναστασιάδης και ο Ακκιντζή συνεργάζονται για την  επανεκλογή Αναστασιάδη. Και γιατί όχι και για να ηρωοποιηθεί ο Μουσταφάς, μεταξύ των Τ/Κ, όπου του φορτώνονται άγρια οι επίγονοι του Ντενκτάς! Και σκασίλα του Αναστασιάδη, αν κατηγορηθεί η πλευρά μας για την διακοπή (δήθεν) των συνομιλιών! Τον έπιασε ο πόνος και το 2004 όταν κατάγγελλε την ΚΔ στον Κοξ της Ευρωβουλής!

Η πιο σιχαμερή περίπτωση όμως είναι η ΕΔΕΚ! Βγήκε εκείνος ο περίεργος από τα Λεύκαρα με την αναστατωμένη οδοντοστοιχία (δήμαρχος Λευκάρων είναι! Επιλογή όμως οι Λευκαρίτες, ε;) , όπως και ο Ομήρου εξάλλου, χώρια ο Σιζόπουλος παλαιότερα, να μας λεν πως «δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές για διακοπή των συνομιλιών»!!!!!!. Οι οποίες διεξάγονται για ΔΔΟ! Το κόμμα που έλαβε απόφαση, εναντίον της ΔΔΟ!!!

takis-hadjidemetriou-akinci

Τώρα θα εξακολουθήσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο Τάκης Χατζηδημητρίου [δεξιά στη φωτό], πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο των Ανανιστών; Όλοι τα ίδια καπνά φουμάρουν! Μόνο που για έλεγχο του καπετανάτου, πουλούν στα αμνοερίφια της στάνης τους, φύκια για μεταξωτές κορδέλλες!

Αυτονόητο είναι πλέον πως η συμπεριφορά των γενίτσαρων του ΑΚΕΛ, δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο! Τα ΠΑΝΤΑ τα αναμένουμε από αυτούς!

Ε, ρε κορόιδα! Ε, κορόιδα… Μην παραλείψετε μεθαύριο να τους υπερψηφίσετε κιόλας!

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Τουρκοποίηση της Κύπρου χωρίς πόλεμο

Αυτές οι συνομιλίες είναι μία συνεχής φθορά της εθνικής μας υπόθεσης και οδηγούν σιγά-σιγά στην πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας.

che-fireΔεν χρειάζεται και αρκετό μυαλό για να καταλάβει κάποιος τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά το μέλλον της Κύπρου. Ακολουθεί κατά γράμμα, με κάθε συνέπεια και αυστηρότητα, τους σχεδιασμούς που έκανε ο Τούρκος συνταγματολόγος το 1956, Νιχάτ Ερίμ. Η πλήρης κατάληψη και τουρκοποίηση της πατρίδας μας, βήμα-βήμα και με υπομονή, ήταν ο κεντρικός του στόχος.

Τα πρώτα επιτυχημένα βήματα ήσαν οι διακοινοτικές συγκρούσεις του 1957-59 και ακολούθως η επιτυχημένη τουρκοανταρσία του 1963-64 και η συγκέντρωση των Τουρκοκυπρίων σε γκέτο, για να είναι έτοιμοι για τα επόμενα βήματα. Όλα αυτά συνέβαιναν οργανωμένα και πολύ πειθαρχημένα με την πλήρη συμπαράσταση και συμβολή της Τουρκίας χωρίς ακόμη να βρίσκεται αυτή με σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο.

Άρχισε στη συνέχεια, με τη βοήθεια των Αγγλοαμερικανών, των κουτοκαραβανάδων της Ελλάδας και κάποιων ηλιθίων συμπατριωτών μας την υπόσκαψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για να κατέβει στην Κύπρο με ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τον Ιούλιο του 1974. Με διάφορα τεχνάσματα και πονηριές κατόρθωσε να σταθεροποιηθεί και να τουρκοποιήσει το 37% του εδάφους μας που κατέλαβε.

