Πρόσκληση Λιλλήκα στους αρχηγούς του ενδιάμεσου χώρου για συνάντηση

Πρόσκληση για διάλογο ενόψει Προεδρικών απηύθυνε, μέσω γραπτού τηλεφωνικού μηνύματος, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, προς τους ηγέτες των άλλων κομμάτων του ενδιάμεσου. Ο Γ. Λιλλήκας απέστειλε μήνυμα στους ηγέτες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και της Αλληλεγγύης.

Στο μήνυμά του, ζητά όπως ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών ενόψει εκλογών.

Σε ερώτηση αρχηγού κόμματος, εάν η συνάντηση που ζητούσε θα ήταν διμερής ή πενταμερής, απάντησε ότι μπορεί να γίνουν και τα δύο, εάν το θέλουν και οι υπόλοιποι.

Κανένας από τους κομματικούς αρχηγούς δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του κ. Λιλλήκα.

Τρεις εξ αυτών απάντησαν στο μήνυμα, όμως δεν τοποθετήκαν ξεκάθαρα κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια συνάντηση. Από την άλλη, όμως, δεν έκλεισαν ούτε και την πόρτα. Προφανώς, γιατί θα ήθελαν να διαβουλευτούν μεταξύ τους πριν δώσουν την όποια απάντηση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μέχρι χθες αργά το απόγευμα, δεν είχε δώσει καμία απάντηση στο τηλεφωνικό μήνυμα του προέδρου της Συμμαχίας.

Δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να απευθυνθεί και νέο κάλεσμα από πλευράς Γιώργου Λιλλήκα προς τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων του ενδιάμεσου.

Κομματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις πληροφορίες και χωρίς να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν, ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Συμμαχίας επιχειρεί να στήσει ξανά γέφυρες επικοινωνίας με τα κόμματα του ενδιάμεσου και να ρίξει την μπάλα στο γήπεδο των υπόλοιπων τεσσάρων ως προς το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να παρακαθήσουν σε έναν διάλογο για εξεύρεση κοινού υποψηφίου και των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.