Τσαβούσογλου: “Από τη μια θέλετε Ένωση κι από την άλλη να άρουμε τις εγγυήσεις”

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΥ…

AKINCI-CAVUSOGLU

Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται – ακόμη και στους γενίτσαρους, εκτός Α.Κυπριανού –  το βρώμικο παιγνίδι των Τούρκων στην Κύπρο, που είναι η κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό, αλλά με …ευθύνη του Προέεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος προσέρχεται πάντα στις διαπραγματεύσεις με “καλή πίστη” [λέγε βλακεία], μέχρι παρεξήγησης.

Εάν η ε/κ πλευρά θέλει διαπραγματεύσεις θα επιστρέψει στο τραπέζι, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ωστόσο πως η κρίση ξεκίνησε με απόφαση της πρότασης της κυπριακής Βουλής που αφορά την «Ένωση» και όχι σήμερα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση από τη Γερμανία, ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε πως όπως και προηγουμένως το πρόβλημα πηγάζει από την ε/κ πλευρά.

«Η στάση της ε/κ πλευράς δείχνει την άποψή της για τις διαπραγματεύσεις και τη διαδικασία στο νησί. Επιπλέον η απόφαση την οποία έλαβε η ε/κ Βουλή για την ‘ένωση’ είναι μια απαράδεκτη απόφαση για την Τουρκία και τους Τ/κ», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως «αυτή η κρίση δεν ξεκίνησε σήμερα με την αποχώρηση Αναστασιάδη από το τραπέζι, ξεκίνησε με την αποδοχή αυτής της απόφασης από τη Βουλή».

«Ακόμη συζητούν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αποδέχονται την απόφαση. Δηλαδή δεν εγκατέλειψαν τις ελπίδες τους και από την άλλη δεν χρειάζονται πλέον οι εγγυήσεις και η ασφάλεια της Τουρκίας. Εσείς από τη μια θέλετε ένωση και από την άλλη λέτε να άρουμε τις εγγυήσεις τις Τουρκίας. Με αυτές τις προσεγγίσεις, αποκαλύφθηκε η πραγματική τους πρόθεση. Έδειξαν οι ίδιοι πόσο δίκαιο είχε η τ/κ πλευρά και η Τουρκία σε αυτά τα θέματα. Εμείς μέχρι σήμερα τηρήσαμε πάντοτε εποικοδομητική στάση. Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε και τι δεν θέλουμε. Το καταθέτουμε καθαρά στις συναντήσεις ως ένα κράτος που εμπιστεύεται τον εαυτό του χωρίς καπρίτσια και χωρίς κόμπλεξ, ως ισχυρό κράτος. Την ίδια στάση βλέπουμε ότι και η τ/κ πλευρά επιδεικνύει. Μέσα σε αυτά η ε/κ πλευρά αποχωρεί από το τραπέζι. Αν θέλουν διαπραγματεύσεις θα επιστρέψουν σε εκείνο το τραπέζι και εάν δεν θέλουν οι ίδιοι ξέρουν. Πλέον τέτοιες συνομιλίες δεν ξαναγίνονται, θα κάνουμε αυτό που πρέπει» ανέφερε.

Είναι στα χέρια τους να διορθώσουν αυτή την κατάσταση, που με τα χέρια τους δημιούργησαν”, δήλωσε το τσογλάνι τους στην Κύπρο Ακιντζί, προσθέτοντας ότι “την πόρτα που άνοιξαν και έφυγαν, μπορούν και πάλι να την ανοίξουν”.

ΚΥΠΕ

3 thoughts on “Τσαβούσογλου: “Από τη μια θέλετε Ένωση κι από την άλλη να άρουμε τις εγγυήσεις”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s