ΛΟΝΔΙΝΟ: Ελληνική Βραδιά με την Συντηρητική βουλευτή Theresa Villiers

Στη φωτογραφία του Α. Γεννάρη, η Theresa Villiers πλαισιωμένη από τους συντελεστές της Ελληνικής βραδιάς και τον μουσικό Νίκο Σαββίδη. 

Με τα τραγούδια “Αμμόχωστος” και “Σ’αγαπώ” ο δημοφιλής στιχουργός και μουσουργός Νίκος Σαββίδης ξεκίνησε την Ελληνική Βραδιά αφιερωμένη στην φιλοκύπρια βουλευτή Theresa Villiers στην εκλογική της περιφέρεια Chipping Barnet στο βόρειο Λονδίνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κεντρικών γραφείων του Συντηρητικού κόμματος στο Barnet και διοργανώθηκε από το παράρτημα του οργανισμού στο Brunswick Park με συντελεστές τους συμπατριώτες μας Στέλλα και Ηλία Δεδίνη, Δώρο Παρτασίδη, Αντώνη Σαββίδη, Ανδρέα Νικολαΐδη, Πάρη Ευαγγέλου και Ιωάννα και Ανδρέα Ταμπουρίδη.

Μετά τις ευχάριστες πενιές και τα νοσταλγικά τραγούδια του πρόσφυγα συμπατριώτη μας από την κατεχόμενη Αμμόχωστο ακολούθησε πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά φαγητά από Ελλάδα και Κύπρο, συνοδευόμενα από κυπριακά κρασιά.

Συγκινημένη η κ. Villiers, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παρευρισκόμενους, μεταξύ τους νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ομογενών Jason Charalambous Προέδρου του οργανισμού “Συντηρητικοί φίλοι της Κύπρου”, Lisa Rutter, Χαρά Παπακυριακού, Σεραφείμ Διάκου και τον συγγραφέα Λεωνίδα Λεωνίδου. Η Βρετανίδα βουλευτής ευχαρίστησε τέλος τους διοργανωτές της Ελληνικής Βραδιάς.

Από κυπριακής πλευράς πρώτος έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του παραρτήματος του τοπικού Συντηρητικού κόμματος και πρώην Δήμαρχος του Barnet Ανδρέας Ταμπουρίδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά για την συνεχιζόμενη προσφορά τους και συμπαράσταση στην κ. Villiers, έδωσε τον λόγο στον εκπρόσωπο των οργανωτών Δώρο Παρτασίδη. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την φιλοκύπρια βουλευτή για το αμείωτο ενδιαφέρον και τον αγώνα που διεξάγει για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού της χάρισε εκ μέρους των συνεργατών του τα τρία βιβλία, “Κύπρος 1974, ημέρες συμφοράς”, “The Spirit of London” και “Ή ιστορία του κάστρου του Κολοσσίου” με ένα μπουκάλι κουμανταρία που ιστορικά συνδέονται μεταξύ τους.

Τέλος ο Αντώνης Σαββίδης για να σημαδεύσει τα γενέθλια της κ. Villiers, της έδωσε μία ευχετήρια κάρτα με αφιερώσεις από τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους χορηγούς της ελληνικής βραδιάς Cypressa of Katsouris Bros, Άκη Ιωαννίδη και το εμπορικό κέντρο της Υπάτης Αρμοστείας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s