ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ 30/03/2017

Γιατί οδηγούμαστε στην καταστροφή από μια χούφτα προδότες…

ΚΑΙ οι πλέον αισιόδοξοι για μια ελληνοτουρκική φιλία Έλληνες άρχισαν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν ότι η τουρκική ηγεσία, σε Τουρκία και ψευδοκράτος, γνωρίζει άριστα το μαύρο χάλι και την αναξιοπρέπεια των Ελλήνων συνομιλητών της, και όχι μόνο το εκμεταλλεύεται, αλλά το χρησιμοποιεί για μια υποδούλωσή της, σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα η κυπριακή κυβέρνηση, ενώ διά του Προέδρου της Νίκου Αναστασιάδη διακήρυττε ότι είναι ο Ακιντζί που αποχώρησε από τις συνομιλίες και όφειλε να επανέλθει, έβαλε την ουρά στα σκέλια και θα πάει στο δείπνο της 2ας Απριλίου 2017, τη στιγμή μάλιστα που ο Μουσταφάς αυξάνει τις παράλογες απαιτήσεις του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη στάση του, κατάφερε να βγάλει τον Ακιντζί από τη δύσκολη θέση, χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων, ακόμα και τον πολύ Άντρο, που τα λόγια του αντιστρατεύονται τα έργα του. Όσο για τον άλλον, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, από μόνη της η ενέργειά του να επισκεφθεί τον Ακιντζί ίσως στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους τον καθιστά αξιοκατάκριτο και αξιολύπητο.

Ο Αναστασιάδης λοιπόν, μέσω των κομμάτων που οι αρχηγοί τους υπερηφανεύονται ότι θέλουν λύση στο Κυπριακό, και που στο παρελθόν ανερυθρίαστα και αδίστακτα το ένα κόμμα, ο ΔΗΣΥ, διά της ηγεσίας του, κατήγγειλε την πατρίδα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004, και δεν ένιωθαν ίχνος ντροπής όταν μετέβαιναν στα κατεχόμενα ή στην Τουρκία και ασπάζονταν δουλοπρεπώς, αναξιοπρεπώς και δίχως αισχύνη τους Τούρκους κατακτητές, κλέφτες, σφετεριστές, διεκδικητές της ΑΟΖ και των εδαφών της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς και βιαστές του ελληνικού λαού, απάλλαξε από κάθε ευθύνη τον Μουσταφά κουμπάρο του.

Δυστυχώς, η Κύπρος σήμερα κυβερνάται από ανθρώπους οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα ότι είναι κλασικοί εραστές της εφήμερης προβολής και της ύλης, και άλλοι άνθρωποι που αισιοδοξούν να την κυβερνήσουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία διακρίνονται για την εγωπάθεια, τη δήθεν παντογνωσία, την εθνικοπνευματική αναπηρία και την εκπροσώπηση τού τίποτε. Οι πλείστοι εκ των προαναφερθέντων πολιτικών αποποιήθηκαν όλα τα νομικά και από διεθνείς οργανισμούς εξασφαλισθέντα ψηφίσματα για την απόσειση των τραγικών αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής. Ταυτόχρονα τα δύο μεγάλα κόμματα απομακρύνουν την Κύπρο από τον Εθνικό Κορμό, κάτι που εξυπηρετεί τα μέγιστα την τουρκοφασιστική επεκτατική πολιτική κατά του Ελληνισμού.

Είναι στιγμές που και ο αφελέστερος των Ελλήνων πολιτών διερωτάται. Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις θέσεις πολλών πολιτικών μας; Γιατί οι βουλευτές κάποιων κομμάτων, που θεωρούν εαυτούς έντιμους και ανιδιοτελείς πατριώτες, δεν καταθέτουν ψήφισμα στο Κοινοβούλιο με το οποίο να δεσμεύονται τα μέλη του Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και γενικά όλοι οι Έλληνες να μην έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική σχέση και οικονομική δοσοληψία με το ψευδοκράτος, για πολλούς λόγους, κυριότερος των οποίων είναι η αιμοδότηση των δυνάμεων κατοχής;

Εάν με όλα όσα συμβαίνουν, και μετά τις όσες υποχωρήσεις έκαμε η πλευρά μας, ο Ερντογάν και ο Ακιντζί δεν απαιτήσουν και άλλες υποχωρήσεις από τον Αναστασιάδη και τους πάνσοφους κουλαούζους του, είναι αφελείς και ανίκανοι να μας πάρουν ακόμα και τα…

Την Παρασκευή στη Βουλή θα πέσουν οι μάσκες πολλών «πατριωτών» και δη αυτών που ανοσιουργούσαν στα εθνικά μνημόσυνα, εξαπατώντας με απρεπή τρόπο τους συνδέσμους αγωνιστών ΕΟΚΑ και τον λαό, πουλώντας εθνικοφροσύνη.

