Ο Αναστασιάδης να ζητήσει αφαίρεση σημαίας ψευδοκράτους από Πενταδάκτυλο, λέει ο Περδίκης

Πρόταση προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που θα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει από τον κ. Ακιντζί άμεση λήψη μέτρων που να εμπεδώνουν μέτρα συμφιλίωσης αμοιβαίου χαρακτήρα. Ως παράδειγμα, αναφέρεται η άμεση αφαίρεση της σημαίας στον Πενταδάκτυλο.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιώργος Περδίκης ζητά η πρόταση να τεθεί αύριο προς ψήφιση, πριν η Ολομέλεια συζητήσει και ψηφίσει υπέρ ή κατά της πρότασης του ΔΗΣΥ για τις σχολικές γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε προηγηθεί συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου όσον αφορά στην πρόταση που κατέθεσαν οι Οικολόγοι και πρόθεση ήταν να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον της Βουλής, ενώ τελικά δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Περδίκης: «Εμείς λέμε ότι αν θέλουμε να  εφαρμόσουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, το πρώτο πράγμα που πρέπει γίνει είναι να αφαιρεθεί η σημαία του ψευδοκράτους, του παράνομου αυτού κράτους, το οποίο έχει καταδικαστεί από ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, από το βουνό του Πενταδακτύλου και έπειτα να ψηφίσουμε όλοι μαζί τη νομοθεσία ΔΗΣΥ-Ακιντζί, αλλά και όσες άλλες νομοθεσίες θέλουν. Πρέπει να υπάρχει δηλαδή μια αμοιβαιότητα. Δεν μπορούν να τα έχουν όλα δικά τους, δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια στη φάση “Δώστε μας! Δώστε μας!».

«Nα δείξουμε κατανόηση, να δείξουμε καλή θέληση αλλά αυτοί πότε θα δείξουν καλή θέληση; Γιατί ο Πρόεδρος και το ΔΗΣΑΚΕΛ δεν ζητούν από την πλευρά των Τούρκων εκείνα που οι ίδιοι αποκαλούν προκλήσεις;», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης.

>>> Ν.Λυγερός: Αν μας κτυπήσουν οι Τούρκοι, να σημαδέψουν καλά…

One thought on “Ο Αναστασιάδης να ζητήσει αφαίρεση σημαίας ψευδοκράτους από Πενταδάκτυλο, λέει ο Περδίκης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.