Στα Ιεροσόλυμα ο Αλέξης Τσίπρας στις 22 Μαρτίου

ΤΕΛΕΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ.

Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 22 Μαρτίου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ολοκλήρωσης του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Τον Οκτώβριο του 2016, επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχουν αναλάβει την αναστήλωση και αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, σήκωσαν μετά από αιώνες την “ταφική πλάκα του Ιησού”. Κάτω από αυτή βρέθηκε “μια πλάκα μάλλον σταυροφοριακή – αυτό τεκμαίρεται από τον χαρακτηριστικό σταυρό των Σταυροφοριών που φέρει επάνω της. Και από κάτω βρήκαμε την κλίνη του βράχου που θεωρείται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού” όπως είχε δηλώσει η καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου [φωτό], επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας.

Οι εργασίες της διεπιστημονικής ομάδας για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016 μετά από πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αφού εξασφαλίστηκε η συμφωνία και των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων που χειρίζονται τον Πανάγιο Τάφο, του Τάγματος των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα.

Στη διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, με επικεφαλής την Αντωνία Μοροπούλου, καθηγήτρια της Σχολής Χημικών συμμετέχουν οι καθηγητές Αρχιτεκτονικής Μανόλης Κορρές, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ανδρέας Γεωργόπουλος και ο καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Κωνσταντίνος Σπυράκος.

Η ομάδα είχε παρουσιάσει τη μελέτη της τον Ιανουάριο 2016 στην Ιερουσαλήμ ενώπιον του πρωθυπουργού, τον Φεβρουάριο ενώπιον των ηγετών των τριών θρησκευτικών κοινοτήτων που έχουν την ευθύνη του Παναγίου Τάφου και τον Μάρτιο ενώπιον του κοινού στην Αθήνα.

>>> ΑΠΟΨΗ: Τρεις παρανοήσεις για την «ανακάλυψη του τάφου του Ιησού»

One thought on “Στα Ιεροσόλυμα ο Αλέξης Τσίπρας στις 22 Μαρτίου

  1. Pingback: wolf4915

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.