Τέλος, πόσο βλάκας πρέπει να είναι κάποιος, όταν έκων άκων δουλεύει για ικανοποίηση των εχθρικών τουρκικών θέσεων, όταν αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους που η υπερδύναμη χώρα που λέγεται ΗΠΑ εορτάζει με παρέλαση και εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο, στην παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ, την ημέρα της έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας;

Παράλληλα, όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες αντιστάθηκαν στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας να προπαγανδίσει στο έδαφός τους, για την ψήφιση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία, ενώ Κύπρος και Ελλάδα λόγω φοβικών συνδρόμων παραμένουν αδρανείς.

ΑΝΤΗΣ ΛΟΙΖΟΥ

Προς Μεταπράτας

ΝΑ το ξαναπούμε για να το… (ξανα)μετρήσουμε στις πραγματικές διαστάσεις του και όχι στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωνε:

– Μα τι θέλει ο Ακιντζί; Ν’ αλλάξουμε την Ιστορία;

μείναμε με την εντύπωση ότι -επιτέλους- έγινε κατανοητό πως υποχωρώντας σε οποιαδήποτε τουρκική απαίτηση, θα καταλήγαμε και σε καταπιεστικές μεθόδους παρελθόντων αιώνων: Εκπαίδευση με τους όρους του κατακτητή!

Λοιπόν, η απαίτηση του Εγκάθετου της τουρκικής κατοχής δεν αφορούσε μόνον την… αλλαγή της Ιστορίας -όπως νόμισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης- αλλά τη γενικότερη δήλωση υποταγής στους όποιους όρους των σουλτανικών απαιτήσεων.

Ότι:

Για να… εξισωθεί το 82% με το 18% απαιτείται και να απαλειφθεί ό,τι συντήρησε για αιώνες την ταυτότητα του Νησιού.

Ανάμεσα, λοιπόν, της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου (που -όντως- ενοχλούν οι αναφορές τους όχι μόνον τους Τούρκους κατακτητές και τους Βρετανούς αποικιοκράτες, αλλά και τους -πάσης φύσης- κουκουλοφόρους καταδότες και -απόμακρους αγώνων- μεταπράτες συμφεροντολόγους) στη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας θλιβερή η απόπειρα… αλλαγής της Ιστορίας!

Επειδή, λέει, άμα γίνεται αναφορά στα σχολεία στο Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, υπάρχει… κίνδυνος να εξηγείται και ο βρετανικός εμπαιγμός σε βάρος των Ελληνοκυπρίων μια δεκαετία νωρίτερα -για να τους επιστρατεύσει στον Β΄ Παγκόσμιο- ο… επικουρικός ρόλος των Τουρκοκυπρίων στους Βρετανούς κατά τον αντιαποικιακό απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου, η ζυριχική -για τούτο- ανταμοιβή των Βρετανών στους Τούρκους, και…

Πάντα τα ανωτέρω πώς να… εναρμονιστούν στα άστρα του Άιντα, στις… συνιστώσες πολιτείες των διζωνικών αστέρων, στα επιμελητήρια της Δεξιάς και τους έμμισθους συντεχνιακούς της Αριστεράς;

Ιδού, λοιπόν, που υπάρχουν πρόθυμοι του πλειοψηφικού… συνετορεαλισμού για να…αλλάξουν -και- την Ιστορία, ως έχουν… αλλάξει και τη λαϊκή εντολή!

 Γ. Σέρτης

ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ με τον Σ. Ιακωβίδη

ΕΣΥ, Πρόεδρε, όφειλες να τα πεις, όχι ο Κοτζιάς

Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΥπΕξ της Ελλάδας μας και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του κυπριακού Ελληνισμού. Αν περιμέναμε από τους Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Άντρο, κλάφ’ τα Χαράλαμπε…

Εδώ και μήνες, κόμματα, ακόμα και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μη πιασμένα ΜΜΕ και μη πιασμένοι δημοσιογράφοι, καταγγέλλουμε την απρεπή και ανάρμοστη, αναξιόπιστη και μεροληπτική συμπεριφορά του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Νορβηγού αστρολόγου Έιντε. Ο Πρόεδρος όφειλε να απαιτήσει από καιρό την αντικατάστασή του επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι την άθλια, φιλοτουρκική συμπεριφορά του. Προέβη μόνο σε χλιαρά διαβήματα και παραστάσεις.

Ιδού, όμως, που ο ΥπΕξ της Ελλάδας μας, Ν. Κοτζιάς, δεν μάσησε τα λόγια του, επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι όσο δεν μιλάς, περισσότερο σε θάβουν και σε περιπαίζουν. Σε ομιλία του προψές, είπε: «Περισσότερη εντύπωση μού κάνει και μου προκάλεσε, η συμπεριφορά διεθνούς διαμεσολαβητή, ο οποίος, τι έκανε;

Αντί να συνεχίσει να διαμεσολαβεί, ως οφείλει, ανάμεσα στις δύο κοινότητες, ανακήρυξε τον εαυτό του σε διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Τουρκία και την Ε.Ε. Έχει εξουσιοδότηση από κάποιον; Και τι εξουσιοδότηση;». Απάντηση: Έχει την ραγιαδίστικη ανοχή από τον Ν. Αναστασιάδη και τους Αβέρωφ, Άντρο. Όσα είπε ο Ν. Κοτζιάς, ο Ν. Αναστασιάδης όφειλε να τα πει, να τα εννοεί και να τα υλοποιήσει. Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Ο Αναστασιάδης δεν είναι… Κοτζιάς.

