Κλαίρη Αγγελίδου: Απομάκρυνση της σημαίας θα ζητήσω από ΠτΔ

Αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για απομάκρυνση της σημαίας του ψευδοκράτους από τον Πενταδάχτυλο, θα υποβάλει η πρώην Υπουργός Παιδείας και πρόεδρος της Εστίας Ελλάδος Κύπρου Κλαίρη Αγγελίδου. Λάθος του ΕΛΑΜ να καταθέσει την τροπολογία για το ενωτικό, κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκριθεί η σχετική πρόταση νόμου, δηλώνει στο “Όλα στο Φως” του Ράδιο Πρώτο.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η πρώην Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η απόφαση του ΕΛΑΜ να καταθέσει την τροπολογία για το ενωτικό δημοψήφισμα ήταν λανθασμένη, μιας και ήδη εορτάζεται στα σχολεία, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως πρόκειται για μια αφορμή την οποία και γύρευε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αλλά και η Τουρκία, για να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες.

Παρόλ’ αυτά, η κ. Αγγελίδου [φωτό] είπε πως θα ήταν μεγάλο λάθος από πλευράς της Βουλής εάν καταδικάσει την απόφασή της, γιατί αυτό θα σήμαινε «υποδούλωση», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα ήταν μια αναξιοπρεπής στάση για τη Βουλή να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος», πρόσθεσε.

Ακόμη, η συγγραφέας τόνισε πως μόνο το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να καθορίζει τις γιορτές και επετείους του και πως τα κόμματα πρέπει να μείνουν απ’ έξω και «να μην μπαίνουν μέσα στα ‘πόδια’ του Υπουργείου Παιδείας».

Ακολούθως, η κ. Αγγελίδου εξέφρασε την ενόχλησή της τόσο για τους παράνομους εορτασμούς της 20ης Ιουλίου στα κατεχόμενα όσο και για τη σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάχτυλο.

Τόνισε, δε, πως η σημαία θα έπρεπε να απομακρυνθεί επί κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, περίοδος κατά την οποία Ευρωπαίοι την έβλεπαν καθημερινά.

«Δεν ξέρω γιατί δεν το έπραξαν τόσες κυβερνήσεις», είπε ερωτηθείσα σχετικά, δηλώνοντας, πως θα ζητήσει προσωπικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως σβήσουν τα φώτα και η σημαία απομακρυνθεί.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.