Τώρα μετά από 43 χρόνια και, αφού εδραιώθηκε καλά στο τμήμα που κατέχει, άρχισε το δεύτερο μέρος για την πλήρη κατάληψη της Κύπρου. Αυτή τη φορά χωρίς πόλεμο, αλλά με πολιτικές δολοπλοκίες και παγίδες που στήνουν στην πλευρά μας. Αυτές οι παγιδεύσεις ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σιγά-σιγά προς το τέλος της προεδρίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και συνεχίστηκαν στις επόμενες προεδρίες που ακολούθησαν, και με την τελευταία του Νίκου Αναστασιάδη εντονότερα.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις παγιδεύσεις των Τούρκων και να τις αντιπαρέλθουμε, πέφτοντας συνεχώς μέσα στο βάραθρο των υποχωρήσεων και της καταστροφής. Πρώτα ρίχνουν τις απαιτήσεις τους δημοσιογραφικά, όταν οι ηγέτες τους κάνουν διάφορες δηλώσεις με ό,τι τους κατέβει στον νου, και μετά τις στερεοποιούν, καταθέτοντάς τις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πέραν από τις αλλοπρόσαλλες προτάσεις τους για την εσωτερική διακυβέρνηση, που τις κατέθεσαν και η δική μας πλευρά τις συζήτησε και τις αποδέχθηκε, άρχισαν τώρα τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους για τις εγγυήσεις και ασφάλεια. Και γι’ αυτές τις τελευταίες παράλογες απαιτήσεις τους για την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και μετά τη λύση, η δική μας πλευρά αφού τις αφήσει και ψηθούν για να χωνευτούν, τις αποδέχεται τελικά.

Οι νέες απαιτήσεις τους τώρα, για να τους κάνουμε εμείς Ευρωπαίους με τις τέσσερεις ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες, κι αυτές αφού ψηθούν και χωνευτούν θα γίνουν με τη σειρά τους αποδεκτές. Αυτές οι συνομιλίες είναι μία συνεχής φθορά της εθνικής μας υπόθεσης και οδηγούν σιγά-σιγά στην πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας.

ΑΔΑΜΟΣ ΚΟΜΠΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού

25 March parade-Cyprus4Την 25η Μαρτίου μπορούμε να τη γιορτάσουμε;

Σε μερικές μέρες θα τιμήσουμε δυο δικές μας εθνικές επετείους. Της Επανάστασης της Εικοστής Πέμπτης Μαρτίου και της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59. Μήπως θα πρέπει να ζητήσουμε… την άδεια του Μουσταφά Ακιντζί για να τις γιορτάσουμε; Ή μήπως πρέπει να αλλάξουμε τα ιστορικά γεγονότα για να μη χαλάσουμε το κλίμα των συνομιλιών; Εντάξει, ας του κάνουμε το χατίρι και ας αναθεωρήσουμε την Ιστορία.

Ειδικά για την επέτειο της εξέγερσης των Ελλήνων το 1821 κατά της τουρκικής κατοχής, φέτος θα τη διδάξουμε στα παιδιά μας ως εξής: Το 1821 η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονταν υπό τη φιλική κηδεμονία της φίλης και γείτονος Τουρκίας. Στις 25 Μαρτίου 1821 συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας διάφοροι Έλληνες οπλαρχηγοί, οι οποίοι συναντήθηκαν με Τούρκους οπλαρχηγούς και αφού έφαγαν και ήπιαν ζιβανία μαζί, συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ τους.

Στις συνομιλίες πήραν μέρος ο Κολοκοτρώνης και ο Κιουταχής, οι οποίοι αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους σε μια παρτίδα τάβλι. Όσο για τον Αθανάσιο Διάκο, η αλήθεια είναι ότι διασκέδαζε με Τούρκους καρντάσηδες στην Αλαμάνα, αλλά ενώ αστεϊζόταν με τον Ομέρ Βρυώνη, έχασε ξαφνικά την ισορροπία του και έπεσε πάνω σε παρακείμενο παλούκι, με αποτέλεσμα να βρει φοβερό θάνατο, στον βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας. Άει παράτα μας, ρε Μουσταφά!

ΜΠΟΞΕΡ

Ελευθεροστομίες

elam flags on chest

«Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις», λέει η γνωστή ατάκα. Στην περίπτωσιν της φωτογραφίας που είδαμε χτες στον «Φ», αν όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, τότε η λεζάντα της άξιζε τα διπλάσια και βάλε.

Ήταν τόσον έξυπνη η λεζάντα αυτή, που ακόμα… γ-ΕΛΑΜ-ε!

