Εκκλησία στο Βέλγιο μετατρέπεται σε μπαρ!

Στο Brielen, ένα μικρό βελγικό χωριό μόλις 700 κατοίκων, ήταν συνηθισμένο μετά την κυριακάτικη λειτουργία να πίνουν όλοι μια μπύρα και να συζητάνε διάφορα θέματα.

Ωστόσο, όταν και το τελευταίο μπαρ στο χωριό έκλεισε όλοι στενοχωρήθηκαν και προβληματίστηκαν μέχρι που ο ιερέας της εκκλησίας έδωσε τη λύση: Κάθε Κυριακή μετά τη λειτουργία η εκκλησία μετατρέπεται σε μπαρ και προσφέρει την αγαπημένη μπύρα σε όλους.

Μερικοί λένε ότι το αλκοόλ είναι το ποτό του διαβόλου, αλλά η προτεσταντική εκκλησία στο Brielen την χρησιμοποιεί για να είναι οι ενορίτες  ευτυχισμένοι και να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι πιο κοντά στον Θεό. Όταν το μπαρ έκλεισε οι πιο πολλοί πήγαιναν σε γειτονικά χωριά και έχαναν τις παρέες τους, έτσι ο ιερέας θέλησε να τους κρατήσει όλους στο χωριό, κάνοντας κάτι καλό για το ποίμνιό του. Αφού ζήτησε την άδεια των τοπικών αρχών, ανακοίνωσε ότι κάθε Κυριακή, μετά τη λειτουργία, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσουν την εκκλησία ως μπαρ και να πίνουν όση μπύρα θέλουν.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να έχουν παρακολουθήσει τη λειτουργία για να έχουν την “άδεια” στη συνέχεια να πιουν την μπύρα τους στον ίδιο χώρο.

Πηγή: perierga.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.