Τα… «πάθη» του Αβέρωφ και η επισφράγιση του εξευτελισμού!!!

Τύλιξαν την οικτρή πραγματικότητα σε ένα φανταχτερό περιτύλιγμα για να κρύψουν την ασχήμια της και να παραπλανήσουν τον κόσμο.

Ο Γιώργος Καλλινίκου τα λέει σταράτα

ΞΑΦΝΙΚΑ τα σύννεφα διαλύθηκαν. Από την θλίψη εν ριπή οφθαλμού πέρασαν στα πανηγύρια. Η 11η Απριλίου γίνεται πλέον η νέα «επέτειος» που θα εορτάζεται. Όλοι χθες, άνοιξαν σαμπάνιες.

…Ικανοποίηση ο Αναστασιάδης δια μηνύματος στο twitter. Χαιρέτισε ο Αβέρωφ, χαιρέτισε και ο Άντρος (τι πρωτοτυπία, ε;) και οι δύο δια μηνυμάτων στο twitter. Οι μάγκες πολιτικοί βρήκαν βλέπετε νέα μέθοδο άσκησης πολιτικής. Τουιτάρουν. Το θεωρούν πιο ασφαλές. Ρίχνουν εκεί τις χειροβομβίδες τους. Έτσι θεωρούν ότι σηκώνουν λιγότερο κουρνιαχτό και το μήνυμά τους περνά σιγά-σιγά (και πιο ανώδυνα νομίζουν) στον κόσμο. Μόνο ο Ακιντζί τούς τη χάλασε. Έσκασε το νέο δια δηλώσεως. Και με ουρά ο αφιλότιμος. «Νέο ξεκίνημα», είπε, αναλόγως των εξελίξεων. Τουτέστιν, αν η Βουλή μας σκύψει τελεσιδίκως σε ορθή γωνία 90 μοιρών… Το πανηγύρι συμπλήρωσε ο Πρόεδρος λίγο αργότερα. Τον ρώτησαν αν δεν υπάρχουν πλέον όροι και προϋποθέσεις, π.χ. για το ενωτικό δημοψήφισμα, από τουρκικής πλευράς και απάντησε ότι αυτό είναι θέμα που αφορά την Βουλή. «Επομένως, δεν τίθεται θέμα όρων», συμπλήρωσε.

Τι δεν καταλαβαίνετε; Όλο αυτό που παρακολουθούσατε τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν οφθαλμαπάτη. Φαινόταν σαν πρόβλημα αλλά δεν ήταν. Στην πραγματικότητα, Αναστασιάδης και Ακιντζί μια χαρά συνέχιζαν να συνομιλούν. Και όλος εκείνος ο καβγάς για το ενωτικό δημοψήφισμα ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας σας. Όπως και ο όρος που έβαζε ο Σουλτάνος, κι αυτός παραίσθηση δική σας ήταν. Ένα πράγμα μόνο δεν κολλάει. Η φράση του Μουσταφά για «νέο ξεκίνημα». Αν όλα τα προαναφερθέντα ήταν, απλώς, μια δική μας ψευδαίσθηση, τότε γιατί να κάνουν νέο ξεκίνημα; Εκτός αν εννοεί νέο γύρο περιπάτων, θεάτρων και μηνυμάτων στην τουρκική.