Αναφέρομαι, φίλοι αναγνώστες, στην χτεσινή φωτογραφία, η οποία απεικόνιζε δυο ΕΛΑΜ-ίτες να συνομιλούν και να λέει ο ένας στον άλλο:

— Κύριε ελέησον, ρε αρχηγέ. Δεν το έξερα ότι εν έτσι εύκολον να τους τα πουκουππίσουμεν ούλλα! Εν μεγάλη η δύναμή μας, έννεν;

arkas-deep-pocket

Αντίθετα, οφείλω να ομολογήσω ότι βρήκα πολύ κακόγουστον έως και εμπαθές, ένα σχόλιον -χωρίς συνοδείαν φωτογραφίας -, το οποίον υπέπεσεν εις την αντίληψίν μου, ενώ μετροφυλλούσα τις εφημερίδες χτες. Έλεγε:

— Όλη αυτή η ιστορία θυμίζει εκείνο τον τρελό που ρίχνει μια πέτρα μέσα σε έναν λάκκον, ενώ γύρω του μαζεύονται δεκάδες και μαλώνουν για το μέγεθος της πέτρας και το βάθος του  λάκκου!

Σήμερα, πάντως, αναμένω να δω δημοσιευομένην, μιαν φωτογραφίαν του Άιντα με στολήν… πυροσβέστη, όπως τον εβάφτισαν χτες δύο τουλάχιστον ρεπορτάζ εφημερίδων, να κρατά μιαν μάνικαν και να προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές. Μόνον που, όλως… τυχαίως, η μάνικα θα είναι, υποψιάζομαι, στραμμένη πάνω μας, σε μια προσπάθεια να μας πνίξει!

Γεγονός, πάντως, παραμένει ένα, νομίζω. Όλη αυτή η καλά σχεδιασμένη από το δίδυμον Ερντογάν – Ακιντζί (κάτω από τα επιδοκιμαστικά βλέμματα του Νορβηγού) «τρικυμία εν ποτηρίω», θυμίζει πολύ μιαν παροιμίαν (που δεν ξέρω αν υπάρχει στην τουρκικήν γλώσσαν), η οποία λέει:

— Αφήκαμεν τα θέρη μας τζιαι ξικανναουρίζουμεν. Αν και, τώρα που το ξανασκέφτουμαι, πιο πολύ θα ταίριαζε μια άλλη παροιμία. Εκείνη που λέει:

— Σύναε πελλούς, πκιέρωννε τζιερεμέν!

Σειρά σου, τώρα, Νίκαρε να σε απαθανατίσει ο φακός ενώ θα… σκοράρεις! Τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα σήμερα πάνω σου, για να δουν πώς θα μπεις αλλά, κυρίως, πώς θα βγεις από την συνάντησίν σου με τον Μουσταφάν.

Και πολλά θα κριθούν και θα σχολιαστούν, από τον τρόπον που θα… φακκίσεις την πόρταν φεύγοντας, να το ξέρεις!

Ε, δεν θα βγάλουμε την στήλη σήμερα με τις μακακίες του κάθε ανόητου και ξαφνικά αφιονισθέντος κουρούπεττου! Ας κοιτάξουμε και λίγο αλλού, δεν νομίζετε;

Ας πάμε, για παράδειγμα, στον Αβέρωφ. Ο οποίος, εδώ και δύο μέρες, μας έχει σπάσει τα… νεύρα με εκείνη την ατάκα του για την «πίσω πόρταν» από την οποίαν επιδιώκει η Τουρκία να μπει στην Ευρωπαϊκήν Ένωσιν.

Κι έτσι, μπορούμε άνετα να κάνουμε κάποιες… συγκρίσεις! Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος άνετα να ισχυριστεί ότι:

— Η εφεύρεσις του Αβέρωφ περί της «πίσω πόρτας» έχει ξεπεράσει σε επανάληψιν ακόμα και το σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Μη σας πω, δηλαδή, ότι έχει βάλει γυαλιά και στην «αίγιαν την φούξιαν»!

Υ.Γ.: Εκείνη η φράσις του κ. Παμπορίδη ότι «στην υγείαν λειτουργεί μια χούντα που το μόνο που σκέφτεται είναι τα οικονομικά, μου θύμισε μια παλιά επιθεώρηση που είχα γράψει. Τίτλος της: «Ριάλλια – ριάλλια τζιαι… χούντα»!

Δημήτρης Παπαδημήτρης

cyprus-bank-bailout

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

«Η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη».

Βεβαίως. Τα εστιατόρια, τα σουβλιτζίδικα και οι καφετέριες κάνουν χρυσές δουλειές…

ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Υπουργός Οικονομικών

«Ο κακός μας εαυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

Η διαφθορά, η διαπλοκή, τα σκάνδαλα, τα ρουσφέτια, η ανικανότητα της Κυβέρνησης και οι μεγαλοπαροχές στους μεγαλόσχημους θα μας ξαναβυθίσουν στο οικονομικό χάος.

