Θέλουν «Λύση Τώρα»… Pee Now! Κανίς και Σέττερ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ Τ.ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στην Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, παρέδωσαν τελικά το μήνυμά τους προς τους δύο ηγέτες που άρχισαν αμέσως συζήτηση με την άφιξή τους στο Λήδρα Πάλας, οι συγκεντρωθέντες έξω από το ξενοδοχείο στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος» [ωραία μα ψεύτικα λόγια. Αν θέλουν ειρήνη και καλή συμβίωση υπάρχει σύγχρονο κράτος , μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία].

Θέλουν λύση τώρα αλα-Τούρκα με… κανίς και σέττερ

Το αρχικό αίτημα της Πρωτοβουλίας ήταν αντιπροσωπεία αυτής να παρέδιδε το μήνυμα στους δύο ηγέτες. Έγινε γνωστό όμως ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άρχισαν τη συζήτηση και έτσι λίγη ώρα μετά, του ξενοδοχείου εξήλθε η κ. Σπέχαρ.

Παρέλαβε το μήνυμα της Πρωτοβουλίας, με τον [χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε.] Τάκη Χατζηδημητρίου να δηλώνει ότι φοβούνται πως εάν το αδιέξοδο συνεχιστεί δεν θα είναι προς όφελος κανενός στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ανέφερε προς την κ. Σπέχαρ ότι ως Κύπριοι έχουν υποφέρει πολύ για πολλά χρόνια και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για λύση, χωρίς οδοφράγματα και ξένους στρατούς.

Ένας νεαρός παρέδωσε επίσης στην κ. Σπέχαρ ένα έγγραφο 55 σελίδων με τη συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο ώστε να γνωρίζουν, όπως είπε, οι ηγέτες τις ανάγκες και τις ιδέες του κόσμου σε ολόκληρο το νησί. Πρόκειται για ομάδα μπλόγκερ από την Κύπρο που εξελίχθηκαν σε ομάδα πρωτοβουλίας «Λύση τώρα».

Morphou çuçuçlari…

Μιλώντας προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Λήδρα Πάλας, ο Τάκης Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι δεν δεχόμαστε πλέον αδιέξοδα.

«Απόψε γράψατε ιστορία. Δείξατε ότι δεν είναι μόνο οι ηγέτες που συζητούν μεταξύ τους κάποια προβλήματα, αλλά ότι υπάρχει και λαός, υπάρχει ενδιαφέρον, συμμετοχή και απαίτηση να αρχίσουν οι συνομιλίες και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, η πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σέλμα Εϊλέμ κάλεσε τους δύο ηγέτες, χωρίς να βρίσκουν δικαιολογίες, να καθίσουν άμεσα στο τραπέζι των συνομιλιών και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Μιλώντας στα τούρκικα ανέφερε ότι «τους μεταφέρουμε απόψε τη σημασία να καθίσουν άμεσα και να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν. Είμαστε απόψε εδώ γι’ αυτούς».

Στο μήνυμά της προς τους “δύο ηγέτες” η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης εκφράζει την πεποίθηση ότι σήμερα οι “δύο ηγέτες” «θα λάβετε απόψε αποφάσεις που θα στοχεύουν στην επαναφορά της όλης διαδικασίας στη σωστή τροχιά».

Πιο σημαντικό, προστίθεται, θεωρούν ότι οι δύο ηγέτες θα πάρουν εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία επί των κυριοτέρων θεμάτων της εσωτερικής πτυχής του προβλήματος.

ΚΥΠΕ

Χωρίς αποτέλεσμα το δείπνο – Ο κατοχικός ηγέτης εκβίασε τον Αναστασιάδη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.