Αβέρωφ, πού έγινε το δείπνο με τον πράκτορα;

Οι σοβαροί πολιτικοί σέβονται και τιμούν τη λαϊκή εντολή. Προπάντων, όσοι ηγούνται, ένα μέλημα έχουν: Με πλήρη διαφάνεια και σοβαρότητα να δίνουν εξηγήσεις στους πολίτες ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα. Στη Βρετανία, η βοηθός Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, σε 25 λεπτά υπέβαλε την παραίτησή της επειδή κατηγορήθηκε για παράβλεψή της για τον αδελφό της.

Στην μπανανία Κύπρο, όπου οι λέξεις «ευθιξία», «σεβασμός», «αξιοπρέπεια», κτλ έχουν από χρόνια εκφυλιστεί και ξεφτιλιστεί, δεν συμβαίνει τίποτε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπουργοί, βουλευτές, «αρνίν παshίν». Γι’ αυτούς, η ευθιξία και ο σεβασμός προς τους πολίτες είναι ακαταλαβίστικοι αλγόριθμοι. Ιδού:

Την περ. Παρασκευή, η εφημερίδα «Το Ποντίκι» αποκάλυψε ότι το μυστικό δείπνο Αβέρωφ με τον κατοχικό Ακιντζί, κατά το οποίο εμφανέστατα ο συναγερμικός πολιτικός γονάτισε ενώπιον του εγκαθέτου, έγινε στο λεγόμενο «προεδρικό» μέγαρο στα κατεχόμενα. Ενώπιον του σάλου που προκλήθηκε, ο ΔΗΣΥ με μια μασημένη ανακοίνωση διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Ωραία, ας δεχτούμε χάριν συζήτησης ότι το δεύτερο δείπνο της υποτέλειας και της δουλοφροσύνης (το πρώτο ήταν του Αναστασιάδη με τον εγκάθετο, την 1η Δεκεμβρίου 2016) δεν έγινε στο «προεδρικό» του πράκτορα της κατοχικής Τουρκίας. Ερώτηση: Πού έγινε, Αβέρωφ; Γιατί δυσκολεύεσαι ή και αρνείσαι να εξηγήσεις; Γιατί ασεβείς προς τους πολίτες;

Πάλι ο Ιωάννης αιθεροβατεί για τον ισλαμοφασίστα

Πόσο αγνοεί την τουρκική πολιτική; Πόσο δεν γνωρίζει την τουρκική τεχνοτροπία; Και πόσο υποτιμά τον ισλαμοφασίστα σουλτάνο; Αναφερόμαστε στον Υπουργό Εξωτερικών, Ι. Κασουλίδη. Μετά τη μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο του Μεγάλου Σηκωμού του 1821, ερωτηθείς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία είναι θετικό τότε, ίσως, η στάση της να γίνει πιο συγκαταβατική αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας. Παράλληλα επανέλαβε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της.

Να μας επιτρέψει ο Ι. Κασουλίδης να διαφωνήσουμε με την εκτίμησή του. Οι Τούρκοι ανέκαθεν βροντοφωνάζουν τους στόχους και τις επιδιώξεις τους εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι ξεκάθαροι σε όσα απαιτούν σε βάρος μας. Οι δικοί μας ηγέτες είναι, αντίθετα, πολιτικά κωφοί και τυφλοί. Ούτε ακούνε ούτε βλέπουν την «κωλοσυρμαδκιάν» της τουρκικής κουφής. Ο σουλτάνος όπως και όλοι οι προκάτοχοί του -πολιτικοί και στρατιωτικοί- έχουν δύο στόχους. Την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υπαγωγή της Κύπρου υπό τον στρατηγικό έλεγχο της Τουρκίας.

Πώς είναι δυνατόν μετά το δημοψήφισμα ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν να γίνει πιο… συγκαταβατικός; Αντίθετα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα γίνει περισσότερο αδίστακτος και επιθετικός. Απαιτεί κατάκτηση όλης της Κύπρου ως εφαλτηρίου για τα μεγαλοϊδεατικά, σουλτανικά σχέδιά του. Αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες. Γι’ αυτό ταΐζουν κουτόχορτο όσους αφελείς ακόμα τους λαμβάνουν υπόψη.

Ο ΔΗΣΥ ζητά… αναγνώριση της Κ. Δημοκρατίας!

