Τριμερή Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ για θέματα Διασποράς ανακοίνωσε ο Φ.Φωτίου

f.photiou

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου δήλωσε πως στις 7 Μαρτίου θα έχει συνάντηση στα Ιεροσόλυμα με τους ομολόγους του από την Ελλάδα και το Ισραήλ, κατά την οποία θα ανασκοπήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί κοινών πρωτοβουλιών για συνεργασία σε θέματα που αφορούν τις οργανώσεις Διασποράς, σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η οικονομία, ζητήματα που αφορούν τη νεολαία της Διασποράς καθώς και πολυθεματικές ανταλλαγές επισκέψεων.

Ο κ. Φωτίου μιλούσε στα μέλη του Συμβουλίου Προέδρων των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με το Συμβούλιο Προέδρων των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, τα μέλη του οποίου προσκλήθηκαν στην Κύπρο από τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φωτίου για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη διασπορά.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι η επίσκεψη του Συμβουλίου Προέδρων θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν και να ανταλλαγούν απόψεις για θέματα που αφορούν στις άριστες σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και Ελλάδα καθώς και για το ρόλο που διαδραματίζουν οι οργανώσεις της Διασποράς στις ΗΠΑ και στο παγκόσμιο.

Πρόσθεσε ότι «η οργανωμένη Διασπορά στις χώρες μας έχει αποδείξει πόσο ισχυρή μπορεί να είναι και πόσο μεγάλη επιρροή έχει».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.