Σε κλινική συνεχίζεται η δίκη Έφης Ηροδότου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για μετάβασή του σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία, για σκοπούς εξέτασης του μάρτυρα κατηγορίας, Λοχία Λοΐζου Λοΐζου, σε σχέση με την υπόθεση της Έφης Ηροδότου και του θανατηφόρου τροχαίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, είχε υποβάλει στις 30 Μαρτίου του 2017, αίτημα για μετάβαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην ιδιωτική κλινική, για λήψη μαρτυρίας από τον Λοΐζο Λοΐζου, τη μαρτυρία του οποίου θεωρεί άκρως σημαντική.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η Κατηγορούσα Αρχή, ο συγκεκριμένος μάρτυρας ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στις 05/03/2017 και νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

Όπως είχε αναφέρει στο Δικαστήριο, ο μάρτυρας φέρει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στη σπονδυλική στήλη και δεν μπορεί να μετακινηθεί, υποστηρίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να μεταβεί το δικαστήριο στο χώρο του ιατρικού κέντρου και να εξετάσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα.

Απαντώντας σήμερα στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, ο δικαστής ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου με τη συναίνεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα και έτσι θα μεταβεί αύριο, στις 12:00, στην ιδιωτική κλινική, για λήψη μαρτυρίας από τον Λοΐζο Λοΐζου.

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις για τη διαρρύθμιση αίθουσας στο ιατρικό κέντρο, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη για το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη με τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

>>> Δίκη Έφης Ηροδότου: Προβλήθηκε βίντεο στο δικαστήριο

One thought on “Σε κλινική συνεχίζεται η δίκη Έφης Ηροδότου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.