“Το χθεσινό δείπνο επιβεβαιώσε την τουρκική αδιαλλαξία”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη

“Η κατάληξη του χθεσινού δείπνου Αναστασιάδη – Ακιντζί επαναβεβαίωσε την πάγια αδιάλλακτη τουρκική στάση στο Κυπριακό”, αναφερει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

‘Επιπρόσθετα επαναβεβαίωσε:

“Την πρόθεση της Άγκυρας να εξαγοράσει χρόνο στις συνομιλίες προωθώντας στις Βρυξέλλες επιδιώξεις της που αφορούν στο Κυπριακό.

“Την αποτυχία της πολιτικής Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ και την ανάγκη χάραξης νέας στρατηγικής με στόχο την πρόκληση κόστους στην Τουρκία”.

Αυτά ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε: «Πριν το χθεσινό δείπνο, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ξεκάθαρα ότι:

“Αν δεν βρεθεί λύση μέχρι το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στο 2014», εννοώντας τα σουλάτσα του Μπαρμπαρός για αποτροπή της έναρξης των γεωτρήσεων για το Φυσικό Αέριο.

“Πώς μπορούμε να φθάσουμε σε λύση εάν οι ε/κ δεν αναγνωρίζουν τα σχολεία μας, την πυροσβεστικής μας, την αστυνομία μας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συνομιλεί μαζί τους;». Απαιτεί αναγνώριση του ψευδοκράτους και των «θεσμών» του.

“Η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της συνεχώς χωρίς να υφίσταται κανένα κόστος και προτείνει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

‘Τονίζουμε ότι τα ΜΟΕ δεν είναι μια μονομερής κατάσταση που θα λυθεί με την ανταλλαγή επισκέψεων. Τη στιγμή μάλιστα που μόλις πρόσφατα ένα αεροπλάνο που κατευθυνόταν στη Λάρνακα και κινδύνευε να πέσει, δεν το άφησαν να προσγειωθεί γιατί είχε μέσα Κύπριους επιβάτες» είπε καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος.

ΚΥΠΕ

>>> Χωρίς αποτέλεσμα το δείπνο – Ο κατοχικός ηγέτης εκβίασε τον Αναστασιάδη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.