Γερμανοί εκπαιδευτές ανάγκαζαν στρατιωτίνες να κάνουν στριπτίζ και pole dancing

female-german-soldiers

Τα σαδιστικά καψόνια ήταν συνηθισμένη πρακτική σε ένα διαβόητο στρατόπεδο στη νότια Γερμανία, όπου οι στρατιωτίνες υποχρεώνονταν να γδυθούν και να κάνουν pole dancing στο πλαίσιο εξευτελιστικών «τεστ στρατολόγησης» και «γυμνασίων».

Αυτό προκύπτει από εσωτερική έκθεση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, που περιήλθε στην κατοχή του Spiegel και του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου DPA.

H έκθεση της Bundeswehr, περιλαμβάνει και τη μαρτυρία μιας στρατιωτίνας, ονόματι Νικόλ Ε., η οποία εστάλη πέρυσι στη διαβόητη στρατιωτική βάση του Πφούλεντορφ στη Βάδη Βυρτεμβέργη,

Η βάση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο στις γερμανικές εφημερίδες στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι «οι σεξουαλικές κακοποιήσεις και οι σαδιστικές πράξεις», ήταν «κοινή πρακτική» εκεί.

pole-dancingΗ Νικόλ Ε. κατέθεσε ότι οι εκπαιδευτές την υποχρέωναν να περνά από ένα ταπεινωτικό «τεστ στρατολόγησης» που περιλάμβανε pole dancing στους στρατώνες. Πράγματι οι επιθεωρητές εντόπισαν έναν στύλο, απ’ αυτούς που χρησιμοποιούνται στα στριπτιζάδικα, καταμεσής σ’ ένα κτίριο, αλλά και πολλά ανοιγμένα μπουκάλια με αλκοόλ.

Οι νεοσύλλεκτες αναγκάζονταν να γδύνονται, ενώ οι εκπαιδευτές τις άγγιζαν σε ευαίσθητες περιοχές χωρίς να φορούν γάντια στο πλαίσιο ενός «τεστ οσμής», όπως έλεγαν. Η Νικόλ Ε. είπε ότι συχνά οι εκπαιδευτές φωτογράφιζαν τις γυμνές στρατιωτίνες για «εκπαιδευτικούς σκοπούς», όπως υποστήριζαν.

the-entrance-to-the-pfullendorf-barracks-germanyScandal in German military: female soldiers ‘forced to pole dance’ – The entrance to the Pfullendorf barracks-Germany.

Οι μαρτυρίες των θυμάτων επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τους επιθεωρητές, που ανακάλυψαν ότι οι δράστες υποχρέωναν τις νεοσύλλεκτες να υπογράφουν έντυπα συγκατάθεσης για να προστατευθούν από τυχόν κατηγορίες εναντίον τους.

female-german-soldier708

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι αξιωματικοί, που είχαν επιφορτιστεί με την επόπτευση της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων στη βάση, θεωρούσαν «απολύτως φυσιολογικά» όσα συνέβαιναν και ορισμένοι μάλιστα έλαβαν μέρος σ’ αυτά.

Η εσωτερική έκθεση της Bundeswehr εισηγείται «ριζική αλλαγή νοοτροπίας» κάθε μέλους του στρατιωτικού προσωπικού που είχε υπηρετήσει στη βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αλλά, όπως προκύπτει, πέντε εκπαιδευτές που κατηγορήθηκαν για σαδιστικά καψόνια, περιλαμβανομένου κι ενός εποπτεύοντος ταγματάρχη απλώς τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις στη βάση, ή μετατέθηκαν σε άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ σε κάποιους προσφέρθηκαν θέσεις σε μια επίλεκτη μονάδα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.