Αυτό και αν είναι είδηση: Ο ΔΗΣΥ, διά του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, αξιώνει, και ορθά, από την Τουρκία όπως αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και ανταποκριθεί στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της. Ιδού τι είπε ο Πρ. Προδρόμου, σε απάντηση της ιταμής ανακοίνωσης του τουρκικού ΥπΕξ για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Καλούμε για μια φορά ακόμα την Τουρκία να κάνει όσα είναι απαραίτητα και απαιτούνται από τις διεθνείς υποχρεώσεις της, δηλαδή να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως προνοούν συμφωνίες που έχει κάνει με την Ε.Ε., να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα και να τερματίσει την κατοχή εδαφών στην Κύπρο, να εγκαταλείψει την ανεδαφική αξίωση για εγγυήσεις και παρεμβάσεις στο κυπριακό κράτος και γενικά να συμβάλει με έργα και όχι με κενά λόγια στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, το οποίο η ίδια συντηρεί».

Πρόδρομε, ρώτησες τον Αβέρωφ για όσα πολύ ορθά πιο πάνω καταγράφεις; Διότι η διζωνική τερατογένεση που ο Πρόεδρος του κόμματος επιμένει να ισχύσει ως λύση, καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, θέτει σε εθνικό κίνδυνο τον κυπριακό Ελληνισμό και προλειαίνει το έδαφος για την προτεκτορατοποίηση, τουρκοποίηση της Κύπρου. Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και συμμόρφωσή της προς τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της, όπως αξιώνει ο ΔΗΣΥ, σημαίνει απόρριψη της διζωνικής. Αυτό εννοεί και αυτό θέλει τώρα ο ΔΗΣΥ; Ή είναι απλώς προεκλογικά κόλπα;

Πρώτα να ερωτηθεί ο λαός, Πρόεδρε…

Η ΕΔΕΚ, με ομιλία του προέδρου της, επαναφέρει πλειστάκις διατυπωθείσα ορθή θέση της ότι πριν από πιθανή επανάληψη των συνομιλιών, οι Έλληνες της Κύπρου πρέπει να κληθούν σε δημοψήφισμα. Όπως ο Μ. Σιζόπουλος παρατηρεί: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε παραπέρα συμφωνία συγκλήσεων σε μια ενδεχόμενη επανάληψη των συνομιλιών, να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος με ερωτήματα, τα οποία θα κληθεί ο λαός να απαντήσει, εάν και εφόσον αποδέχεται:

Εκ περιτροπής προεδρία. Παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση. Παραχώρηση των 4 βασικών ελευθεριών με οποιοδήποτε τρόπο σε Τούρκους υπηκόους. Παραμονή αριθμού εποίκων μεγαλύτερου από αυτόν των Τουρκοκυπρίων. Κατάργηση και όχι αναθεώρηση της Συνθήκης Εγγυήσεων.

»Η ανάγκη για δημοψήφισμα προκύπτει από το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι σήμερα, με την τακτική που έχει ακολουθήσει, ουσιαστικά παραβιάζει τις δεσμεύσεις του έναντι του κυπριακού λαού». Η ΕΔΕΚ να μη έχει καμία αμφιβολία: Ο Ν. Αναστασιάδης δεν πρόκειται να διοργανώσει κανένα δημοψήφισμα επειδή γραμμένους έχει τους πολίτες – άσχετο αν λέγει εμπαικτικά ότι, τάχα, αυτοί θα αποφασίσουν τελικά.

Εάν και εφόσον φτάσουμε σε λύση και δημοψήφισμα, θα δούμε όλοι σε ποιους εκβιασμούς, εκφοβισμούς και απειλές θα καταφύγει ξανά ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΑΚΕΛικός Ακιντζολιγούρης συρφετός. Αλλ’ όλοι λογαριάζουν λάθος, επειδή ξεχνούν τον λαό-ξενοδόχο. Οι πολίτες έχουν αηδιάσει από τα χανουμάκια, τα γιουσουφάκια και τους προαγωγούς της κατοχής.

ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, “Σ”

Προς Εξαρτημένους

ΤΩΡΑ, μάλιστα! Ξέρουμε και πότε θα ξεαγκριστεί και θα …καταδεχθεί ο Μ. Ακιντζί να (ξανα)συνδειπνήσει, αφού:

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ύστερα από συνάντησή του με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, ο Μπ. Τζόνσον -που έχει, ήδη, κλεισμένο ραντεβού με τον Ερντογάν- ανέλαβε να μεταφέρει στην Άγκυρα τις «καλές μας προθέσεις», με την ελπίδα να καλμάρει και να …ξεθυμώσει ο Τούρκος Σουλτάνος.

