Τα Οθωμανικά σύνδρομα – ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ

Καθώς παρακολουθώ τις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς και τις καταιγιστικές δηλώσεις των Τούρκων, αυτές του νεο-σουλτανισμού, σκέφτομαι, ακόμα μια φορά, πως όσα συνηθίσαμε να ζούμε, ο δυτικός τρόπος, η δυτική ηθική, οι επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση, ώς τον καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλα αυτά είναι και παραμένουν άγνωστος τόπος για τους Οθωμανούς, που κομίζουν και εφαρμόζουν μέσα στους αιώνες έναν άλλο κώδικα ισχύος και δυνάμεως και επικράτησης εν τω κόσμω.

Γι’ αυτό και τα αυτοκρατορικά, Οθωμανικά σύνδρομα κι ο νεοσουλτανισμός, που τον παρακολουθούμε αμήχανοι και ενεοί, η απίστευτη βία και ο ευτελισμός των ανθρώπων.

Στα λογικά επιχειρήματα και τους αποδεικτικούς λόγους περί δικαίου της Δυτικής σκέψης, αντιτάσσεται μια παράλογη λογική, που καθίσταται ισοπεδωτική και συντριπτική, έως καταστροφική για όλους εμάς τους ανυποψίαστους για τη στάση και τη νοοτροπία των Οθωμανών της Ανατολής, όπου επικρατεί ο ανορθολογισμός, η μυστικοπάθεια, η άλογη βία. Η σφαγή του αντιπάλου. Ο αφανισμός του. Η ισοπέδωση του ανθρωπίνου προσώπου. Η εθνοκάθαρση. Η παράλογη λογική και η απίστευτη επιχειρηματολογία, πέραν πάσης αρχής δικαίου.

Ζήσαμε στην ιστορία, τον βίαιο εξισλαμισμό, τις μετακινήσεις των χριστιανικών πληθυσμών, το παιδομάζωμα. Έτσι ζήσαμε σήμερα, κι εδώ στην Κύπρο, τη βίαιη και μαζική μετακίνηση 200 χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες. Ολοκληρωτικός διωγμός, εθνοκάθαρση, τρομοκρατία, σφαγή, ετσιθελισμός, διεκδικήσεις και αυτοκρατορικά ανατολικά σύνδρομα. Αυτά βιώνουμε και ζούμε στην Κύπρο, με τη νέα Τουρκοκρατία που μας προέκυψε.

Φτάσαμε σχεδόν τον μισό αιώνα και πλέον, και βιώνουμε επωδύνως την κατοχή της πατρίδας μας. Τον τεράστιο όγκο του τουρκικού στρατού. Την υπεροπλία. Την τρομοκρατία. Τον εποικισμό. Τις απειλές. Αλλά και τη συστηματική διαστροφή της αλήθειας. Την ψευδολογία. Την προπαγάνδα. Την ιστορική αυθάδεια. Την εγκατάλειψη. Τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια επανακατάληψης και τουρκοποίησης ενός ακραιφνώς ελληνικού νησιού, όπως είναι η Κύπρος.

Θυμάμαι εκείνη την απίστευτη, τη μέχρις εξευτελισμού κωλυσιεργία, την αναβλητικότητα, την απροθυμία για διάλογο, όλη τη σκηνοθεσία, την παρέλευση του χρόνου, την απίστευτη ανατολίτικη υπομονή, έναντι των αγωνιούντων Ελλήνων για τερματισμό της κατοχής. Τους εκβιασμούς. Τις απειλές. Την αθέτηση των συμπεφωνημένων. Ουδείς από μέρους τους σεβασμός σε συνθήκες και συμφωνίες και υπογραφές.

Έτσι αφανίστηκε ο πληθυσμός της αγιασμένης Καρπασίας, παρά τη συμφωνία του Αυγούστου του 1975 της Βιένης, ένας-ένας αποσύρονται οι εναπομείναντες γέροντές μας κι εκείνες οι χαροκαμένες γριούλες, με τη θριαμβεύουσα απάνθρωπη πολιτική της Τουρκίας. Έτσι παγιδεύτηκε και η Κύπρος στις μεθοδεύσεις και αναβολές και απειλές και την τρομοκρατία.

Όμως, αν δεν υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, κι αν δεν την αγαπήσουμε μετά πάθους, έστω και την εσχάτη ώρα, είμαστε χαμένοι, ως Έλληνες, μπροστά στη βουλιμία και το θράσος των Οθωμανών. Τώρα είναι η ώρα της περισυλλογής και της ενότητας. Η ανάδειξη του εθνικού και Ορθοδόξου φρονήματος, που χρόνια τώρα τα χλευάζουμε και τα πολεμούμε λυσσωδώς. Η ώρα της πατρίδας μας και της εθνικής σοβαρότητας και της συνοχής και της σύμπνοιας.

Σκέφτομαι εκείνο τον δωρικό λόγο του στρατηγού Μακρυγιάννη, που τον αντιγράφω, ακόμα μια φορά, έτσι εις οικοδόμησιν ζωής και ψυχής:

«Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Νά ‘ρθη ένας να μού ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλ’ και τα δύο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νά ‘χω, στραβός θα να είμαι. Ότι σ’ αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπόν να πάγω αλλού.»

Αυτά από τον στρατηγό Μακρυγιάνη.

ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Μυστικό δείπνο Αβέρωφ-Ακιντζί με κυρίως πιάτο το Κυπριακό

3 thoughts on “Τα Οθωμανικά σύνδρομα – ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΛΟΙΠΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.