Δίκη Έφης: Άιτημα για εξέταση μάρτυρα σε νοσοκομείο

Αίτημα για μετάβαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία, για σκοπούς εξέτασης του μάρτυρα Λοχία Λοΐζου Λοΐζου, υπέβαλε σήμερα η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο η κατηγορούσα Αρχή ο συγκεκριμένος μάρτυρας ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στις 05/03/2017 και νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας στο ιδιωτικό νοσοκομείο.

“Ο μάρτυρας φέρει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στη σπονδυλική στήλη και δεν μπορεί να μετακινηθεί”, είπε η κ. Μιχαήλ.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί με τον θεράποντα ιατρό ενημερώθηκε πως η κατάσταση υγείας του μάρτυρα παραμένει μέχρι στιγμής η ίδια, ενώ προσκόμισε στο δικαστήριο επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό της υγείας του.

Η κατηγορούσα Αρχή υποστήριξε ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να μεταβεί το δικαστήριο στο χώρο του ιατρικού κέντρου και να εξετάσει το συγκεκριμένο μάρτυρα, σημειώνοντας ότι η κατηγορούμενη Έφη Ηροδότου βρίσκεται υπό κράτηση και πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για ολοκλήρωση της δίκης.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Προέδρου του Δικαστηρίου, είπε ακόμα πως ο μάρτυρας Λοΐζος Λοΐζου δεν μπορεί να μεταφερθεί ούτε με ασθενοφόρο στο δικαστήριο, αλλά ούτε και μπορεί να καθίσει, λόγω των καταγμάτων που φέρει σε λεκάνη και σπόνδυλο.

Επίσης, η κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι έχει διευθετήσει τη διαρρύθμιση αίθουσας στο ιατρικό κέντρο, για να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη για το δικαστήριο.

Απάντηση στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής θα δοθεί στις 5 Απριλίου, στις 08:30 από τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, το δικαστήριο θα μεταβεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο σε ημερομηνία που θα καθορίσει την ίδια μέρα.

Η διαδικασία αναβλήθηκε, για να συνεχιστεί στις 6 Απριλίου του 2017, στις 11:30.

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

ΚΥΠΕ

>>> Δίκη Έφης Ηροδότου: Προβλήθηκε βίντεο στο δικαστήριο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.