Τώρα, είναι η καχυποψία μας που …φταίει, ή ότι – καθηκόντως, ένεκα της καθημερινής καταγραφής των «Χαιρετισμάτων» – θυμούμαστε όσα οι πολλοί ξεχνούν, και οι… πιο πολλοί αποφεύγουν;

Δηλαδή: Πάντα, το εναρκτήριο λάκτισμα των ούτω καλούμενων δικοινοτικών συνομιλιών δεν είναι διά της βρετανικής σφυρίκτρας που δίνεται;

Λοιπόν, μπορεί να απορούμε πώς από το:

– Μα, τι θέλει ο Ακιντζί, ν’ αλλάξουμε την Ιστορία;

που έλεγε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον περασμένο μήνα, είδαμε τα -αριστερόθεν και δεξιόθεν- παρακάλια στον Ακιντζί και τον (αυτο)εξευτελισμό βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Υπάτη Αρμοστεία όμως δεν απορούν, αφού …γνωρίζουν:

Ίδιο ακριβώς το …σενάριο! Πάλιν τέλη Μαρτίου ήταν -προ διετίας- όταν εξαιτίας των τουρκικών βατβατο-ισμών, το -ομοφώνως- διαλαληθέν:

– Συνομιλίες υπό εκβιασμόν δεν διεξάγονται. Η Τουρκία στοχεύει στην κατάργηση της νομικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας,

μόνον ένα μήνα άντεξε στην -αριστερόθεν, δεξιόθεν και …βρετανόθεν, βεβαίως, βεβαίως- συντονισμένη και …συμπεφωνημένη πίεση!

Και προς επίρρωση της …τρίμορφης σύμπνοιας, η υπενθύμιση: Τη μια μέρα ανέλαβε την Προεδρία ο Δ. Χριστόφιας, και την επομένη -εξερχόμενος, ύστερα από τα συγχαρητήριά του- ο Βρετανός Πρέσβης -και Ύπατος Αρμοστής- ανακοίνωσε πως «οι συνομιλίες θα αρχίσουν τον Σεπτέμβρη»· και ούτω και έγινε, ύστερα από ένα εξάμηνο!

Λοιπόν:

Δεν πρόκειται για αδικαιολόγητη καχυποψία μας, αλλά για επιδεικτική ποδκιαντραποσύνη των …υπατιόθεν εξαρτημένων!…

 Γ. Σέρτης

Και τον… «μόσχον τον σιτευτόν»;

Συνεχίζει τις προετοιμασίες για το δείπνο της Κυριακής ο Έιντε, ενώ ο Ακιντζί επιδιώκει να επιβάλει ακόμα και το… μενού του δείπνου. Ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε ότι κατά το κοινωνικό δείπνο θα πρέπει κατά προτεραιότητα να συζητηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Μπορούμε να βρεθούμε και να συζητήσουμε, πρέπει πρώτα να συζητήσουμε θέματα ΜΟΕ», είπε. Και πρόσθεσε ότι όταν ανατραπεί η απόφαση της Βουλής, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Με άλλα λόγια, στο δείπνο που θα γίνει στις 2 Απριλίου θα τσιμπήσουνε μόνο… ορεκτικά. Και αν στις 7 Απριλίου η ολομέλεια της Βουλής (δηλαδή η πλειοψηφία ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ) αποφασίσει να «σκοτώσει» την απόφαση για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, τότε θα ικανοποιηθεί ο Μουσταφά εφέντης, θα… ανοίξει η όρεξή του και θα συγκατατεθεί να προχωρήσουν και σε κανονική συνάντηση για συνέχιση των συνομιλιών.

Και τότε η δική μας πλευρά (στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος και τα δυο μεγάλα κόμματα) θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια δήθεν ατμόσφαιρα ευφορίας και αισιοδοξίας λόγω της επιστροφής του… ασώτου Μουσταφά στο τραπέζι των συνομιλιών. Με μεγάλη πιθανότητα να σφάξουν για το χατίρι του και τον… «μόσχον τον σιτευτόν» (γράφε: να γίνουν κι άλλες υποχωρήσεις από δικής μας πλευράς) και να τον βάλουν μπροστά του στο τραπέζι για τη δική του ευωχία. Άλλωστε έχει καλομάθει ο Ακιντζί, μετά τον άλλον «μόσχον τον σιτευτόν» (πενταμερή) που καταβρόχθισε στο προηγούμενο δείπνο…

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ας περίμεναν τη Μεγάλη Πέμπτη…

Αν το μυστικό δείπνο που είχε ο Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Μουσταφά Ακιντζί ήταν ένα επικίνδυνο σφάλμα, το ότι το δείπνο έγινε στο λεγόμενο «προεδρικό» κάνει το σφάλμα δυο φορές επικίνδυνο. Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη και αξιόπιστη πηγή ότι όντως το δείπνο έγινε στο «προεδρικό». Εξάλλου, έμμεσα το επιβεβαιώνει και ο ΔΗΣΥ στις ανακοινώσεις του, στις οποίες προτιμά να ρίχνει την μπάλα αλλού, αντί να απαντά σαφώς στο ερώτημα αν ο πρόεδρος του κόμματος πέρασε το κατώφλι του «προεδρικού» ή όχι.

