Κύπριος ψαράς αλίευσε τεράστιο «ορφό» βάρους 18 κιλών!

rofos-r-charalambousΈνα τεράστιο ψάρι 18 κιλών αλιεύτηκε από 25χρονο Σκαλιώτη, τον νεότερο επαγγελματία ψαρά της Κύπρου.

Ο Κύπριος ψαράς, Ραφαέλος Χαραλάμπους, αλίευσε το τεράστιο ψάρι βάρους 18 κιλών λίγο έξω από την περιοχή Ζυγίου στη Λεμεσό.

rofos-18kΠρόκειται για ροφό, στα κυπριακά ορφός, ο οποίος σύμφωνα με τον 25χρονο είναι σπάνιο να φτάνει σε αυτό το μέγεθος. Μάλιστα, πρώτη φορά στα 15 χρόνια που πηγαίνει ψάρεμα αντίκρισε ψάρι αυτού του είδους να είναι τόσο μεγάλο.
Ο Ραφαέλος είναι από τη Λάρνακα και ασχολείται 15 χρόνια με το ψάρεμα, αφού πήγαινε από πολύ μικρή ηλικία με τον πατέρα του, ο οποίος τυγχάνει να είναι επαγγελματίας ψαράς.

Μάλιστα, τα τελευταία 5 χρόνια, έγινε και αυτός επαγγελματίας ψαράς και είναι ο μικρότερος ηλικιακά επαγγελματίας στην Κύπρο.

Η δουλειά του ψαρά στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και λόγω των λαγοκέφαλων, των δελφινιών και των χελωνών, τα οποία καταστρέφουν τα δίκτυα τους. Όμως, παρά τις δυσκολίες αγαπά τη δουλειά του και χαίρεται που κατόρθωσε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.