Επαναρχίζουν στις 11 Απριλίου οι συνομιλίες, λέει ο Έιντε

Υποχώρησε πάλι η ελληνική πλευρά;

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό επαναρχίζουν στις 11 Απριλίου, σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Έιντε. Πηγές στη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άτακτη υποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία αναγκάστηκε να απαντήσει θετικά μετά τη συμφωνία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ με τον κατοχικό ηγέτη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο κ. Έιντε ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό επαναρχίζουν μετά από διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές και τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες.

Προστίθεται ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν την Τρίτη, 11 Απριλίου στις 10 π.μ υπό την αιγίδα του κ. Έιντε.

Νωρίτερα, το γεγονός γνωστοποίησε ο κ. Έιντε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter, όπου έγραψε ότι μετά από διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, μετά το δείπνο της περασμένης Κυριακής, συμφωνήσαμε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό επαναρχίζουν στις 11 Απριλίου.

Άμεση αντίδραση πολιτικών αρχηγών μετά την ανακοίνωση Έιντε

Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων μετά την ανακοίνωση επανέναρξης συνομιλιών ανάμεσα στους ηγέτες της ε/κ και τ/κ πλευράς.

Όπως είθισται την τελευταία περίοδο, οι αρχηγοί κομμάτων σχολίασαν την εξέλιξη μέσα από τους λογαριασμούς του στο twitter.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έγραψε: “Χαιρετίζω την επανέναρξη των συνομιλιών. Ευχή μας να οδηγήσουν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα της επανένωσης της @Cyprus”.

“Ξεκάθαρος ο εκβιασμός. Αν δεν ψηφιστεί ο Νόμος Ακκιντζί την Παρασκευή δεν ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις. Ο εξευτελισμός του λαού συνεχίζεται”, αναφέρει σε tweet του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος με ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόταν σε δήλωση του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την οποία η επανέναρξη των συνομιλιών θα εξαρτηθεί η επανέναρξη του διαλόγου την 11η Απριλίου.

2 thoughts on “Επαναρχίζουν στις 11 Απριλίου οι συνομιλίες, λέει ο Έιντε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.