Το δείπνο θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε αλλού. Προφανώς όμως έγινε στο ψευδοπροεδρικό, με απαίτηση του ψευδοπροέδρου. Ο κ. Νεοφύτου δεν είχε αναστολές να πάει εκεί, έστω κι αν αυτό αποτελεί ένα αδιανόητο βήμα αναγνώρισης και νομιμοποίησης του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα από εμάς τους ίδιους. Τώρα θα μου πείτε, εδώ ο Αβέρωφ εξέφρασε προθυμία να συναντηθεί ακόμα και με τον… διάβολο, στο «προεδρικό» του Ακιντζί θα κολλούσε;

Από την άλλη, σου λέει ο Φούλης, εδώ κοτζάμ Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και κοτζάμ Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επισκέφθηκαν το «προεδρικό» στα κατεχόμενα, πειράζει που πήγα κι εγώ; Πιστεύω, όμως, ότι το τάιμινγκ του μυστικού δείπνου δεν ήταν σωστό. Έπρεπε να περιμένουν να το κάνουν την… Μεγάλη Πέμπτη, με όλους τους ανάλογους συνειρμούς σε σχέση με τον Μυστικό Δείπνο του Κυρίου και την προδοσία που ακολούθησε…

ΜΠΟΞΕΡ

Ελευθεροστομίες

Για ένα πράμα, πάντως, δεν μπορείς πλέον να κατηγορήσεις τον Ακιντζί. Ότι δεν στέκει στον… λόον του! Πριν λίγες ημέρες, όπως ασφαλώς θυμόμαστε όλοι, είχε διατυπώσει την εξής απειλή: Εγώ θα κάτσω πάνω σε αναμμένα κάρβουνα τον Αναστασιάδη, ώστε να μάθει να συμπεριφέρεται: Να μεν τα ξαπολά τζιαι να φεύκει που τες συνομιλίες φακκώντας την πόρταν πίσω του!

Τώρα, λοιπόν, νιώθει ότι έφτασε η στιγμή να «κάψει» τον δικό μας και, μάλιστα, με εκείνα τα κάρβουνα της γνωστής διαφήμισης που «ψήννουν την σούβλαν θκυο φορές»!

Στην ετοιμότητα, δηλαδή, του δικού μας, να επαναρχίσει ο διάλογος με το «δείπνο νούμερο δύο», τι κάνει ο Μουσταφάς; Ας γίνει, λέει το δείπνο, αφού εφαηθήκετε ούλοι! Αλλά πριν να πιάσουμε τα πηρούνια στα χέρια μας, απαιτώ να ξεκινήσουμε με ΜΟΕ!

Σ.Σ.: Εμείς τα ΜΟΕ τα ξέρουμε ως «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», ενώ ο Μουσταφάς τα ξέρει κάπως αλλιώς: «Μην Ονειρεύεστε Ελπίδα».

Και ποια είναι αυτά τα ΜΟΕ, που θέλει να συζητηθούν πριν η Βουλή της 7ης Απριλίου (εορτή του Αγίου… Ρουφίνου, κατά το εγκόλπιο ημερολόγιο) πει «ήμαρτον τζι εν θα το ξανακάμουμεν»;

Α, μικροπράγματα: Εκ περιτροπής προεδρία (σε στυλ ένα σας, ένα μου), το φυσικό αέριο να ακολουθεί τον «νούσιμο» δρόμο μέσω Τουρκίας, συν μερικά άλλα εξίσου… ασήμαντα: Κάποια «μικρά βέτο», που στόχο θα έχουν να σμπαραλιάζουν –αν γίνουν αποδεκτά– κάθε πέντε λεπτά τη λειτουργία του κυβερνητικού μορφώματος, αφού θα δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε Μουσταφά να διαλύει τα πάντα.

Ακόμα και ως προς την ημερομηνία που θα πρέπει να συνάουμε το… καππάρι και τις μολοχίες!

Εκείνο, λοιπόν, που απομένει να δούμε είναι κατά πόσο η αντίδραση της δικής μας πλευράς, στις νέες προκλητικές απαιτήσεις του Μουσταφά, θα είναι η… συνήθης. Εκείνη, δηλαδή, που τραγουδούσε ο μακαρίτης ο Δημήτρης Μητροπάνος:

Μυαλό δεν θα βάλει,

αυτό το κεφάλι,

και κλαίει, υποφέρει, πονά,

μα όσα κι αν πάθει

τα ίδια τα λάθη,

θα κάνει ξανά και ξανά…

Ο Ιωάννης, πάντως, το έκανε προχτές… ξεκάθαρο: Μετά το δείπνο, προέβλεψε, θα ξέρουμε πού πάμε. Λες και δεν ξέρουμε από τώρα πού θα πάμε και θα περιμένουμε να… κροταλίσουν τα μαχαιροπήρουνα: Κατά διαόλου πάμε, Ιωάννη μου… 

Είναι τόσο το αλαλούμ για το πώς θα πορευτούμε από ‘δώ και πέρα και πώς θ’ αντιδράσουμε, ώστε μοναδική μας… ελπίδα απομένει ο Ερντογάν, όπως το ευχήθηκε χτες ο Γιώργος Σέρτης: Μπορεί, αν τα καταφέρουμε, να… θυμώσει και με μας ο Ερντογάν, σε τέτοιο σημείο που να πει: «Έτσι αχάριστοι είσαστε, βρε βρομο-κυπρο-ρωμιοί; Δεν με θέλετε μια φορά εσείς, δεν σας θέλω δέκα εγώ. Γι’ αυτό θα σταματήσω να σας παρέχω… ασφάλεια και εγγυήσεις και θα αποχωρήσουν από το νησί και οι στρατιώτες μου και οι έποικοί μου!».

