Οι συνομιλίες επαναρχίζουν με προϋπόθεση τον εξευτελισμό του κυπριακού Ελληνισμού, λέει ο Νικόλας

Σκληρή επίθεση Σιζόπουλου σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος [κέντρο] έχει καθαρό μητρώο. Αυτός δεν έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ από τη Focus, όπως τα κόμματα του Αβέρωφ [αριστερά] και Άντρου [δεξιά… πολύ ΔΕΞΙΑ!]

Την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού «επαναρχίζουν με προϋπόθεση τον εξευτελισμό και την ταπείνωση του κυπριακού Ελληνισμού» διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 42η Πορεία Χριστοδούλας και κληθείς να σχολιάσει την επανέναρξη των συνομιλιών ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «με την πράξη και ενέργεια των βουλευτών του ΔΗΣΥ αλλά και του ΑΚΕΛ την Παρασκευή στη Βουλή, δηλαδή να υποκύψουν στους εκβιασμούς και στις απειλές της Άγκυρας, στέλνουμε ένα παντελώς λανθασμένο μήνυμα προς την Τουρκία, ότι είμαστε επιρρεπείς σε εκβιασμούς, σε απειλές και σε πιέσεις». 

«Εμείς πολύ φοβούμαστε ότι με αυτή τη ψηφοφορία και με την έγκριση του `νόμου Ακιντζί` προσκαλούμε για περαιτέρω επιθετικότητα, περαιτέρω επεκτατισμό και πάρα πολύ σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα αυτής της λανθασμένης ενέργειας» πρόσθεσε. «Μακάρι να βγούμε λανθασμένοι αλλά φοβούμαστε ότι ο επόμενος τομέας που θα αντιμετωπίσουμε απειλές και πιέσεις θα είναι ο τομέας της ενέργειας και του φυσικού αερίου» ανέφερε.

Σκληρή επίθεση Σιζόπουλου σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για απόφαση για ενωτικό δημοψήφισμα

“Η ΕΔΕΚ ήταν και θα μείνει ξεκάθαρη και σταθερή στη θέση της σε σχέση με την απόφαση της Βουλής για 10λεπτη αναφορά στα σχολεία για το ενωτικό δημοψήφισμα”, δηλώνει ο Μαρίνος Σιζόπουλος. 

“Μετά την διάλυση της Ελληνικής Κοινοτικής Συνέλευσης το 1965 και με βάση το σύνταγμα, η Βουλή έχει το συνταγματικό δικαίωμα να παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Εκτιμούμε πως αυτή η αρμοδιότητα δεν μπορεί να παραχωρηθεί στην εκτελεστική εξουσία χωρίς τροποποίηση του συντάγματος.

“Το θέμα όμως είναι πρωτίστως πολιτικό αφού οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ υπέκυψαν για να κάνουν τα χατίρια του εκπροσώπου της κατοχής στην Κύπρο.

Συνεπώς θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες των πράξεων τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

>>> Ποια τα όρια του ‘ρεαλισμού’; Δύο κυπριακά κόμματα “εκχωρούν” εξουσίες στην …Άγκυρα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s