Παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση με χημικά στη Συρία

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η επίθεση με χημικά στην πόλη Χαν Σεϊχούν στη Συρία, με δεκάδες νεκρούς.

Ο τραγικός απολογισμός έχει φτάσει τους 67 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200. Πολλά παιδιά είναι ανάμεσα στα θύματα. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των γιατρών, που ανέφεραν ότι τα θύματα αιμορραγούσαν από το στόμα και τη μύτη και είχαν σπασμούς. Τα συμπτώματα, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι παρόμοια με εκείνα της έκθεσης στο θανατηφόρο αέριο σαρίν.

Η επίθεση έγινε με αεροπλάνα, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκαν σε δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ. Ακολούθησε μία σειρά από αεροπορικές επιδρομές στην ίδια πόλη, με το νοσοκομείο και δύο κέντρα πρώτων βοηθειών στο στόχαστρο, εκεί όπου υπήρχαν τα θύματα της αρχικής επίθεσης, σύμφωνα με τον Guardian.


ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Μόσχα: Οι αντάρτες είχαν τα χημικά…

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η μόλυνση από δηλητηριώδη αέρια στην πόλη Καν Σεϊκούν της Συρίας, ήταν συνέπεια της διαρροής αερίων από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών, μετά το βομβαρδισμό της από μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας. 

Μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας πραγματοποίησαν επιχειρήσεις βομβαρδισμού κατά αποθήκης χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα της επίθεσης αυτής, είναι τα ίδια με τα συμπτώματα από προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα, που έκαναν οι αντάρτες.


Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Οι Γάλλοι απαίτησαν την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ- κάτι που θα γίνει την Τετάρτη- ενώ ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε την ευθύνη του Ασαντ για την επίθεση, αλλά και την ηθική ευθύνη των συμμάχων του.

«Οπως και στη Γούτα την 21η Αυγούστου 2013, ο Μπασάρ αλ Ασαντ επιτίθεται εναντίον αμάχων χρησιμοποιώντας μέσα που έχουν απαγορευθεί από τη διεθνή κοινότητα. Για ακόμη μια φορά, το συριακό καθεστώς θα αρνηθεί την ευθύνη για αυτή τη σφαγή, βασιζόμενο στη συνέργεια των συμμάχων του για να παραμείνει ατιμώρητο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το καθεστώς μπορούν για άλλη μια φορά να σκεφτούν το μέγεθος της πολιτικής, στρατηγικής και ηθικής ευθύνης τους», πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ έκανε λόγο για φρικιαστική επίθεση και πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει για να απαιτήσει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

ΣΥΡΙΑ: ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΟΣΑΝΤ – ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: Η εφεύρεση των δήθεν χημικών όπλων κι η χρήση τους από τη Συρία είναι κωμικοτραγική επινόηση και δεν αξίζει σχολιασμού… Παρότι διαδόθηκε ταχύτατα από όλα τα ΜΜΕ και τις δημοσιογραφικές πόρνες σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Έχουμε μια κακή επανάληψη της προβοκάτσιας του 2013, που δείχνει την απελπισία, την έλλειψη φαντασίας από τη Μοσάντ, τη Cia και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι ΗΠΑ [Bush] και οι σύμμαχοί τους, όπως έκαναν και πριν 10 χρόνια στην περίπτωση της εισβολής στο Ιράκ, επικαλούνται για άλλη μια φορά το πρόσχημα των όπλων «μαζικής καταστροφής», των χημικών όπλων και της χρήσης τους κατά αμάχων, για την οποία κατηγορούν την συριακή κυβέρνηση.

Ωστόσο σήμερα υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια, με στόχο την δημιουργία προσχήματος, που θα χρησιμοποιηθεί για την… ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Έτσι, π.χ. σε ένα από τα προάστια της Δαμασκού, που μέχρι πρόσφατα έλεγχαν οι «αντικαθεστωτικοί», ο συριακός στρατός ανακάλυψε αποθήκη και εργαστήριο κατασκευής χημικών όπλων.

One thought on “Παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση με χημικά στη Συρία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.