Πέρα, όμως, από την πλακίτσα, τον Αβέρωφ σκέφτομαι. Μα να σου την στήσει έτσι ο φίλος σου ο Μουσταφά; Η Μεγάλη Βδομάδα αρχίζει για σένα από την ερχόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής. Πρέπει να περάσεις την τροποποίηση, ώστε να ικανοποιηθεί ο Ακιντζί. Κάνατε μια μανούβρα και αποφύγατε να το συζητήσετε στην προηγούμενη συνεδρία, ώστε να περάσει η 1η Απριλίου. Φοβηθήκατε την οργή του κόσμου. Θεωρήσατε ότι θα κοπάσουν οι αντιδράσεις. Τζίφος η υπόθεση, φίλε. Η υποταγή, η ταπείνωση, ο εξευτελισμός δεν έχουν ημερομηνία. Όποτε και αν καταγραφούν το ίδιο βάρος έχουν. Και το ίδιο κόστος βεβαίως. Η μεγάλη απορία επικεντρώνεται σε ένα θέμα. Να διαπιστωθεί ποιοι από τους 18 βουλευτές σου διαθέτουν τη μεγαλύτερη ευλυγισία και αν υπάρχουν κάποιοι εξαιρετικά δύσκαμπτοι… Θα συμφωνήσουν όλοι στην επισημότερη διαγραφή των «αρχών» του ΔΗΣΥ; Θα συμφωνήσουν όλοι στο μαχαίρωμα της αξιοπρέπειας μιας παράταξης; Θα χωνέψουν αδιαμαρτύρητα τέτοιον εξευτελισμό; Θα γίνουν ταπεινοί ακόλουθοι του ΑΚΕΛ; Όπως έγραψε και ο βουλευτής Ανδρέας Κυπριανού, «άλλο πατριωτικός ρεαλισμός και άλλο εθνικός εξευτελισμός»! Αβέρωφ μου, δεν θα σου ευχηθώ σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας να γνωματεύσει ότι είναι αντισυνταγματική η πρότασή σας, διότι σε βλέπω να χρειάζεσαι ηρεμιστικά.

Ασχέτως, όμως, τι θα κάνει η Βουλή, ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ και ο Άντρος παραγράφουν την ουσία. Που δεν είναι αν επαναρχίζουν οι συνομιλίες. Μόνο αν πάσχουν από πολιτική μυωπία πολλών βαθμών δεν θα βλέπουν το κρυστάλλινο μήνυμα, που έχει πάρει η πλειοψηφία του λαού. Ότι το σκηνικό, που παρακολουθούσαμε τα τελευταία δύο χρόνια με περιπάτους, αγκαλιές και θέατρα ήταν ψεύτικο. Αυτή και αν ήταν ψευδαίσθηση. Τύλιξαν την οικτρή πραγματικότητα σε ένα φανταχτερό περιτύλιγμα για να κρύψουν την ασχήμια της και να παραπλανήσουν τον κόσμο. Όλη αυτή η παράσταση, όμως, διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη. Πρώτα με την αποκάλυψη της τουρκικής αδιαλλαξίας στο Μον Πελεράν και μετά με τους ωμούς εκβιασμούς σε μια ήσσονος σημασίας πρόταση. Η πλειοψηφία, εκείνοι δηλαδή που δεν εθελοτυφλούν χάριν μιας όποιας λύσης, είδαν ξεκάθαρα πια, την επικινδυνότητα μιας συμφωνίας με ένα σωρό ασάφειες, όπως αυτήν που προωθείτο. Η τουρκική συμπεριφορά γέννησε έναν τρομακτικό εφιάλτη. Παράλληλα, ο ωμός εκβιασμός σε συνάρτηση με την ταπείνωση της αξιοπρέπειας του λαού που επέβαλαν οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, προκάλεσε φοβερή απέχθεια. Αυτήν την ουσία δεν μπορεί κανείς πια να την αλλάξει. Ούτε οι εθελοτυφλούσες ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ούτε οι όποιες κινδυνολογίες, όπως το προχθεσινό μήνυμα Τορναρίτη στο facebook: «Πρέπει το συντομότερο να φέρουμε το νου μας». Απλούστατα, διότι το νου μας, μας τον έφερε ο Σουλτάνος με τη σχιζοφρένεια και τους απαράδεκτους όρους του…

Γιώργος Καλλινίκου  “Φ”

>>> Ο «νόμος Ακιντζί», το φεγγάρι και το δάκτυλο…

Κοροϊδεύει το τσογλάνι: Δυνατή η λύση σε δύο μήνες, αν υπάρχει βούληση από την ε/κ πλευρά!

3 thoughts on “Τα… «πάθη» του Αβέρωφ και η επισφράγιση του εξευτελισμού!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.