Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το κέντρο θα έχει υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές

«Το κέντρο, στις προεδρικές εκλογές, θα έχει υποψήφιο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλος.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα για τις προεδρικές του 2018, ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ δικαιούται να έχει άποψη επί του θέματος, επειδή είναι τα μεγαλύτερο κόμμα του κέντρου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δυο πλευρές δεν μπήκαν στη διαδικασία να εξετάσουν αν ο κ. Λιλλήκας είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος για τον ενδιάμεσο χώρο.

«Εμείς θα ξεκινήσουμε και επισήμως αυτό τον κύκλο επαφών και διαβουλεύσεων, ενώ την Πέμπτη έχει καθοριστεί ειδική συνεδρίαση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις, με πρώτο στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς μας, έτσι ώστε να υπάρξουν επαφές για συνεργασία», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στην ονοματολογία, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αυτή θα συζητηθεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ενώ υπογράμμισε ότι σίγουρα θα υπάρξουν κριτήρια από πλευράς ΔΗΚΟ για την επιλογή του υποψήφιου, τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα κριτήρια της εκλεξιμότητας, της ετοιμότητας και της συνεργασίας με τα κόμματα του κέντρου, είναι σημαντικά.

Όπως ανέφερε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, καθώς το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι η Συμμαχία Πολιτών περιλαμβάνεται μέσα στα κόμματα του κέντρου, με τα οποία ούτως ή άλλως το κόμμα του επιδιώκει να συνεργαστεί, όχι μόνο εν όψει των προεδρικών εκλογών, αλλά κι ευρύτερα.

«Είχαμε την ευκαιρία να μας μεταφέρουν την απόφαση της Συγκλήτου για την υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα κι εμείς από την πλευρά μας είχαμε την ευκαιρία να τους  μεταφέρουμε τις δικές μας θέσεις, ότι για πολιτικούς λόγους, αλλά και για ζητήματα εκλεξιμότητας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου με έναν κοινό υποψήφιο», είπε.

Τέλος, τόνισε ότι κυρίως για πολιτικούς λόγους, θα πρέπει να παρουσιαστεί μια εναλλακτική επιλογή, που θα προέρχεται από τον ενδιάμεσο χώρο σε αντιπαραβολή με τις υποψηφιότητες που θα προέλθουν από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Επισήμανε, δε, ότι αυτός ο πολιτικός χώρος πρέπει να κατοχυρώσει την πολιτική του παρουσία, ώστε να μεταφέρει τα μηνύματα ότι σε όλα τα θέματα, από την Οικονομία μέχρι το Κυπριακό, υπάρχει εναλλακτική επιλογή.

Να αποβάλουμε την πολιτική του φόβου

Όσον αφορά στην παύση των συνομιλιών στο Κυπριακό, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει ένα «ακήρυχτο αδιέξοδο», το οποίο οφείλεται στην προσπάθεια του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλιμακώσει την ένταση, εν όψει του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα στην Τουρκία.

«Πιστεύει ότι χρειάζεται τους εθνικιστές, τους ακροδεξιούς στην Τουρκία. Τόσο στο Αιγαίο όσο στην Κύπρο και αλλού, ανεβάζει τους τόνους, γιατί θέλουν τους εθνικιστές. Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν εδώ και χρόνια: η ισλαμοποίηση της Τουρκίας, η αντικατάσταση του κοσμικού κράτους του Ατατούρκ με ένα νεοοθωμανικό, θεοκρατικό κράτος», τόνισε.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα, ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, η οποία θα αποβάλει την πολιτική του φόβου, της παράδοσης και των υποχωρήσεων.

Νικόλας: Το κέντρο πρέπει να έχει υποψήφιο στις προεδρικές 2018

 >>>  Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η τουρκική βουλιμία δεν αντιμετωπίζεται με υποχωρήσεις


ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

Δεν επιτρέπονται τα “greeklish” (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και τα κεφαλαία

2 thoughts on “Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το κέντρο θα έχει υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.