ΑΞΙΟΥΜΕΝ Βουλή με αξιοπρέπεια

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, έξι μέρες μετά την 62η επέτειο της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων τίθεται ενώπιον των ευθυνών της. Κατόπιν διαταγών του Μουσταφά Ακιντζί αγά και της κατοχικής Τουρκίας και μετά την κατάθεση πρότασης νόμου από τον κυβερνώντα Δημοκρατικό Συναγερμό, η Βουλή, που εκπροσωπεί τον κυπριακό λαό, αναμένεται να αυτοκαταργηθεί.

Στην Ολομέλειά της αναμένεται να στερηθεί το δικαίωμα που έχει από το 1965 να καθορίζει τις σχολικές επετείους «στις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων και ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη» και να το παραχωρήσει στο Υπουργείο Παιδείας. Τώρα, επειδή τάχα η τροπολογία για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 «ανάγκασε» το κατοχικό καθεστώς να αποχωρήσει από τις «ολοζώντανες» συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο ΔΗΣΥ, λοιπόν, με την πιθανότατη υποστήριξη του ΑΚΕΛ (όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό), την Παρασκευή 7 Απριλίου θα προσπαθήσει να απεμπολήσει την ελάχιστη αξιοπρέπεια που έμεινε σε αυτή τη Βουλή, οικειοποιούμενος κιόλας την αξιοπρέπεια ολοκλήρου του κυπριακού Ελληνισμού και ασχέτως αν δεν νομιμοποιείται η αλλαγή της τροπολογίας της 10ης Φεβρουαρίου. Όλα όμως στην υπηρεσία των αγάδων που αξιώνουν, όχι μόνο ρόλους θυμάτων, μα και τη διαγραφή της συλλογικής μνήμης του βασανισμένου μας λαού.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Δεν θα πουλήσουμε την αξιοπρέπειά μας στους σουλτάνους, δεν θα λησμονήσουμε την ιστορική μας συνέχεια, δεν θα απωλέσουμε τη μνήμη για καμιά υπόνοια «ειρήνης», δεν θα αφήσουμε κανέναν φασισμό, καμιά νέα αποικιοκρατία να ασελγήσει εις βάρος της Ιστορίας και της Παιδείας μας. 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Βουλή των Αντιπροσώπων: 

Παρασκευή 7 Απριλίου στις 9:30 π.μ. 

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών

>>> Τα… «πάθη» του Αβέρωφ και η επισφράγιση του εξευτελισμού!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.