Μήνυμα Χριστόφια για απόφαση Βουλής – «Πεπονόφλουδα του ΕΛΑΜ»

Η επιτυχία του Ακιντζί, που εκτός των άλλων, έχει ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους ένα σωρό πρόθυμους να διατυμπανίζουν ότι έχει δίκαιο 100% και ότι οι εκπρόσωποι του λαού στο δημοκρατικό Κοινοβούλιο της χώρας, καθοδηγούνται από το εθνικιστικό ΕΛΑΜ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ… ΒΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

«Μας καλούν από τον τάφο τους οι ήρωες της αντίστασης για να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό και να αποτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Όπως αναφέρει ο κ. Χριστόφιας, «σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός με την πρόταση νόμου που κατέθεσε, προσπάθησε να προβεί σε διόρθωση του τραγικού λάθους στο οποίο υπέπεσε με την αποχή την οποία τήρησε σε σχέση με τα θέματα του εορτασμού στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος».

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «πεπονόφλουδα που έριξε το φασιστικό ΕΛΑΜ και πάνω στην οποία πάτησε ολόκληρος ο καλούμενος ενδιάμεσος χώρος, αλλά και ο ΔΗΣΥ», η οποία σύμφωνα με τον κ. Χριστόφια, έδωσε αφορμή τόσο στην Τουρκία, όσο και στον κ. Ακιντζί να προβούν σε μια εντελώς αδικαιολόγητη συμπεριφορά και διακοπή των συνομιλιών.

Εξηγεί επίσης πως, «δεν αρκεί να επικαλούμαστε τα ατοπήματα του κ. Ακιντζί αλλά και τη συμπεριφορά της κατοχικής δύναμης για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Πρέπει στη συμπεριφορά μας να έχουμε πάντοτε υπόψη τα γεγονότα τα οποία επισυνέβησαν στην Κύπρο τα τελευταία εξήντα τόσα χρόνια και τις συμπεριφορές των σοβινιστικών δυνάμεων και των δύο κοινοτήτων, οι οποίες διαχρονικά έχυσαν και χύνουν ακόμα νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού, στην προσπάθεια του να διχοτομήσει και να ελέγξει την Κυπριακή Δημοκρατία».

Αναφέρθηκε ακόμη και σε «ασχημονίες των φασιστών του ΕΛΑΜ έξω από το Κοινοβούλιο», που υπογραμμίζουν όπως λέει, «την ανάγκη τόσο για το ΑΚΕΛ, όσο και για τον κάθε δημοκρατικό προοδευτικό Ελληνοκύπριο ή Τουρκοκύπριο να συσπειρωθούν, για να αντιμετωπιστεί το μίασμα του φασισμού που σηκώνει κεφάλι».

Τέλος, είπε «μας καλούν από τον τάφο τους ο Καβάζογλου και ο Μισιαούλης, ο Μισιαούλης του ’74 και όλοι οι ήρωες της αντίστασης, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι πεσόντες, θύματα της Τ.Μ.Τ, να κινητοποιηθούμε στο έπακρο, για να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό και να αποτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας», ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρών του στις εκδηλώσεις μνήμης στους Καβάζογλου – Μισιαούλη την Κυριακή 9 Απριλίου, «ως στεντόρεια απάντηση στους φασίστες  που σηκώνουν ξανά κεφάλι, αλλά και σε εκείνους που τους ανέχονται και τους στρώνουν διαχρονικά το χαλί με επίφαση έναν ψευδοπατριωτισμό».

Πηγή: philenews

>>> Υπόθεση Μιλτιάδη – Χριστόφια: Τι έγινε στο δικαστήριο

2 thoughts on “Μήνυμα Χριστόφια για απόφαση Βουλής – «Πεπονόφλουδα του ΕΛΑΜ»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s