Μα, τέλος πάντων,  πόσο «λαρτζ» (όπως αποκαλούν οι Εγγλέζοι τους χουβαρντάδες και τους… μουχτιτζήδες) και πόσο ανοικτό μυαλό (πιο ανοικτό ακόμα κι από τον φάραγγα του Βαρωσιού!) αποδεικνύεται ο Ακιντζί, α; Μεγάλη καρδιά και έτοιμος να κατανοήσει τις ευαισθησίες μας… Κι αν μπορούσατε να δείτε τις τρίχες μου, θα διαπιστώνατε ότι έχουν σηκωθεί κάγκελο! Επειδή είναι, πραγματικά, συγκινητική η… μεγαλοσύνη του!

-Για να δείτε, μας διαμηνύει, πόσο βολικός άνθρωπος είμαι, δεν θα επιμείνω (παρόλο που είχα το δικαίωμα) να κάτσω σε δείπνο με τον δικό σας την 1η Απριλίου. Σας… επιτρέπω να γιορτάσετε, ώστε να δείτε για πού ξεκινήσετε και πού καταλήξατε. Γι΄ αυτό είμαι έτοιμος να μείνω 24 ακόμα ώρες νηστικός, να φάμε μαζί την επαύριο, 2 του Απρίλη. Και θα πρέπει να με ευχαριστήσετε που δεν επέμενα το δείπνο να γίνει την Πρωταπριλιά και εισηγούμαι να μου ζητήσετε και συγγνώμη, ώστε να πάμε πάτσι. Οπότε θα ξεκινήσω ξανά το… δούλεμά σας μια μέρα μετά και δεν χάλασε ο κόσμος!

Δεν ξέρω πόσοι δικοί μας αναγνώρισαν τη μεγαλοψυχία του Μουσταφά (παγία τακτική τους). Σίγουρα, όμως, από μέσα τους πανηγυρίζουν, επειδή ο κύριος αυτός έδειξε τέτοια υψηλά επίπεδα ευαισθησίας και, άρα, «τι … φωνάζετε, ρε; Επειδή είχαμε μια μυστική συνάντηση στα… Σούσα; Που όσο κι αν επιμένετε, ποτέ δεν θα μάθετε ότι το δείπνο έγινε στο προεδρικό του Μουσταφά, για να σπάσετε από την περιέργεια»!

Βέβαια, για να λειτουργήσουν τα πράγματα σωστά, όπως έχουν συμφωνηθεί και δρομολογηθεί, απομένει μια μικρή… λεπτομέρεια: Πριν το κυριακάτικο δείπνο, θα πρέπει η Βουλή να προχωρήσει στη «διορθωτική κίνηση»για το ενωτικό δημοψήφισμα, όπως είναι η απαίτηση του Μουσταφά.

Διαφορετικά, απειλεί ότι θα το ρίψει στη… νηστεία και δεν θα πάει στο δείπνο με τον δικό μας. Ο οποίος, έτσι που θα αναγκαστεί να μασά μόνος του, θα ψιθυρίζει εκείνο το παλιό παραδοσιακό τραγούδι:

Το τρώω, τρώω, τρώει με,

το πίννω καταλυεί με…

Κι ύστερα, τι; Δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω, φίλοι αναγνώστες, αλλά: Μια είδηση που είδα προψές στην τηλεόραση το ‘χε σίγουρο ότι: Την επαύριο του δείπνου, δηλαδή, στις 3 του Απρίλη, ο σχιζοφρενής ετοιμάζεται να κάνει το τελευταίο και πιο καθοριστικό για την… υγεία του λάθος: Θα καταλάβει, λέει, ένα από τα 18 νησιά του Αιγαίου! Αν και, μάλλον, την τελευταία στιγμή και μόλις του δώσουν τα χάπια του, θα τραβηχτεί πίσω… Επειδή ξέρει πως, έτσι όπως έχει σμπαραλιάσει τον στρατό της Τουρκίας, ο επικεφαλής μιας τέτοιας επιχείρησης θα στραφεί πίσω και θα επαναλάβει εκείνο το γνωστό: Μάλτα γιοκ, μάστρε!

Δημήτρης Παπαδημήτρης      

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

NIKOΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Πρόεδρος Δημοκρατίας

«Θεωρώ πως έχουμε πια συνειδητοποιήσει πως η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί την ασπίδα μας απέναντι στις προσπάθειες διχοτόμησης της πατρίδας μας».

Αν το συνειδητοποιήσει και η ηγεσία, τότε βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο…

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας

«Περισσότερη εντύπωση μού προκάλεσε η συμπεριφορά διεθνούς διαμεσολαβητή, ο οποίος ανακήρυξε τον εαυτό του σε διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ε.Ε.».

