Υπόθεση Ρίκκου: Ανακοίνωση της ποινής την 1η Μαρτίου

Διαφωνία μεταξύ Ρ.Ερωτοκρίτου και του δικηγόρου του

rikkos-erotokritou

Την πρώτη Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί θα ανακοινωθούν οι ποινές για την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου,  των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τότε με τους ίδιους όρους.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία των αγορεύσεων για μετριασμό της ποινής, όπου και υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ του Ρίκκου Ερωτοκρίτου με τον δικηγόρο του, Χρήστο Πουργουρίδη. Συγκεκριμένα, η  διαδικασία είχε διακοπεί για 15 λεπτά μετά από παρέμβαση του κ.Ερωτοκρίτου κατά το τελικό στάδιο της αγόρευση του δικηγόρου του Χρίστου Πουργουρίδη σε σχέση με το θέμα της αναστολής της ποινής στο οποίο δεν είχε αναφερθεί προφορικά ο δικηγόρος του.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης του Χρήστου Πουργουρίδη, ο κ. Ερωτοκρίτου ζήτησε από το Δικαστήριο, όπως γίνει εκτενέστερη αναφορά στο σημείο της αγόρευσης που αφορά την επιβολή ποινής με αναστολή.

Εκείνη τη στιγμή, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Ρίκκου Ερωτοκρίτου και Πουργουρίδη, καθώς το θέμα της αγόρευσης για επιβολή ποινής με αναστολή υπήρχε εν εκτάσει στο γραπτό κείμενο με την αγόρευση που έδωσε στο δικαστήριο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ζητήθηκε ολιγόλεπτο διάλειμμα για να συνεννοηθούν για τα περαιτέρω ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου με το δικηγόρο του.

Κατά την έναρξη εκ νέου της διαδικασίας, ο δικηγόρος του κ. Ερωτοκρίτου Χρίστος Πουργουρίδης ολοκλήρωσε την αγόρευσή του κάνοντας αναφορά στο θέμα της αναστολής της ποινής.

Στο τέλος, ο ίδιος ο κ. Ερωτοκρίτου απολογήθηκε προς το Δικαστήριο για την προηγούμενη παρέμβασή του. Έπρεπε να συνεννοηθώ με το δικηγόρο μου, είπε.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης, ο δικηγόρος του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, έδωσε γραπτή αγόρευση για μετριασμό της ποινής και στη συνέχεια παρουσίασε την αγόρευση εν συντομία.

Ο κ. Πουργουρίδης ανέφερε επίσης, τους πιο κάτω σημαντικούς παράγοντες που επικαλείται για μετριασμό της ποινής:

Πρώτον, ότι από τη συμφωνία ο κ. Ερωτοκρίτου δεν είχε οποιοδήποτε όφελος οικονομικό ή περιουσιακό και πως ενδεχόμενο όφελος θα προέκυπτε από απόφαση δικαστηρίου από το θέμα του συμψηφισμού.

Ο δεύτερος παράγοντας ήταν πως δεν υπήρχε πρακτική δυνατότητα να υλοποιηθεί ο συμψηφισμός που ήταν και ο στόχος της συνωμοσίας που έγινε, παρά μόνο μέσω δικαστηρίου.

Ο τρίτος παράγοντας ήταν η προώθηση της ποινικής δίωξης για την υπόθεση Providencia από τον Ρίκκο δεν αναδείχθηκε ποτέ στην απόφαση του δικαστηρίου ότι ήταν μια λανθασμένη ενέργεια.

Ένας άλλος παράγοντας ήταν η οικονομική εξαθλίωση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Μεταξύ άλλων είπε πως κατά το «κούρεμα» των καταθέσεων το 2013 έχασε χρήματα, όπως και επίσης ότι έχασε τη δουλειά του ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέα, εξαιτίας της υπόθεσης.

Ανέφερε συγκεκριμένα, «έχετε ένα άνθρωπο οικονομικά εξαθλιωμένο, δεν θα μπορέσει να εξασκήσει ξανά το επάγγελμα του δικηγόρου. Τελειώνει την καριέρα του σε συνθήκες εξαθλίωσης», ενώ πρόσθεσε, «δεν ήταν συστηματική η συμπεριφορά του για πράξεις διαφθοράς, αλλά μια μεμονωμένη πράξη» και πως «εξαιτίας της καταδίκης θυματοποιούνται ο γιός του και η γυναίκα του».

Ανταπόκριση “Φ”: Νέαρχος Κυπριανού

Όλοι ένοχοι στην υπόθεση Ερωτοκρίτου, αντιμέτωποι με πολυετής ποινές φυλάκισης

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ 16/02/2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.