Ο Μάτις διώχνει τους Τούρκους από Συρία – Ιράκ. Παρέμβαση και για Κύπρο – Αιγαίο.

ΤΡΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ

U.S. Secretary of Defense Jim Mattis, right, and NATO Secretary General Jens Stoltenberg, second right, greet Greek Defense Minister Panos Kammenos, left, during a meeting of the North Atlantic Council at NATO headquarters in Brussels on Wednesday, Feb. 15, 2017. For U.S. Defense Secretary Jim Mattis, the next few days will be a reassurance tour with a twist. He is expected to tell allies the U.S. is committed to NATO and is also hoping to secure bigger defense spending commitments. (AP Photo/Virginia Mayo)
U.S. Secretary of Defense Jim Mattis, right, and NATO Secretary General Jens Stoltenberg, second right, greet Greek Defense Minister Panos Kammenos, left, during a meeting of the North Atlantic Council at NATO headquarters in Brussels on Wednesday, Feb. 15, 2017.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το πέρας των συναντήσεων αμερικανών αξιωματούχων με Τούρκους ομολόγους τους, ακολούθησε ομοβροντία ανακοινώσεων και νέο δόγμα στην ενεργοποίηση των ΗΠΑ στην περιοχή που ανατρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και απορρίπτει στην πράξη όλες τις τουρκικές απαιτήσεις που εκφράστηκαν με τον πλέον επίσημο τροπο στην Αμερικάνικη πλευρά.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι προσέφεραν αμέριστη στρατιωτική στήριξη στην «μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους», με αντάλλαγμα την διακοπή της στήριξης και τις συνεργασίας των ΗΠΑ με τις δυνάμεις των Κούρδων σε Συρία και Ιράκ. Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν… εκκωφαντική:

Την ώρα που ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωνε αύξηση – μαμούθ στις στρατιωτικές δαπάνες, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ, «Mad Dog» Mattis, προανήγγειλε το νέο επιχειρησιακό δόγμα των ΗΠΑ στην Συρία και το Ιράκ, που προκάλεσε ρίγη στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ ανακοινώσαν ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι ενεργό ρόλο στην μάχη κατά του ISIS σε Συρία και Ιράκ, απορρίπτοντας την «προσφορά» των Τούρκων, με αποστολή μεγάλης στρατιωτικής δύναμης και βαρέως οπλισμού στην περιοχή. Πρακτικά ανακοίνωσαν ότι πολλαπλασιάζεται η στήριξη στις κουρδικές δυνάμεις οι οποίες πλέον θα δρουν ως κύρια χερσαία δύναμη στην μάχη κατά του ISIS σε Συρία και Ιράκ.

Όπως αποκάλυψε χθες το Ολυμπία, οι Αμερικανικές υπηρεσίες κατήργησαν οποιονδήποτε άλλον όρο για τις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στην περιοχή, επιβάλλοντας ως μοναδικό όρο τον ISIS για κάθε ισλαμική τρομοκρατική ομάδα που δρα στην περιοχή, παρά την «οργή» και την αντίδραση των Τούρκων στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Δηλαδή οι τουρκικές δυνάμεις αποβάλλονται και μαζί οι βλέψεις της Τουρκίας για την Βόρεια Συρία και την Μοσούλη.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπήρξε αυστηρή παρέμβαση των ΗΠΑ προς την Τουρκία και για το Αιγαίο, με απαίτηση της αμερικανικής πλευράς να σταματήσει κάθε ενέργεια που μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση και να δημιουργήσει νέα εστία έντασης. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη παρέμβαση στην Ελληνική πλευρά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ!

Ακόμα σοβατότερη όμως ήταν η παρέμβαση του υπουργού Ρεξ Τίλερσον στον Ακιντζί.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός υπουργός ξεκαθάρισε στον τουρκοκύπριο ότι η εθνική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει συνέχεια και δεν θα πρέπει να επιδιώκουν (οι Τουρκοκύπριοι) την δημιουργία οποιασδήποτε οντότητας που δεν θα σεβαστεί ή θα ακυρώσει συμφωνίες και αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας! Κοινώς, ο Τίλερσον ξεκαθάρισε πως η όποια λύση δεν πρόκειται να ανατρέψει ουδεμία από τις στρατηγικές συμφωνίες που έχει συνάψει ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία!!

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην πρωτοφανή τοποθέτηση της αμερικανίδας υπουργού ενέργειας στην οποία μίλησε ευθέως για αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ Κύπρου  Ελλάδας Ιταλίας! Αφήνοντας τελείως έξω την Τουρκία που θα ήταν η προφανής λύση για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η μεγάλη ανατροπή έχει συντελεστεί – Οι Κούρδοι ένωσαν τα καντόνια τους!

One thought on “Ο Μάτις διώχνει τους Τούρκους από Συρία – Ιράκ. Παρέμβαση και για Κύπρο – Αιγαίο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.