Συνειδητοποίησες, Πρόεδρε Αναστασιάδη, πως είναι καιρός να πεις στον Έιντε να ξεκουμπιστεί προτού ολοκληρώσει τις αντικυπριακές του ενέργειες;

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

«Οι στόχοι των Τούρκων πραγματοποιούνται ο ένας μετά τον άλλο. Τώρα έμεινε ο τρίτος και ο τελευταίος…».

Ήδη η Κυβέρνηση και τα δύο μεγάλα κόμματα τούς υποβοηθούν να φθάσουν και στον τελευταίο…

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

«Έφτασε η ώρα για πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ…».

Καλό είναι να διευθετήσετε συνάντηση στις παραμονές των προεδρικών εκλογών…

EΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ Πρόεδρος Αλληλεγγύης

«Οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δίδουν την εντύπωση ότι αποδέχονται τα τουρκικά τετελεσμένα και την αντίληψη περί εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας».

Έτσι είναι, όπως τα λες…

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

«Για το Ισραήλ η Κύπρος αποτελεί στρατιωτικό βάθος».

Ο «Γεδεών» σώζει την Κύπρο…

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ Κατοχικός ηγέτης

«Κανένας Τουρκοκύπριος δεν μπορεί να μετακινηθεί από τον τόπο του, αν δεν του έχει εξασφαλισθεί πρώτα μέρος και δυνατότητα εργασίας».

Δηλαδή, οι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν ποτέ, με τη λύση που συζητείται…

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΑΚΕΛ

«Θέλουμε να δούμε σε αυτό το δείπνο να αποφασίζεται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Αυτός κοιμάται και ξυπνά με το όνειρο μίας λύσης, η οποία θα προσφέρει στο ΑΚΕΛ την ευκαιρία να κυβερνήσει τη «νέα Κύπρο» σε συνεργασία με τις «προοδευτικές» δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων. Όνειρο ΑΚΕΛικής νυκτός.

Κωστάκης Αντωνίου

“Πουτ@νες” των κατακτητών είστε, όχι του Νότου…

«Δε μου αρέσει να με δουλεύουν. Να στηρίζεις μία κυβέρνηση της Αριστεράς και να μην ακούς, ούτε ένα ευχαριστώ και να σου κουνάνε και το δάχτυλο»…

Άννα Καραμανλή

Ως «Μια “πουτάνα” του Νότου» υπογράφει η πρώην υφυπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου [αριστερά], την... ανάρτησή της στο facebook, απαντώντας έτσι, στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου «έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες»

«…Καλώ τις “πουτάνες” του Νότου να αναδείξουμε το μάταιο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι “γυναικεία” υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη».

Δεν αμφισβητούμε στην κ. Αναγνωστοπούλου το δικαίωμα στον (έστω και κατ’ αλληγορία) αυτοπροσδιορισμό και την αυτογνωσία.

Το οξύμωρο, εν προκειμένω, είναι η προτροπή μιας -κατά δήλωσή της- «πουτάνας του Νότου» προς τις συναδέλφους της, έτερες «πουτάνες του Νότου». Δεν τις προτρέπει να ξεσηκωθούν και να απελευθερωθούν από το νταβατζιλίκι, αλλά, αλλά να αναδείξουν το μάταιο και αντιδημοκρατικό πρόσωπο του νταβατζή (δανειστή-κατακτητή)!

Τώρα, πως γίνεται μια «πουτάνα του Νότου», από τη μια να συναγελάζεται και να εξυπηρετεί άνευ αντιρρήσεων, τις επιθυμίες του νταβατζή της (δανειστή-κατακτητή) κι απ’ την άλλη να καλεί τις συναδέλφους της, να αναδείξουν το μάταιο και αντιδημοκρατιικό του πρόσωπο, μόνο η ΣΥΡΙΖΑιικη σχολή σκέψης το γνωρίζει.

Το πιο ενδιαφέρον είναι, ότι τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούν«αυταπάτες», ακόμα και για το ρόλο τους, ως πουτάνες.

Δεν είναι πουτάνες του Νότου. Πουτάνες των κατακτητών είναι!

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο παππούς…μπορεί

Ενας ηλικιωμένος πηγαίνει την βόλτα του όπου τυχαία περνά έξω απο ένα μπουρδέλο.

Μία όμορφη μελαχρινή ιερόδουλη του φωνάζει :

– Ε .. . .παππού! Γιατί δεν κάνεις μία προσπάθεια;

Ο γέρος της απαντά :

– Οχι κόρη μου… δεν μπορώ!

Η ιερόδουλη :

– Κουράγιο παππού! Ελα να δοκιμάσουμε!

Ο παππούς μπαίνει μέσα και το κάνει… όπως ένας 25χρονος.

Οπότε του λέει η ιερόδουλη :

– Θεέ μου! Γιατί λές ότι δεν μπορείς;

Ο παππούς απαντά :

– Ααα, να το κάνω μπορώ! Νά πληρώσω δέν μπορώ…!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s