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Με τη λύση του Κυπριακού πρέπει να δημιουργήσουμε την κουλτούρα μέσα και από την παιδεία μας για την ειρηνική συμβίωση Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων…»

Και μέσα από τους μικτούς γάμους, όπως είχατε δηλώσει προ καιρού…

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Σε άλλη χώρα, ο υπεύθυνος του χάους στα λιμάνια θα είχε την ευθιξία να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες».

Άλλος «άριστος των αρίστων» που «ανακάλυψε» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Και οι άριστοι δεν παραιτούνται, αλλά ανταμείβονται για την αποστασία τους …

ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Υπουργός Μεταφορών

«Είμαστε εδώ για να βρίσκουμε λύσεις…».

Όσο βρίσκεσαι εσύ στα λιμάνια, οι λύσεις βυθίζονται. Επί υπουργίας σου, έκλεισε ο εθνικός αερομεταφορέας και τώρα κινδυνεύουν να κλείσουν και τα λιμάνια…

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ Πρόεδρος Αλληλεγγύης

«Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ προσπαθεί να αμφισβητήσει τις προϋποθέσεις που θέτει η τουρκική πλευρά για συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης».

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ έχει καταντήσει απολογητής των θέσεων και των εκβιασμών του Ερντογάν, του Ακιντζί και όλων των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων ηγετών.

ragias saying

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Άκαιρο το ψήφισμα της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Θα βρούμε τρόπους πώς να το αντιμετωπίσουμε».

Από εθνικόφρονες, εθνικάφρονες…

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Πρόεδρος Δημοκρατίας

«Πόσο προκλητικοί είναι, για την ελληνοκυπριακή κοινότητα, οι πανηγυρισμοί για την επέτειο της τουρκικής εισβολής;».

Σωστός. Αλλά ας απαντήσει ο Αβέρωφ…

NIKOΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος ΔΗΚΟ

«Ό,τι μας είπε ο Ακιντζί, έγινε. Ότι μας υποσχέθηκε ο Αναστασιάδης, αναιρέθηκε».

Γι’ αυτό εμείς πάντα προτρέπουμε τους αναγνώστες μας: Μην ακούτε τι λέει ο Αναστασιάδης. Είναι αναξιόπιστος. Να ακούτε τον Ακιντζί. Είναι ειλικρινής και περιγράφει την κατάσταση ως έχει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

«Η Κομισιόν θέλει να ξεφορτωθεί τον πονοκέφαλο που λέγεται Κυπριακό και δεν θα συγκρουστεί με την Τουρκία».

Όσο βάζουμε την Ε.Ε. στο παιχνίδι του Κυπριακού, τόσο πιο κοντά σε αντι-ευρωπαϊκή λύση βρισκόμαστε.

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Έχουμε 200 χιλιάδες πρόσφυγες που αναμένουν την ώρα της απελευθέρωσης του τόπου…».

Και έχετε επιτύχει με την πολιτική σας, ούτε 55.000 να μην επιστρέφουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΑΚΕΛ

«Η υπονόμευση της παρούσας διαδικασίας λύσης, αποτελεί τη χειρίστη υπηρεσία στην πατρίδα».

Η απόρριψη της παρούσας διαδικασίας τουρκοποίησης της Κύπρου, συνιστά τη μεγαλύτερη υπηρεσία προς την πατρίδα…

Κωστάκης Αντωνίου

Ανεκδοτάκια…

Οι αιτίες για την παχυσαρκία στην Ελλάδα είναι δυο:

Η MANA και η ΓIAΓIA…


-Εγώ μιλάω με αποδείξεις!

-Να το κοιτάξεις αυτό Πανούλη. Ένας φίλος μου μίλαγε με τη πόρτα και τον κλείσανε στο τρελοκομείο…


Μια σύγχρονη νεοταξική οικογένεια

1η ΚΟΡΗ

-Μπαμπά είμαι λεσβία…

-Οκ επιλογή σου…

2η ΚΟΡΗ

-Μπαμπάκα, και γω λεσβία είμαι…

-Πφφ τι να πω;!

3η ΚΟΡΗ

-Και γω λεσβία είμαι!

-Υπάρχει κανείς σ’ αυτό το σπίτι που να θέλει άντρα;

– Εγώωωω μπαμπά!

  • ΣΚΑΣΕ ΒΑΓΓΕΛΗ

One thought on “ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ 16/02/2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.