ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Γιατί δεν διακόπτουμε τις συνομιλίες;

Εδώ, όμως, που καταντήσαμε υπάρχει, άραγε, κανένας από μηχανής Θεός που να μας σώσει;

geneva-table

Του ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί ανέδειξε στον υπέρτατο μάλιστα βαθμό το πραγματικό του πρόσωπο: το πρόσωπο του εγκαθέτου που πρακτορεύει σταθερά, πεισματικά και ενσυνείδητα τα τουρκικά και μόνον συμφέροντα.

Γιατί, απλούστατα, η προκλητικότατη, επιτακτική επιμονή του να προταχθεί των περί το Κυπριακόν διαβουλεύσεων το αίτημα της Τουρκίας να της εκχωρηθούν από μέρους της Κ.Δ. (κι ευθύς μετά την επίτευξη «λύσης» στο Κυπριακό) οι τέσσερεις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διακίνηση προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων), πριν, μάλιστα, η Τουρκία καταστεί μέλος της Ε. Ένωσης, είναι ενδεικτική των ανίερων τουρκικών στόχων και μεθοδεύσεων.

Και τα ερωτήματα που αυτόματα προκύπτουν είναι τούτα:

Πρώτον: Γιατί τα αιτήματα αυτά τα προωθεί κατά τρόπον εξόφθαλμα πρακτορικόν ο κ. Ακιντζί κι όχι η ίδια η Τουρκία – σε μια από τις πολυθρύλητες πενταμερείς Διασκέψεις, στις οποίες εντελώς επιπόλαια και κατ’ επανάληψη συρόμαστε; Αλλά και ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί, όσο κι αν προσπαθεί να τις εξωραΐσει, είναι τραγικά απαράδεκτες.

Και το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει, αλήθεια, δεν αντιλαμβάνεται ο Μ.Α. ότι με το πρώτο – πρώτο κιόλας δικαίωμα που επιζητούν οι Τούρκοι θα είναι ο ανέκκλητος και καταστροφικότατος για τον κυπριακό Ελληνισμό παράγοντας;

Πώς, συγκεκριμένα, ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός δεν θα καταστεί αυθωρεί και παραχρήμα απειροελάχιστη μειονότητα μετά την έλευση και εγκατάσταση στην Κύπρο κάποιων εκατομμυρίων Τούρκων από την ηπειρωτική Τουρκία; Αντίθετα, κάτω από ποιες ψευδεπίγραφες διαβεβαιώσεις από μέρους του κ. Ακιντζί θα πεισθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί μέσα σε ελάχιστα χρόνια;

Άλλωστε, η προσπάθεια που ο κ. Ακιντζί αρχικά κατέβαλε για να μετριάσει τις κάκιστες εντυπώσεις, διαφοροποιήθηκε άρδην μετά την επιτιμητική παρέμβαση των νεοσουλτανάτων της Άγκυρας προς τον εν Κύπρω ψευδοπρόεδρο εγκάθετό τους, τον Μουσταφά Ακιντζί, που ξεκαθάρισε πως τίποτε λιγότερο δεν αποδέχεται παρά την άμεση συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποδοχή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της Ε.Ε. ταυτόχρονα με την επίτευξη στο Κυπριακό λύσης και προ – ασφαλώς – της ενδεχόμενης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Και, βεβαίως, ο εδώ της Άγκυρας εγκάθετος καλώς για την κατακτητική πολιτική της Τουρκίας πράττων, υψώνει τη φωνή της διεκδίκησης / απαίτησης προς συμμόρφωσή μας προς τις εν προκειμένω επιταγές της Άγκυρας.

Όμως, η δική μας πλευρά πώς αντιδρά στις εξωφρενικές αυτές διεκδικήσεις της Άγκυρας; Δεν αντιλαμβάνεται, μήπως, πως με τους επιδιωκόμενους από την Άγκυρα στόχους – πολύ γνωστούς, άλλωστε για εκατοντάδες χρόνια – και την ακολουθούμενη τουρκική επεκτατική πολιτική, ο στοχοθετούμενος αυτός από μέρους της Τουρκίας δημογραφικός και οικονομικό/δημοσιονομικός εναγκαλισμός μας άφευκτα μάς οδηγεί στην εθνολογική-βιολογική μας εξαφάνιση από τις πανάρχαιες, πανάχραντες εθνολογικές / ελληνικές μας ρίζες; Και αν κατανοεί αυτά, γιατί δεν διακόπτει τις συνομιλίες, καταγγέλλοντας στην Ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή κοινότητα τον ορατό διά γυμνού οφθαλμού στοχοθετούμενο εθνολογικό αφανισμό μας από μέρους της Άγκυρας;

Σαράντα τρία χρόνια τώρα μετά την επαίσχυντη, βάρβαρη, τουρκική εισβολή και κατοχή – πρωτοφανή στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά – η Τουρκία όχι μονάχα ίντσα δεν παραιτήθηκε από τις κατακτητικές κατά της Κύπρου στρατηγικές της, αλλά επαυξάνει κατά τρόπον υπερβαίνοντα τα όρια της ιταμής κυνικότητας και της αναισχυντίας τις κατά της Κύπρου στους πάντες απροκάλυπτες κατακτητικές επιδιώξεις της.

Συναφές κι αναπόδραστο και το εν προκειμένω ερώτημα που προκύπτει: Γιατί να δοθεί και από το νέο τούτο βήμα η στοχοθετούμενη πρόθεση της Τουρκίας να φέρει και τη νέα στραγγαλιστική του κυπριακού Ελληνισμού (με τις τέσσερις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και από το «επίσημο» της πενταμερούς βήμα;

Κάποτε, προ τριάντα και πλέον ετών, ο γράφων μιλούσε για το Κυπριακό στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καταθέτοντας το γνωστό σήμερα, αλλά τότες άγνωστο στο ευρύ κοινό, επίτευγμα της Μάλτας που κατόρθωσε να εξασφαλίσει από την Ε.Ε. διάταξη δυνάμει της οποίας αποκτούσε το δικαίωμα απόρριψης αιτήσεων πολιτογράφησης αλλοδαπών στο νησί, προκειμένου να μη διαφοροποιηθεί με την ανεξέλεγκτη πολιτογράφηση ο δημογραφικός χάρτης του νησιού της.

Σήμερα, ο τουρκικός συσφιγκτήρας βόας σπαργεί – αντίθετα με μας που δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της Μάλτας – να μας υπερφαλαγγίσει δημογραφικά, πριν ακόμα καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομότυπα πια, πέραν της γνωστής ήδη πρακτικής (με το «δικαίωμα» του ψευδοκράτους) να πολιτογραφεί – πράγμα που καθημερινά διενεργεί – ως Τουρκοκύπριους υπηκόους τους εκ Τουρκίας εποίκους, με τη δική μας πλευρά όχι απλώς υπό μανδραγόραν καθεύδουσαν, αλλά και να διακηρύσσει urbi et orbi ότι κανένας εκ Τουρκίας έποικος δεν πρόκειται να φύγει!

Εδώ, όμως που καταντήσαμε, υπάρχει, άραγε, κανένας από μηχανής Θεός που να μας σώσει;

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Τσαβούσογλου: “Από τη μια θέλετε Ένωση κι από την άλλη να άρουμε τις εγγυήσεις”

One thought on “ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Γιατί δεν διακόπτουμε τις συνομιλίες;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.