Η Τουρκία εμβαθύνει την προσάρτηση των κατεχομένων

Δημοσίως η Άγκυρα κόπτεται για τις συνομιλίες, αλλά στην πράξη άλλα προωθεί – Οι γενίτσαροι πάσχουν από μυωπία!

Στον δημόσιο της λόγο η τουρκική πλευρά εμφανίζεται υπέρμαχος των συνομιλιών και δείχνει να βιάζεται για επανέναρξη. Ρητορική την οποία χρησιμοποιεί και όταν συνομιλεί με τους ξένους. Την ίδια ώρα, όμως, επί του εδάφους, κινείται σε αντίθετη πορεία κάνοντας όλο και περισσότερα βήματα προσάρτησης των κατεχομένων. Από το βήμα του προχθεσινού συλλαλητηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία (δείγμα κι αυτό του πώς βλέπει το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου η Τουρκία), έγιναν νέες εξαγγελίες εμβάθυνσης της προσάρτησης των κατεχομένων.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε από το βήμα της συγκέντρωσης ότι σύντομα θα υπογραφούν μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους μεγάλα έργα στην ενέργεια και τον ηλεκτρισμό, ενώ ο υπουργός Δασών και Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου, που αναφέρθηκε στο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, είπε ότι το εμπνεύστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Σουλτάνο Μεχμέτ, εννοώντας τον Μωάμεθ τον πορθητή της Κωνσταντινούπολης, που πέρασε τα πλοία πάνω από τη στεριά.

Την ώρα που η Τουρκία, επί του εδάφους προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες που στόχο έχουν να μετατρέψουν τα κατεχόμενα σε μια τουρκική επαρχία, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα επέστρεψε στο νησί προκειμένου να συντηρήσει το κλίμα αισιοδοξίας ότι μπορούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Πάντως, ενώ θα βρίσκεται στο νησί, δεν έχει προγραμματίσει οποιαδήποτε συνάντηση με τους “δύο ηγέτες”. Κάτι που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι μέχρι και το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν πρέπει να αναμένονται συνομιλίες στο Κυπριακό.

Αυτή ήταν και η εκτίμηση των ηγετών της Κύπρου και της Ελλάδας οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και γενικότερα την κατάσταση στην περιοχή σε συνάρτηση με τις τουρκικές ενέργειες.

Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας συμφωνούν πως μέχρι την 16η Απριλίου δεν θα πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε κίνηση από μέρους της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό.

Η Λευκωσία διαμήνυσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών…

“Φ”

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: Γιλντιρίμ: Αναμένουμε από τους ε/κ να μη δηλητηριάζουν τις νέες γενιές


ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

Δεν επιτρέπονται τα “greeklish” (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και τα κεφαλαία

2 thoughts on “Η Τουρκία εμβαθύνει την προσάρτηση των κατεχομένων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.