Βαρουφάκης: Θα διαλυθούν όλα αν κλείσει αυτή η αξιολόγηση

“Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο της αξιολόγησης”, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Την αντίθεσή του στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με τους όρους που αυτό συνεπάγεται, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

“Θεωρώ ότι το χειρότερο είναι να κλείσει η αξιολόγηση με την παγιοποίηση ενός 3,5% πλεονάσματος. Είναι καταστροφικό για τον ιδιωτικό τομέα”, εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.

“Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο της αξιολόγησης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, προειδοποιώντας ότι “θα διαλυθούν όλα αν κλείσει αυτή η αξιολόγηση” και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει αποδεχθεί να φορτώσει στον ιδιωτικό τομέα μια νέα συρρίκνωση, “ώστε η Μέρκελ να πετάξει το μπαλάκι στον νέο καγκελάριο”.

“Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει μια καθυστέρηση, αυτό το σενάριο βλέπουμε από το 2010”, σχολίασε ο κ. Βαρουφάκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι το τρίτο μνημόνιο είναι “φτιαγμένο” με τέτοιο τρόπο, ώστε να οδηγήσει στο Grexit.

Αποκάλυψε ακόμα ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε απειλήσει με κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για το δημοψήφισμα, και επεσήμανε: “Την 20η Φεβρουαρίου είχαμε έναν κ. Σόιμπλε έξαλλο με τη συμφωνία. Είχαμε την επιλογή ανάμεσα στη δημιουργική ασάφεια και την απόλυτη σαφήνεια του Σόιμπλε που ήθελε να μας εξωθήσει στη σύγκρουση με την τρόικα”.

Αποκάλυψε επίσης ποια ήταν η μεγάλη διαφωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της επικράτησης του “όχι” στο δημοψήφισμα: Του είχα πει, δήλωσε, πως “στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit”.

<<< Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη για την πτώχευση της Ελλάδας

One thought on “Βαρουφάκης: Θα διαλυθούν όλα αν κλείσει αυτή η αξιολόγηση

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.